Гюнер ШЮКРИ

Почетният гражданин на Ардино г-н Решат Айдън пое изцяло разходите по организирането и провеждането на единадесетия Международен турнир по тенис на маса за юноши и девойки в памет на именития състезател Дургут Адемов – Джофи.
„Това, което правя даже е много малко за хубавите хора на Ардино. Винаги ще подпомагам морално и материално всички начинания на ардинската общественост", сподели изтъкнатият спортен деятел на Ардино по време на срещата си с ръководството на общината.
Значимото спортно събитие ще се състои от 23 до 26 август в обновената спортна зала „Юнак". Състезанието ще бъде под патронажа на кмета на общината Ресми Мурад. Готовност за участие в турнира са заявили представителни отбори от Гърция, Турция, Македония, Сърбия и Молдова. Международната проява е част от годишния спортен календар на Българската федерация по тенис на маса (БФТМ).
Председателят на СКТМ „Юнак-2005" инж. Азис Мурад отбеляза, че очакванията му са да се получи едно мини - Балканско първенство, тъй като традиционно участват най-добрите отбори и от България в съответната възрастова група – Момчилград, Две могили (Русенско), Горна оряховица, Варна, Димитровград и др.
Очаква се на откриването на турнира да присъства председателят на УС на БФТМ Стефан Китов. Организаторите са изпратили покани до бивши шампиони по тенис на маса от ардинската школа, съмишленици и приятели на Джофи – Джеват Хасанов, Наджи и Арслан Коч, Рейхан Сезер – Капитана, Надие Чобанова, Севдие Мусова – Сарафян, Илхан Неждетов – Севинч.
Началото на тениса в Ардино се поставя през 1965 г. Най-успешните години в историята на „Юнак" са в периода 1972 – 1976 г., когато се състезава Дургут Адемов – Джофи. Той е роден през 1955 г. в Ардино. Започва да тренира тенис на маса на 12 години. Джофи участва на почти всички републикански първенства. Първенец при юношите на двойки през 1973 г. с партньора си Джеват Хасанов. На следващата година печели злато отборно и индивидуално при юноши-старша възраст. При мъжете Джофи грабва бронз при двойки отново с Джеват Хасанов. Играе в множество турнири в бивша Югославия, Унгария, Румъния. След края на кариерата си като спортист става треньор в „Юнак". Умира твърде млад на 35-годишна възраст през 1991 година. Познат на хората в Ардино с честността, трудолюбието , взискателността към себе си. През 1992 година ръководството на клуба учредява турнир в негова памет. В началото се провеждаше всяка година. След това обаче организаторите решават да е на две години веднъж.
Това е най-голямото спортно събитие в община Ардино. През 2010 г. отборен победител при юношите станаха състезателите от „Беледие спор" - Ялова, Турция,  а при девойките тимът на Горна оряховица. Индивидуални първенци бяха: Ибрахим Гюндюз от Ялова при юношите, а при девойките Хатче Хюсеинова от Горна Оряховица.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/8/12 14:22

    Zatova li gospodin zam.kmeta Hodjov i g-n Cakov obikalqha po hotelite i moleha sopstvenicite za darenie?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/8/12 17:41

    Ostrahte se ot samoreklama.Zaradi vas me e sram da kaja, che sim ot Ardino.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/8/12 21:34

    toya 6meker 6te hvurli 1000 leva za turnira posle 6te izsmu4i 10 000 lv.ve4e e yasnooo napravi si ku6ta i put blagodarenie na ob6tinskoto rukovodstvo sakato na ardinoooo yazikkk..

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/8/12 11:39

    еййй,толкова сте простиии,имал дал,имал направил къща-да не е взел от вашия джоб,ама сте едни завистливи келемета и точно заради това не ви се случват хубави работи в живота,боклуци недни-дерзайте и умирайте.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/8/12 01:24

    ardinsi se bedni byaha i taka ste ostanat opstinskiya kimet zasto neye ot ardino aye ot tretak

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/10/12 15:49

    badete blagodarni na tova koeto e napravil tozi 4ovek,stiga ste neguduvali,imaitemalko uvajenie kam nego.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.