По случай свещения месец на мюсюлманите Рамазан Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (ардинци) от Бурса даде снощи ифтар в Ардино за над 70 човека. Благотворителната вечеря се състоя в ресторант „Емона". Мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза. Менюто включваше тас кебап, пилаф, супа и традиционните турски сладкиши – кемалпаша.
Сред гостите на свещената вечеря бяха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, председателят на Сдружението Ахмет Кахраман, почетният гражданин на Ардино Решат Айдън.
В приветствието си Ахмед Кахраман  подчерта, че „Султанът на 11-те месеца" – Свещения Рамазан е символ на единството, братството и сплотеността и че срещата на обща софра на мюсюлмани и християни е показател за това. Той уточни, че спонсор на благотворителната вечеря е членът на Управителния съвет на Сдружението д-р Ахмет Ялън, който е изселник от ардинското село Любино.
Кметът Ресми Мурад изказа благодарност към ръководството на Сдружението за благородните им инициативи да организират ифтар и да раздават хранителни продукти на нуждаещи се хора от територията на общината. Много съм щастлив от обществената солидарност, която се създава по време на Рaмазана. Прекрасно е да споделяш нещо в трудни и щастливи дни, каза Мурад и изрази надежда за продължаване на добрите взаимоотношения между ръководството на общината и Сдружението.
Имамът на централната джамия в Ардино Орхан Якуб отправи молитва за здраве, благоденствие, единство и благодарност към Всевишния и организатори.
Гюнер ШЮКРИ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/8/12 15:49

    Браво,трябва да сме приятели и да се уважаваме и да живеем мирно,но защо турците мразят нас българите и казват махайте се Кърджали е турски град,защо така говорите не мога да разбера.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/8/12 18:09

    Ифтар се прави, зекат, фитра и помощ в исляма се дава за хаир, не за самореклама. Голям грях е саморекламата в религията ни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/8/12 18:11

    Правете добрини без целта да ви е попадане в обективите. Грехота, голяма грехота е.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/8/12 10:29

    Проиводител на бетонови изделия в момчилград се реди за ифтар,вместо даде тя иска.Не наядени,ПАТРОНИ.......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.