Шофьорът на джип, който блъсна пешеходка и виждайки кървавата гледка припадна, е бил без книжка в момента на инцидента. Това твърдят свидетели на пътното произшествие, което се случи в неделния слеодебед, малко след 16 часа, на кръстовището на булевард „Христо Ботев" и новия мост в кв. „Възрожденци".
От полицията ще дадат официална информация в понеделник до обяд.
„Видях две тела да лежат на асфалта. Жената беше паднала по очи, а мъжът – по гръб. Тръгнах да звъня на телефон 112 за блъснати двама пешеходци. Свидетели обаче вече се обадили и казаха, че джипът необяснимо защо дал на заден ход и блъснал жената. Шофьорът като видял какво е направил – припаднал", разказа пред 24rodopi таксиметров шофьор. Той сподели, че на това кръстовище са ставали много катастрофи, защото движението тук не е организирано съобразно правилата.
„Никъде другаде не съм виждал на самото кръстовище да има автокъща. Може да е парцел и човекът да има право да продава коли втора употреба, но входът не трябва да е откъм кръстовището. Тук спират и потеглят МПС-та, чиито водачи са дошли да гледат други стари коли. Реално те потеглят от някакъв 5-ти ръкав на кръстовището за който няма светлини на светофарната уредба. Тези шофьори се престрояват малко талибанската и често съм бил свидетел на критични ситуации. Допълнително усложнение са сергиите в близост, сякаш е пазарче", поясни таксиджията.
От години пък кърджалийци реагират, че тротоарите са заети от паркирали коли и често пешеходците слизат на булеварда по принуда.
Линейки са откарали и двамата пострадала в Центъра за спешна помощ в Кърджали. Няма опасност за живота им.
Снимки: Мюмюн КЕШЕ и Жельо МИХOВ
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/3/13 21:51

    mashallah!!! - 5 politzai pravyat bg naroden teather !!! koi kasira parite za biletite - da ima za kulturnia minister malko, de!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/3/13 21:52

    там на едното платно не може да се пресече на зелено,а на червено,защо трябва да е така!?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/3/13 21:59

    За голямо съжаление не са виновни нито светофарите, нито автокъщите, нито сергиите наоколо. Виновна е пешеходката или водачът.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/3/13 22:09

    ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/3/13 22:12

    Тая автокъща е незаконна и е крайно време и полиция, и данъчни да вземат спешни мерки! Този Туни регистрира коли в КАТ и бута страшни пари на катаджиите. Освен това продава и крадени коли. И всичко това под носа на полицията!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/3/13 23:40

    Ами таксиметровите шофьори какво се правят на света вода.И те се нареждат от пешеходната пътека та чак до Липненски.За колко таксита е тази пиаца а те по колко се нареждат?Пред play са наредени няколко реда паркирани автомобили,едните във градинките другите на тротоара.Там всяка маневра е опасна за пешеходците.А от автокъщата постоянно се включват коли в движението без да се съобразяват със светофари и движение.Да не говорим че на уширението пред автокъщата спират селските състезателчета и от там тръгват да се гонят по Новият мост.Пълна анархия е в града. Г-н Бакърджиев,разрешете на всички граждани да нарушават закона,за да няма дискриминация. Понеже сега за едните може а на другите пишете актове.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/3/13 06:49

    Това кръстовище отдавна е проблемно.Трябва да се оправи светофарната уредба.Не е нормално пешеходците и в двете посоки да им свети зелено заедно със зелено за автомобилите.Тогава единствено важи правилото за завиващите автомобили и това че има пешеходна пътека тип зебра.Чисто и просто трябва да се отделят 1 мин зелено само за пешеходци.Това е решението.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/3/13 07:25

    Айде нема нужда бакшиша да обяснява за "талибанско" потегляне!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/3/13 08:06

    Таксиджи, я кажи, бакшишо неден, колко пъти си пусна апарата и колко пари отчете, за да даваш акъл как се организира движение. Я кажи също аварийните светлини кога се пускат, когато спреш на клиент или при авария. Я кажи също кога карате по моста нормално, когато има ченгета и си казвате всички или постоянно. А можеш ли да кажеш в колко процента от ПТП поне единия участник е таксиджия. Не оправдавам крадеца да вика дръжте крадеца, просто си седете в такситата и внимавайте повече, защото Вие сте бича на движението в Кърджали, да Вие и селянчетата, които слизат от селата да си вземат БМВ или Голф, да се срешат като Жоро Бекъма и да се самоубеждават колко са велики.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/3/13 08:12

    http://rodopi24.blogspot.com/2013/03/blog-post_744.html
    За тази новина защо няма повече информация?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен11/3/13 08:31

    08:06 maykari zliza ot selata gavur

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен11/3/13 08:44

    Kragovo dvijenie - eftino i barzo - red za vsichki.da pestim tok i nervi!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен11/3/13 09:10

    A we q se razkarai ti deto govorish za avtokushtata tq e Zakonna i ne si choveka koito shte q oprekvash

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/3/13 09:11

    08:31 ето за такива неграмотници като тебе става въпрос, както пишеш така и караш кола, така и употребяваш заучени фрази. Сега ако сме нормална държава, трябва да влезнат 15 ченгета у вас да ти съдерат задника за насаждане на етническа омраза, не може да се обръщаш с gavur, каквото и да значи. Също искам да се обърна към редакцията за премахване на коментара от 08:31 в който отсъства всякаква толерантност, добър тон, обижда, напълно неграмотно написан е и създава етническо напрежение!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен11/3/13 09:44

    sfyorat ima kniska

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/3/13 10:34

    Кажете на 9:10, че на жена му с големия гъз може много да й се пърди, за да се освободи от прекомерното съдържание на газове в тумбака й, но това не се прави на обществено място. Същото е и с автоморгата и автокъщата на кръстовището. Входът към старите коли не трябва да е към кръстовището, а от другата страна.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/3/13 10:38

    Kakvo kato e nezakonna avtokastata te s negoviya sadrujnik si urediha dasterite s po edno bogatasko sin4e

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/3/13 10:58

    09:11 yasi gleday rabotata bokluk

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/3/13 12:07


    Анонимен каза...
    11/3/13 10:58

    09:11 yasi gleday rabotata bokluk


    Пак банална фраза с правописни грешки, бъди жив и здрав и повечко грамотен!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.