Кметът на община Момчилград Акиф Акиф разговаря с областния управител Иванка Таушанова, с Христо Тодоров, директор на ОУ "Пожарна безопасност и защита на населението"  и с представители на фирмата – изпълнител на пътната отсечка Кърджали – Подкова по пътя към Маказа и на фирмата, която изпълнява взривните работи. Това съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация-Момчилград. Акиф Акиф поставил въпроса за изпочупените стъкла днес в Момчилград, причинени от взривяване на скална маса по трасето. На срещата било постигнато съгласие всички нанесени щети да са за сметка на фирмата – изпълнител на взривните работи.
Комисия, назначена от кмета на общината, извършва оглед и установява пораженията.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/12 22:25

    bravo g-n Kmete samo taka

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/12 08:34

    Ядосайте се!!!
    Ядосайте се! Хайде де, всички вие, които твърдите, че не се интересувате от политика, ядосайте се.
    Вбесете се и най-сетне излезте от мишата си дупка, в която сте се свили, не защото не се интересувате, а защото ви е страх.
    Ядосайте се най-сетне.
    Ядосайте се от името на пернишкото семейство, което не стига, че е загубило дъщеря си, ами според Бойко Борисов трябва да се извини на МВР, защото си позволило “лоши думи” по адрес на Цветанов. Да, това семейство е наругало вътрешното министерство, защото именно това министерство обяви дъщеря му за забегнала в чужбина. Същото това МВР, което дори не успя да намери трупа. А го намери куче на БЧК.
    Ядосайте се, защото кучето трябва да получи телешки пържолки, според премиера, задето е намерило трупа. Ядосайте се, защото докато говори за убийство той се смее.
    Ядосайте се защото задържан може да се самоубие пред полицаи.
    Ядосайте се най-сетне, не заради това, че сметката ви за водата вместо два и петдесет е три лева. Ядосайте се заради някой друг.
    Не се ядосвайте за пари и без това никога няма да ги имате. Ядосайте се човешки.
    Ядосайте се заради всички избълвани вулгарни думи в ефира.
    Ядосайте се заради това, че върховния ви вожд, не прави разлика между некропол и кошара.
    Ядосайте се на Тиквата, защото отстранил Пицата, тъй като прякорът му не подхождал на политик.
    Ядосайте се, но не на масата вкъщи, на две ракии. Ядосайте се навън.
    Не вдигайте хаотичен шум. Не крещете истерично в пространството – празно като главите ви.
    Ядосайте се тихо, истински и ефективно.
    Ядосайте се, най-сетне заинтересовано.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/1/12 11:08

      Браво,евала ти правя за тези думи.

      Изтриване
  3. Анонимен13/1/12 08:43

    От Явор Дачков
    "Не спах цяла нощ заедно с вътрешния министър Цветан Цветанов. Използвахме тежка техника и най-накрая куче на Червения кръст изрови трупа на момичето. Затова казах на Цветанов, когато вземе заплата, да купи на кучето три-четири телешки пържолки. Три-четири телешки пържолки да прати на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа....





    Преди седмица написах, че Бойко Борисов е с акъла на осемгодишно момче. Днес си вземам думите назад. Да припишеш каквото и да е детско на този човек, донякъде означава да го оневиниш. Борисов има психологията на престъпник. Нещо повече – психологията на убиец. Репликата за пържолките, с които трябва да наградят кучето, което открило трупа на 18-годишно момиче, и контекстът, в който е казана, описва точно това. Борисов е човек, за когото човешкият живот няма стойност и който никога не се е трогвал от чужда смърт. Цинизмът на поведението му няма нищо общо с професионалния цинизъм на лекарите или полицаите, изграден като защитна стена пред честите срещи със смъртта. В цинизма на Борисов се долавят нотки на наслаждение. Имам чувството, че този човек обича да гледа и да говори за трупове. Впрочем, като беше главен секретар, се мотаеше над тях, заличавайки веществени доказателства, а тялото му излъчваше същия мутренски цинизъм, който ни бе демонстриран днес. Той не оглеждаше мъртвите тела като полицай, а като чистач, който е отишъл да се "погрижи" за следите, както и да се увери, че работата е свършена както трябва.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/12 08:43

