Във връзка с публикациите в местния и централния печат по повод скандала, възникнал при предаване на тяло на починала жена от хладилната камера на МБАЛ „Д-р Ат.Дафовски" АД гр.Кърджали, Ви информираме:
Починалата жена М. В. на 78г. не е пациентка на болницата. Починала е в дома си на 13.03.2013 г.и тялото е докарано за съхранение в хладилната камера на болницата от частна погребална агенция „Ритуал" ЕООД, наета от близки, предвид, че синът живее в Чехия и ще се забави за погребението.На следващия ден 14.03.2013 г. други близки на починалата решават да сменят погребалната агенция и се обръщат към „Обреден дом" – Кърджали, които идват да вземат тялото, за да продължат да го съхраняват в тяхната камера.
Началникът на отделението по съдебна медицина д-р Николай Маринов е обяснил, че тялото може да бъде предадено срещу препис-извлечение от акта за смърт и платена такса за еднодневен престой на тялото в камерата на болницата по утвърдения ценоразпис за този вид услуга.
Това е породило недоволство сред близките и агенцията, които са повикали медии.
След представяне на изискуемите документи тялото е предадено без никакъв проблем.
В случая болницата е некоректно намесена  в конкурентната борба между две погребални агенции, които са известни на гражданите с взаимната си неприязън и поведение, противоречащо на етичните обществени норми по един болезнен за всички проблем – изпращане на близък покойник в последния му път.
Извършената проверка от ръководството на лечебното заведение не установява нарушение на правилника за вътрешния ред. Проверката за състоянието на хладилната камера установява, че те работят и са в добро техническо състояние.
 
Болничен пресцентър
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/3/13 13:38

    Почти нищо от това изявление НЕ отговаря на истината! Маринов беше изключително груб, нищо и на нокого не е обяснил, а се опита да изгони хората!
    Документа - Препис извлечение от акта за смърт на покойната му беше показано още в 14,20 ч.!
    Проблема на болницата беше в парите!
    Тук отношенията между погребалните агенции не се намесиха на практика!
    Не е работа на болницата да коментира тези отношения, след като в самия двор на лачебното заведение се разиграват такива циркове за пари!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/3/13 14:51

    Много лошо подвеждате хората с това изявление.
    Дано поне вие си вярвате на измислиците.
    Аз лично не съм вярвал, че можете така да разигравате хората, да ги изнудвате за пари, да се държите толкова грубо.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/3/13 15:32

    В камерите на моргата не се прибират насила покойници, тази услуга е регламентирана и парите не отиват в джоба на някой, а в касата на болницата. За същата услуга се заплаща и в агенциите.Много е грозен пиара и борбата за клиенти от ритуалните агенции, който рефлекткира върху хората в тежък и болезнен за тях момент.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен15/3/13 17:55

    Че не се прибират насила покойници, това е ясно.
    Въпросът е как без документи жената е прибрана там в късните нощни часове?
    А на следващия ден как така с представяне на необходимите документи и желание за финансово уреждане на въпроса покойната не беше предадена?
    Близките, които чакаха там 3 ч. знаят за какво иде реч.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/3/13 19:14

    Еййй БОКЛУЦИ спрете се бе.. , погребалните агенции в цялата страна воюват и се борят за всеки починал .МАРОДЕРИ. И сега случаят е точно такъв , хора близки до погребалните агенции настройват близките на покойниците и ги манипулират.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/3/13 09:10

    PROBLEMA E V KOMISIONATA Y PROKURATURATA DA PROVERYAT KOLKO PARI SA POSTIPILI V KASATA NA BOLNICATA OT KAMERITE NA MORGATA OT ABORTITE I OT EJEDNEVNI DRUGI DALAVERI

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.