Дружеството „Хармони 2012", което тази сутрин купи цинковото производство в ОЦК Кърджали, е било създадено от Валентин Захариев. Това се коментираше оживено след търга в Районен съд от представители на някои от участниците и от журналисти. По този начин Захариев си откупува на минимална цена активите, които бяха запорирани от Първа инвестиционна банка (ПИБ).
Както първи 24rdopi писа, „Хармони 2012" на Илиян Божидаров Цанов предложи най-висока цена по време на явен търг, на който се явиха трима кандидати. Търгът продължи не повече от 15 минути, през което време бяха отворени офертите с наддавателните предложения. До устно наддаване не се стигна, тъй като банкерите, които също участваха в търга, прецениха, че не е разумно да се наддава.
Предложилият най-висока цена е дружеството „Хармони 2012" със седалище в София. Наддавателното предложение бе в размер на 8 600 00 лева при първоначално обявена тръжна цена от 8 307 593 лева. Цанов не пожела да коментира за бъдещите инвестиционни намерения на фирмата. Останалите двама кандидат купувачи  ("Файнанс енд Кансалтинг" и ПИБ)  предложиха съответно 8 500 000 и 8 400 000 лева.
Фирмата "Хармони 2012" е регистрирана през юли т. г на ул. "Любен Каравелов" 4, където са много фирми, свързани с Първа инвестиционна банка, както и Сдружение Витоша Ски клуб. Неин собственик е "Хармони Холдингс", Вирджински острови.
Капиталът, който е 5000 лв., е внесен по сметка в ПИБ. Фирмата се представлява от 31-годишния Илиян Божидаров Цанов. От това пък става ясно, че "Хармони 2012" е създадена от ПИБ.
В едноседмичен срок купувачът трябва да внесе предложената от него сума. Ако това не стане, за купувач се обявява следващия, дал най-високо наддавателно предложение, коментира след търга частния съдебен изпълнител Росен Сираков, който проведе търга. Помолен да коментира не е ли ниска тази цена, той заяви, че „пазарната цена е тази, на която даден обект се купува".
Според Сираков към ОЦК е бил проявен голям интерес от чуждестранни фирми – американски, английски и индийски. „Явно индийците разчитаха, че никой няма да се яви на търга и разчитаха на втора продан, при която да падне цената, защото вземаха и проби от завода", коментира частният съдебен изпълнител.
На днешния търг всъщност се разпродаваха 50 процента идеални части от имот с площ 326,230 дка, заедно с построените в него промишлени и други сгради на ОЦК АД. Това на практика е цялото цинково производство.
 
На снимката: Сиракови – баща и син, обявяват началото на търга
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/9/12 11:50

    Какво общо имат някакви Кипърски гръци от Южна Америка - някакви Вирджкински Британски острови с ОЦЗ Кърджали. Явно чрез някакъв общ познат съдесйтва, а защо не същият да е и Захариев. Браво ей това се нарича ГЕНОЦИД - фабрика изхранила поколения, минала през няколко строя, дай я на някакъв далавераджия и той със съзнание на българин, да я ограби и да се разположи на другия край на света - резервати, океани, коктейли, мадами, оххххх. Кой ти е.. бълращина, родина, народ... Събуди се народе, няма НАЦИОНАЛИЗЪМ, това е най-голямата глупот на ВЕКА, има лични интереси. Как в Европа живеят заедно толкова народа, само ние ли сме националисти. Разпродадах държавата, ние още се занимаваме един с друг, не е ли вече ВРЕМЕ да се обединим....

    ЗА
    Една Кауза
    Единство на всички
    Една по-красива България....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/9/12 12:21

    На снимката: Сиракови – баща и есен, обявяват началото на търга
    :))) Аз ли нещо, или текстописеца вече го е налегнала есанта?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/9/12 15:23

    А аз бях предложил с 100 хилки повечко и с програма за следващо разграбване на завода.Защо ли не мен избраха?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/9/12 15:38

    Това с ОЦК си е направо Захариева сапунка! На всички ни е ясно кой стой зад тази сделка...Не е случайно и идването на Б.Б. и Д.Д.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/9/12 16:02

    РАДКО добре си излезнал:)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/9/12 22:40

    mafiotskite bg medii dezinformirat bg narod pak!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.