Тайно или явно гласуване – това е големия спор на насрочената за 15 януари извънредна сесия на Общинския съвет в Кърджали

Възможно е на извънредната сесия на Общинския съвет в Кърджали във вторник – 15 януари, да няма кворум. По този начин ще се провали дебатът и гласуването по единствената точка „Предсрочно прекратяване правомощията на Председателя на Общински съвет – Кърджали", разкриха за 24rodopi източници от ДПС.
Цял ден групите в разпоредителния орган на Кърджали заседаваха и обсъждаха варианти за сесията.
Тайно или явно гласуване – това е големия спор на насрочената за утре извънредна сесия на Общинския съвет в Кърджали, пише в новия си брой всекидневникът "24х7 Родопи". На нея общинските съветници трябва да гласуват предложението на групата на БСП за отстраняване на председателя Раиф Мустафа.
За да бъде отстранен Мустафа, съветниците на БСП и ГЕРБ трябва не само да са единни в гласуването, но и да получат подкрепата на поне 3-ма от ДПС.
В БСП са категорични, че при таен вот Раиф Мустафа ще бъде отстранен от поста си. В началото на сесията съветниците ще решат дали ще гласуват тайно или явно.
Лидерът на ДПС Мухарем Мухарем е категоричен, че проблем няма и независимо как ще се гласува, Раиф Мустафа ще остане шеф.
Предложението на БСП е подкрепено с подписите на 15 общински съветници. Мотивите за тази стъпка са свързани най-вече с липсата на желание и воля да се водят разговори и търсят компромиси с опозицията за постигане на консенсусни решения по изключително важни въпроси за настоящето и бъдещето на общината, посочиха от БСП.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/1/13 19:59

    Предлагам Общинския съвет да гласува ФАЛИТА БАНКРУТА на ОБЩИНАТА защото в един ОБЛАСТЕН ЦЕНТЪР като Кърджали не може да има толкова много дупки по-пътищата. Кмета или да ги оправи или да Обяви ФАЛИТ и да си подаде ОСТАВКАТА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/1/13 20:56

    При тайно гласуване 100% г-н Мустафа се маха!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/1/13 21:09

    Абе, вечно недоволните, излезте от Кърджали и да видите какво значи дупки и тъмнина в цяла България. Пътували ли сте скоро по магистрала Тракия - в района на Пазарджик до тунела е дупка до дупка, гърбица до гърбица. Влезте някоя вечер в Пловдив, където има кмет от ГЕРБ, тъмница и страшно. За дупките да не говорим.
    Идете и в Пазарджик - бетер.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/1/13 21:10

    до 20:26
    кво тайно гласуване бе. не четеш ли утре няма да има заседание.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/1/13 21:20

    Шубето е голям страх, другари депесари.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/1/13 21:20

    Не е необходимо да ходим до Пловдив или Пазарджик, нека видим какво е положението с дупките при съседите ни - Хасково и Смолян. Там отдавна се чудят какво е това дупка по улиците на града, за разлика от Кърджали. Нашият град наистина се върна с десетилетия назад. Освен една недовършена градинка(парк) и един вечно течащ пазарен навес, друго през последните 20-тина години в града ни не е направено. Няма работа, няма поминък, няма хора. Градът ни бавно умира и никой не мисли за това.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/1/13 21:42

    за десети път казвам, ако Раиф сам не си бие камшиците, няма кой да го мръдне от стола му. а пък напъвайте се, будали, полезно ще вие

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/1/13 21:46

    Който го е страх от мечка - не ходи в гората. Който се страхува от гласуване - не ходи на сесия.
    Утре всички при ходжата да ви бае, че много ви е изплашил този Милко Багдасаров.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/1/13 22:27

    А кризата в Кърджали -от ДПС ли е- или от ГЕРБ;.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/1/13 23:00

    22:27,колко години ДПС,управлява града и колко ГЕРБ-предполагам,че можеш да пресметнеш и ще разбереш откьде идва градската криза

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/1/13 23:47

    23*00 грешиш с въпроса си. По добре се замисли- колко пречи ГЕРБ. в последните години. И имай в предвид че преди ДПС са управлявали и други партии.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/1/13 00:08

    но,23:47,ГЕРБ е от няма и 4 год.на "хоризонта"/не сьм им фен/,но за преченето си прав,но защо Х.Азис,като е толкова време кмет,не разви този град,като изключим Пазара и Парка/ако това е някакво развитие/,нищо друго не виждам-става по-зле.Почти всички градове усвоиха по някакьв начин европарите,а нашата Община,чак сега дава заявки.Нямам нищо против Кмета,но се ядосвам на забатачването на Кьрджали,за което и БСП и ГЕРБ са виновни.Време е вече да седнат и да поработят,за това са избрани,а не да бойкотират сесии.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/1/13 09:17

    Svetovnite mafioti vse taino go pravyat. Sakin - ne narushavaite pravilata na mafiata.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/1/13 13:34

    Милко Багдасаров-Директор на толетните на пазара !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.