    .....Готов съм да се обзаложа, че е склонен към садизъм, защото е точно толкова страхлив, колкото властолюбив. Ако не идваше от престъпния свят на СИК, можеше да мине за поредния обсебен от себе си български нарцис, който търси реализация във властта. Криминалното минало на Борисов, обаче, съвсем не го прави толкова безобиден, а фактът, че е премиер, съсредоточил в себе си цялата власт в държавата, придава на нещата драматичен и дори зловещ оттенък. Гледайте "Борджиите" по БНТ и мислете за Бойко Борисов. Това са истинските новини на Канал 1. Онези в 20 часа са фалшификат и художествена измислица. Служат за алиби на мутрата, която ни се води за министър-председател.

    В четвъртък вечерта, обаче, мутрата взе тотален връх и дори новинарите, не само тези на държавната телевизия, бяха смутени от репортажа с изказването на Борисов. Водещите на всички големи телевизии се чувстваха видимо неудобно от коментара на премиера, който бе излъчен след новината за намирането на тялото на убитото момиче. Репортажът не беше по-дълъг от две минути. Тези две минути, обаче, казаха за Бойко Борисов много повече, отколкото хилядите, да не кажа милиони репортажи, очерци, новини, изказвания, интервюта и портрети, които излязоха за него и с него през последните десет години. И както става обикновено в такива случаи, той сам ни се откри. Бойко Борисов в две минути:
    Когато мисли едновременно за убито момиче и вярно куче – избира животното. Обмисля как да го награди, дава конкретно предложение за пържолки, и то не какви да е, а телешки, които сякаш дегустира, докато произнася думата с типичното си изхилване. Смъртта на девойката въобще не му е тема. Тя тотално отсъства от съществото му. Дотам, че инстинктът му на политически демагог не проработва дори за една-единствена дума на съчувствие и въздишка за пред камерите. Той е обиден на родителите на убитото момиче, защото преди няколко дни са казали по телевизията, че полицията не прави нищо, за да открие детето им. Толкова им е обиден, че в деня, в който те разбират за смъртта на дъщеря си, ги призовава да се извинят на полицаите, които два месеца не си мръднаха пръста, за да я открият и евентуално да предотвратят убийството. Обиден е и на убитата, че е станала причина за неговата полиция, т.е. за неговото управление да се кажат няколко критични думи в сутрешния блок на бТВ.....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/1/12 08:47

    В изявленията на Борисов, които показаха по всички вечерни новини, нямаше НИТО ЕДНА ДУМА НА СЪЖАЛЕНИЕ за смъртта на Мирослава Николова. Половината от изявленията му бяха насочени срещу родителите на жертвата, а другата половина – в похвала на кучето. Когато говореше за него, все едно споменаваше себе си. Видимо му беше драго на душата. Между другото, неведнъж е споменавал, че е "сам като куче" и изобщо кучешката тема определено му е далеч по на сърце, отколкото човешката. Употреби с особено насищане на интонацията глагола "ровя" в различни форми, за да разкаже няколко сюжета около откриването на тялото. Не пропусна да се изтъкне, като каза, че цяла нощ не е спал, за да може с "тежка техника и куче да се изрови трупът". Употреби именно думата "труп", а не "тяло". Думите "пържолки", "изровиха", "трупът" и "кучето" бяха произнесени с особено натъртване и дори чувственост. Понеже Борисов е изключително неуверен вътрешно, когато говори, има навика да се опира на думи, мисли и сюжети, с които се чувства автентичен и затова ги артикулира особено отчетливо. Използва ги като патерици, за да продължи нататък и да не се удави в разпокъсаната си мисъл. Труповете, кучетата, изравянето и тежката техника бяха в случая опорите на изразните му средства, а насилствената смърт на Мирослава и страданието на близките й въобще не докоснаха съществото му. Думата "близки" той употреби по адрес на убийците, въпреки че няма никакви факти за това. Всъщност обвини съкрушените майка, баща и сестра на жертвата.
    В тази ситуация Бойко Борисов се държа като изрод. Употребявам тази дума, за да го опиша, а не за да го обидя. Много държа на това уточнение.
    Мисля, че репликата за пържолките няма да мине току-така. Мисля, че той ще бъде запомнен с нея, а не с магистралите. Мисля, че всеки един ден оттук нататък трябва да му я припомняме и да му търсим сметка. Мисля, че дори България не заслужава изрод за министър-председател.

