Четирима са задържани при незаконна сделка с оръжие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Спецакция под ръководството на Специализираната прокуратура е проведена на 21 и 22 април на територията на областите Стара Загора и Кърджали. В операцията са участвали служители на ГДБОП, техни колеги от Стара Загора и Кърджали, както и на областните дирекции.
В момент на незаконна сделка с огнестрелни оръжия са задържани продавачът - А.А на 43 години от гр.Крън, криминално проявен, и купувачът М.Д. на 33 години от Кърджали, известен на полицията и осъждан. Спецполицаите иззели 7 автомата „Калашников". Задържан е още и Е.Д. на 28 години, също регистриран в полицията, подпомогнал осъществяването на незаконната сделка.
Последвало претърсване на три адреса на територията на Стара Загора и Кърджали, откъдето са иззети големи суми пари, множество телефони и SIM карти.
В хода на разследването антимафиотите задържали криминално проявения и осъждан Д.А. на 39 години от гр.Крън, съпричастен към установената незаконна дейност. В жилището му била оборудвана оръжейна работилница за преработване на газови оръжия в бойни. Иззети са два газови пистолета със заличени номера, преработени в бойни, пълнител с 14 патрона и заглушител.
С постановление на Специализираната прокуратура на четиримата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за 72 часа.
Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.2 и 3 от НК.
Действията по разследването продължават.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/13 13:20

    ЦВЕТАНОВ И ФЛОРОВ УКРИВАТ СИГНАЛ ЗА ТЪРГОВИЯ НА КАСИМ ДАЛ С ОРЪЖИЕ И РАКЕТИ. СИГНАЛЪТ ИДВА ОТ ЧУЖДА СЛУЖБА ПРЕДИ АТЕНТАТА В САРАФОВО.Пред Радио К2 Григор Здравков от легия „Антимафия” разказа, че в края на месец февруари, началото на месец март 2012 година е получен сигнал в служба ГДБОП, от служба на наша съседна държава- членка на ЕС. Сигналът съдържа информация, че г-н Касим Дал се занимава с нерегламентирана търговия на оръжие- леко стрелково оръжие, пластични експлозиви и ракети земя – въздух. Сигналът съдържа и банкова сметка и място със склад, което се намира в района на Златоград.

    Сигналът е получен в сектор- Международен трафик на наркотици (ГДБОП). Той е бил предаден на г-н Йоцов (мисля, че той е шеф на цялото направление- противодействие на наркотрафика и много близък със Флоров), от там на г-н Флоров и от там на г-н Цветанов.

    /БЕЛЕЖКА НА АФЕРА: ЙОЦОВ Е РАЗРАБОТВАН ЗАЕДНО СЪС СТАНИМИР ФЛОРОВ В „АРАБИТЕ” ОТ НСС, ЗА КОЕТО АФЕРА ИЗНЕСЕ ПОДРОБНОСТИ/

    След като се случва атентата в Сарафово, започва да се работи по този сигнал, той е укрит и в един момент започва да се използва за политически натиск върху Касим Дал (напуснал ДПС преди 2 години, кандидат за народен представител и съосновател от/на НПСД). Не забравяйте, че Цветанов не пожела да каже, какъв е вида на експлозива в Сарафово- там е “заровено кучето”.

    Аз лично съм уведомил официално и г-н Цветанов, мога да го докажа по безспорен начин. Завел съм го като сигнал през септември месец в служба ГДБОП. Навсякъде ми е обяснявано, че трябва да си мълча, за да не ми “литне канчето”- това представлява г-н Цветанов. Знам това, защото служба ГДБОП поиска съдействие от мен, да съберем достатъчно доказателства като потвърждение на този сигнал. След като се случи атентата в Сарафово, този сигнал беше покрит. Сигналът е заведен в службата с най-висока степен на достоверност- 10.

    www.Afera.bg

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/13 14:58

    13:20 DA MU LAPASH YARAKA NA KASIM AGA, PEDAL GROZEN!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/13 15:24

    Касим Дал --Президент

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/4/13 17:13

    Афериста, вземи се скрий някъде... Навсякъде пействаш коментари, които нямат общо със съответната новина.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/13 19:28

    17:13,не му се връзвай! Този е от Байкал! Луд,умора няма.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/13 20:07

    nemu li stigashe ot anfetamina peshalbata na monkata ta i orajie ze da bpodava...pak da ne govorim za brakonierskite mu deinosti..samo za zatvora sa takiva a sq puskai mreji pak...pozdravi ot miro

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/4/13 12:14

    Това Монката все няма късмет.Ще има чичо му да се оплаква, че доброто дете е набедено.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.