Синя зона за паркиране ще има в Кърджали, но най-вероятно през есента. Това разкриха за „24х7 Родопи" общински съветници от ДПС преди сесията в сряда.
Очакваните промени в движението в центъра на Кърджали бяха включени като точка 5, но се очаква тя да отпадне от дневния ред.
След направен анализ на уличната мрежа в центъра на града край Арда, екипът на кмета инж. Хасан Азис предлага разпоредителният орган на Кърджали да вземе решение за обособяването на синя зона, изключително в идеалния център, заключен на територията между ул."Булаир", ул. "Републиканска", ул."Дж.Вашингтон", ул."Македония", ул."Климент Охридски", ул."Иван Вазов", ул."Беласица", бул."България", бул."Тракия", ул."Екзарх Йосиф".
Цената на паркомясто за 1 час ще бъде 1 лев. В тази зона има възможност за обособяване за над 500 бр. паркоместа, което ще стане поетапно и съобразено с конкретните условия на всяка улица.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/1/13 22:52

    Kakvi sa tezi "Sini Zoni"?Gospodin kmeta,da doide i da se razkara malko iz Evropa-pochti navsyakyde ima podzemen Parking.A i tova li e nai-golemiya problem v Kardjali?Ima tolkova drugi vajni dela,koito tryabva da se napryavat,samo s gluposti se zanimava tozi kmet.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/1/13 01:19

    Горния, коментара ви е много безсмилен, само с това ли се занимава кмета, откога се занимава с тази тема, от 5 години ли. Пазара на производителите глупост ли е за вас, водното огледало глупост ли, новия парк глупост ли, трябва да ви няпомня че пътеките на граадската градина за възобновени пак по времето на Хасан Азис, доста пътища са асвалтирани в междублоковите пространства на Възрожденци, и центъра, дори паметника на Левски е дигнат от Хасан Азис, Автогарата, кръговото пред автогарата... Не хваля кмета, кой знае какви далавери въртят за които гражданите не знаят, единствено искам да кажа че до сега не сме имали такъв кмет, той е най-добрия от 80'те насам, а за предишните не знам. Какво трябва да прави този кмет за да го харасате, да си смени името с българско ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/1/13 01:46

    тъкмо щях да плащам за 3 ми коли , ама сега ще ги дам парите за запълване на дупките пред блока , ай ай ай , вай вай вай хахахахаха

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/1/13 08:23

    а и ние , който живеем в центъра ли ще трябва да си плащаме за да си паркираме автомобилите на паркингите зад блоковете в които живеем ???? Това няма да стане ще се вдигнем на БУНТ . да си вързват бюджета от другаде не НИЕ сме виновни за калпавото финансово състояние на общината ,а кривите глави които я управляват и направиха ненужни инвестиции ,като Пазара и др. такива ...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/1/13 09:06

    Пуснете движението по бул Г Димитров и проблема ще е решен

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/1/13 09:19

    И живеещите в центъра да приготвят по 200 лв. на година на кола.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/1/13 09:31

    Каква синя зона! Ало съветниците да внимават? Градът е построен за 80 хил. души, а в момента в него живеят около 20 хиляди. Не на рекета на общината!? Първо всички областни, общински служители и съветници да си платят или да се снабдят с месечни карти за паркиране на двойна цена на нормалните карти, тогава да видим дали ще мине решението от сесията.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/1/13 09:32

    до 01,19
    Забрави да споменеш и за хотелите в Анталия

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/1/13 10:17

    снощи пуснах коментар кьм 22*00 ч.,но не го пуснаха,защото изразих мнение,че тази "Синя Зона",е паредният рекет на Х.Азис кьм гражданите-да оправи улиците и осветлението на града това е най-важното,а не да ни товари с допьлнителни такси, които за нашият мальк град са излишни,но джобьт на Общината няма дьно...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/1/13 10:53

    До 01.19 толкова асфалтирани нови улици има във Възрожденци че само ти ги виждаш-а видя ли разрушените улици заради новото строителство,а безработицата,дупките по новия мост,уличното осветление.....нека да се пишат само истини

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/1/13 12:39

    синя зона ? да - ако парите ще влизат в касата на общината при пълна прозрачност пред живеещите в този град .

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/1/13 14:07

    DOKATO PARKINKITE SA NA RASIM MUSA NIYAMA DA RAZRESHI DA IMA SINIYA ZONA, VSICKI PARKINKI V KIRCALI SA NEGOVI

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.