„Ако знаехме, че ще се стигне дотук, да бяхме изгорили продукцията. Имахме само добри намерения". Това заяви за 24rodopi финансовият директор на „Шахинлер"-България Джем Карадан. Той е поел поста от март 2011 г.

Припомняме, че шивашката фирма бе пуснала в търговската мрежа на Кърджали 1 600 броя облекла на реномираната марка „Пума", вместо да ги унищожи. При акция на икономическата полиция и прокуратурата на 8 юли т. г. бе установено, че „Шахинлер" използват чужда собственост, върху която „Пума" имат изключително право.

„От 2000 г. фирмата работи в България, а фабриката в Кърджали функционира от 2002 г. Официално производство за „Puma" осъществявахме в периода 2003-2008 г. В края на 2008 г. от компанията отчетоха спад с 52 на сто от продажбите си в световен мащаб, което коства преразглеждане на договорите с производителите си. Така „Puma" спря да работи с нас в края на 2008-ма-началото на 2009 г. От компанията отказаха да изкупят количествата продукция от 2-ро качество. Водихме кореспонденция с компанията в рамките на 7-8 месеца, но те категорично отказаха.

Затова започнахме дали под формата на подаръци или на символична цена да раздаваме дефектната стока на нашите работници. Това обаче бързо се разчу и от околните села започнаха да идват и да купуват. Правехме го заради хората, които не можеха да си позволят по-скъпите цени в магазините. Раздавали сме също така на детски градини, „Дом майка и дете". А от продажбите няма печалба, защото поставяхме минимални цени. Целта беше да се разчисти склада. Затова 1600 броя артикули няма как да струват 100 000 лева. Всеки клиент, който си е купувал, може да потвърди това. Ако знаехме, че ще се стигне дотук, щяхме да унищожим продукцията. Имахме само добри намерения. Съдебното ни дело с „Puma" бе спечелено от нас на първа инстанция в Районен съд в Хасково. След обжалване от тяхна страна в Окръжен съд-Кърджали и решението в тяхна полза, ние се отказахме от по-нататъшни действия.

От 12 години работим в България, нямаме задължения към нито един работник, към нито една фирма или държавно учреждение. Ние сме голяма фирма, а подобни дребни неща са тежко петно за нас. Не сме продавали фалшива продукция, а артикулите 2-ро качество, които компанията отказа да изкупи.

Занапред ще се стараем всичко да е в рамките на нормалното. Ако един ден напуснем региона, това ще е без задължения към никого", заяви още Джем Карадан.

Финансовият директор е признал вината на „Шахинлер" и се споразумя с прокуратурата. Затова той получи по-лека присъда – 3 месеца „лишаване от свобода", но с тригодишен изпитателен срок, както и „глоба" в размер на 1000 лева
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/10/12 15:36

    Нямате срам. Хората от глад умират, вие крадете от техния труд.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/10/12 17:24

    Дрън , дрън, господин Джем ! Кой ли изобщо ще ти повярва ? От години богатеете в този бранш на гърба на световни марки и от почти безплатният труд на шивачките си !Засрамете се !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/10/12 00:12

    „Ако знаехме, че ще се стигне дотук, да бяхме изгорили продукцията. Имахме само добри намерения". Това заяви за 24rodopi финансовият директор на „Шахинлер"-България Джем Карадан.
    тоя ако се яви пред Слави, 1500 лв са негови:))))

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/10/12 01:41

    ама щеше да си гушнете паричките,ако не бяха те спипали.Имал бил добри намерения да си напълни джоба.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/10/12 10:51

    Proizvodstvo, targovia, uslugi - ima pravila, tochnost, korektnost pri izpalnenie na dogovorite - ima doverie!
    Visoko kachestvo ima Puma - iska s neinoto ime da ima samo parvo kachestvo stoki v sveta! Lajlivi proizvoditeli i lajlivi targovtzi slagaite tuk v mediite - s imena i snimki! - Samo taka ste izmiem opetnenoto ime na BG - S OTKRITOST, CHESTNOST!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.