4-ма провалили се на теста издънили Яшката, Цветанов отменил първия конкурс
4-ма провалили се на тест кандидати за полицаи провалили схемата на Я. Де. – Яшката от смолянското село Оряховец и компания за неформален прием в системата на МВР. Техните разговори с тартора на групата били записани, след като съдия в Кърджали разрешил използването на специални разузнавателни средства. Именно след телефонните разговори, от които станало ясно, че 4-мата са дали различни суми на бившият тиловак в кърджалийската дирекция на МВР Яшката, но не били одобрени за сержанти, той бе арестуван за търговия с влияние.
Ще припомним, че при спецакция през юли бе арестуван пенсионираният по болест бивш тиловак. Срещу Яшката имало сигнали, че получава подкупи, за да уреди назначаването на служители в органите на реда.15 000 лева е била нелегалната такса „Ставаш полицай" на групата, в която участвали и лекари, които преглеждали кандидатите за работа.
Съвсем скоро разследващите органи ще приключат случая „Яшката", обяви директорът на Областната дирекция на полицията в Кърджали комисар Валери Баранов.
Той отрече да знае за корупционни практики в подопечната му дирекция, а разследването срещу бившия служител на ведомството - Я. Де. – Яшката, е за търговия с влияние.
„Бившият тиловак не се усетил, че е обект на преследване от закона. Не е усетил, че го подслушват. По тази причина са водени свободни разговори с четиримата. Вероятно с другите се е виждал насаме. Единият от кандидатите дал авансово 800 лева. Заминал за Пловдив, където лекар от комисията щял да го подготвя за медицинския тест. Същото сторили и другите. До тук добре, но и четиримата се провалили на теста за интелигентност и нямали право да продължат напред към лекарската комисия", поясни отлично осведомен източник.
Пред разследващите обаче Яшката представил разписки, от които става ясно, че парите били взети назаем. В тях са посочени дати, предхождащи конкурсите за прием в кърджалийската дирекция на МВР.


Цветанов отменил първия конкурс
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отменил първия конкурс за прием на полицаи в Кърджали след като бил информиран за операцията срещу Групата на Яшката. Той посочил нова дата, защото имало съмнение, че много от кандидатите са подготвени от групата и реално, кандидати с качества щели да бъдат прецакани.
Фаворитите на Яшката били подготвени за медицинския тест в Пловдив, като „учителят" взимал такса от 100 лева за час.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.