Съветниците от ПП ГЕРБ настояват училищата в община Кърджали да бъдат освободени от непосилните за тях такси "Смет", съобщиха от партията. Предложението ще бъде внесено писмено утре на председателски съвет  от  председателя на групата Илия Илиев, за да бъде разгледано на следващото заседание на Общинския съвет в Кърджали.

На последната общинска сесия в края на декември съветниците от ГЕРБ гласуваха против  драстичното увеличение на данъка върху боклука, но то бе прието с гласовете на мнозинството. Те настояха и да се промени методиката за изчисляване на налога -  вместо върху количеството боклук, тя се базира върху данъчната оценка на имотите, което води до прекомерно оскъпяване на таксите "Смет".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/12 21:41

    Няма да е зле.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/1/12 07:43

    поне едни да има да мисля за нашите деца.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/12 10:16

    Това не касае обикновените граждани от държавата за държавата.Защо не вземете решение всяко училище само да поддържа чистотата в двора и около него и да учи децата, че боклука се хвърля на определени места.Живея близо до у-ще и учители и ученици подритват чашки и др. боклуци и смятат това са нормално.Освобождавайте ги от каквото си искате но се огледайте и вижте че града ни никога не е бил толкова мръсен както сега.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/1/12 12:14

    По голяма простотия не бях чувала.Не стига, че на циганите плащаме тока, водата,данъците...а сега и на школата. Драги дами и господа от ГЕРБ вие оглеждали ли сте се на територията на което и да е училище-огромна мръсотия.Децата хвърлят, където им падне..ама тука, че е и до възпитание-като нямаш навици създадени в къщи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/1/12 16:22

    директорите на училищата как намират пари да крадат да намерят и пари за боклука който изхвърлят училищата.те училищата правят найголям боклук ако гербаджиите много настояват да платят от субсидиите които се дават на тянхата партия.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/1/12 18:52

    Най-после една партия да помисли за училищата.
    Злобните коментари,които някои са написали не им правят чест.Училищата не са производствени дружества и разполагат със средства само за обучение.Освен това поддържат и персонал,който чисти ежедневно!
    А тук е засегнат не въпроса за почистването,а за такса"Смет".

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/1/12 20:06

    до 18:52 Прав сте, но изпускате един много важен факт - и той е, че училищата генерират много по-вече смет на година, от колкото едно производствено предприятие. Правилото е - щом като ползваш дадена услуга ще си плащаш, както всички граждани. Защо общината ще поема разхода им за такса смет? Ето защо общината не може да се оправи с бюджета си. Защото плаща разходите /смет, вода, ток, данъци и т.н./ на всички такива учреждения, които живеят на гърба на общината.
    Данъците и таксите са също непосилни за нас обикновените граждани, но смирено и под строй като дойде време си ги плащаме. Да си ги платят и те .... в противен случай ще се завърти колелото и ще се наложи ние гражданите да ги платим вместо тях /ще се вдигни промила за смет на физическите лица/. Помислете ...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/1/12 20:24

    abe hora ni]o ne kazwate za direktorite na usili]ata:kak namirat pari za da kradat ot parite deto se polagat na desata za si postrojat kishi a da ne mogat da nameriat pari za boklusite koito praviat

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/1/12 21:15

    ГЕРБ съсипа образованието с тези некадърни началници на РИО, а след това и възможно най-некадърните директори на училища. сега ламтят за боклука, срамота!!!!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/1/12 21:18

    Тези простаци ли се загрижили за образованието?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/1/12 22:14

    Такса "смет" на детските градини да го плати Бахар Палова. Цял град знае как години наред без търг зареждаше и продължава с хранителни продукти градините в града.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/1/12 22:27

    До 21:15 Най- лесно е да обвините ГЕРБ за хаоса в Образованието и не само там, такава е ситуацията и в Здравеопазването. Директорите на училища и болници са с повече от 20 годишен стаж на този пост. Задайте си прости въпроси и отговорите просто" Кой е съсипал....?" Относно такса смет ГЕРБ-Кърджали са прави, общината трябва да решава индивидуално подобни въпроси. В училищата са нашите деца, "всички те са нашите деца"!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/1/12 22:43

    Да,в училищата са нашите деца,а ние,родителите си плащаме данък смет на тази община.А Общината иска повторно всяко дете да плаща,образно казано,защото Министерството на образованието дава пари на училищата според броя на децата в него.Дава парите за да образоваме децата си,а не да плащаме двойно такса смет.Плащаме повторно пак ние-родителите-един път за дома и втори път заради децата ни в училище/все пак парите за образование се формират от нашите данъци/.За това е редно общината да освободи училищата,т.е.нашите деца от този данък.Нали кмета казва по време на избори,че образованието и младите хора са му приоритет в политиката.Нека сега да го докаже на практика.Тогава ще му повярваме!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/1/12 05:43

    защо когато директорите на училишата крадат крадат от парите дадени от министерството на образованието за да образоваме децата си мълчите като пу... а сега когато всеки който е направил боклука би трябвало да си го плати вие издавате вой ДИРЕКТОРИТЕ на училищата как намират пари да си построят къщи с парите дадени от държавата за обучението на нашите деца щом герб не могат да контролират крадливите директори да платят и за боклука

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/1/12 20:13

    Бе стига с това крадене,бе от директорите......един откраднал-всички в кюпа.Ами като не ви харесва......пратете си децата по частни училища-там ще ви дават отчет за всеки изхарчен лев лично.Не знаят децата им къде пушат трева,тръгнали с директори да се ядат,Я........майната ви.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/1/12 21:32

    тия боклуци директорите ги хвана шубето че ще ги разкрият и гащичките понаха да им треперят мама им крадлива за любовници за къщи за вили намират пари а няма да платят боклука който правят няма да платят ли къде ще идат.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/1/12 00:12

    Някои хора тук изливат насъбралата се в тях злоба.В случая на мушка са директорите на училищата,които според тях са крадливи.
    Познавам много почтени директори на училища и учители-работят професионално,съзиждат,грижат се за децата.Не бива да се слагат всички под общ знаменател-не го заслужават.
    Затова призовавам тези със злобните и неуместни коментари да си изливат яда някъде другаде,където веднага ще получат отговор на просташките си изявления.
    Да ги видим тогава толкова ли смело ще плюят!Тук са анонимни и стават смели и арогантни само мижитурките,слабохарактерните,озлобените от живота и страхливи хора.
    След този коментар очаквам злобата им отново да се излее тук,което ще докаже правотата ми.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/1/12 08:31

    както аз плащам за боклука който съм направил така и училищата да си платят боклука те са най големите боклукчии в града а що се отнася до тияпрословути директори те наистина правят каквото си искат в училищата крайно време е да се въведе ред и в училищата всички директори заедно със заместниците си трябва да бъдат сменени колкото по бързо толкова по добре не знамГЕРБ се опъват още да ги сменят тия директори те са от времето на дпс и царя и от времето на тройната коалиция и са назначени чрез измислени конкурси.ГЕРБ първо да се загрижат първо за боклука наречен"директор" след това да решат проблема и с другия боклук.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.