    П.С. Нарочно не написах нищо за версията на полицията относно този случай. Не вярвам на нито дума от обясненията на МВР. Намирам за обидно да се дискутират абсурдно звучащи и нелогични обяснения като това, че Мирослава е убита веднага, защото похитителите са нямали пари да я издържат в плен. Не вярвам и на версията за самоубийство, извършено от задържан с белезници човек, който изважда тайно оръжие след направен обиск в собствения му апартамент. Доколкото знам, през последните две години полицията има навика да просва по очи невинни, дори старци и бременни, когато прави акции, и ги държи така по няколко часа, а тук изведнъж единият от извършителите на убийство проявил свръхчовешки способности и се гръмнал! По-лошото е, че допускам полицаите да са го убили, защото са замесени в този лесен за разплитане случай. Става дума за много малък град, за много младо момиче с ограничен кръг от познати и приятели, както и от места, които посещава. Въпреки всичко Перник все пак не е Туийн Пийкс.

    Край

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/1/12 09:50

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/1/12 18:01

    Kakvo obshto ima temata s Borisov.
    Po skoro G-n Kmeta da se pogriji da namali taksata smet za firmite, zashtoto tova e goliama tejest za tiah. Samiyat toy da pokaje kolko plasta za Makaza.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/1/12 18:10

    БРАВО НА АВТОРА.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/1/12 00:03

    Голямата тежест на фирмите - от олекването на нашите джобове....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/1/12 16:40

    ti deto pishesh tejestta olekva ot tvoyat djob. Ti moje da si darjaven slujitel.Darjavnite slujiteli sa 400-500 hilyadi. drugite 2 miliona i 100 hilyadi sa v chastniat sektor.Tezi 2 miliona i neshto poddarjat darjavnite slujiteli kato teb yavno i oshte 2 miliona i 800 hilyadi pensioneri plyus 1 milion detsa i suma ti bezrabotni. Ako s taksata si smet obshtinata natovari firmite s 1 % ot danachnata otsenka , tova oznachava dosta zatrudnenia za firmite. Sas 100 hilyadi otsenka na edno rabotno myasto tova znachi 75 leva za mesets. Ami predstavi si otsenka ot milion, taksata skacha na 750 leva na mesets.Tova znachi goliam izlishak ot taksata , koyato se krade ot firmata na Dogan i prochie Titan i razbira se nyakoy drug % za Kmeta a moje i za drugi.Gospodin Kmeta predpolagam che ima po goliama otsenka na Makaza ot milion. Dali plashta po 1000 leva na mesets. Ne moje toy da ne plashta a drugite da se rasiat

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/1/12 18:53

    kmeta e boyko borisov.na mom4ilgrad

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/1/12 20:10

    А аз мисля,че Б.Б. просто играе роля.......школата на Тодор Живков.Той се държеше по същия начин и успяваше да извлече дивиденти от всичко и всички.И тогава имаше негативни реакции под сурдинка ,но.........но в крайна сметка винаги беше на върха.Сега ми изглежда същото.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/1/12 22:27

    da si vidi pirvo negovata kosara.kmeta...s birol ste opraviyt mom4ilgrad.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.