Само подадените гласове имат значение, и то за политическите субекти, получили над 4%. Това заяви изборният спекулант проф. Михаил Константинов пред bTV.
Според него около 4 милиона ще гласуват на изборите на 12 май.
За да влезете в парламента като партия, ви трябват 160 хиляди гласа, заяви професорът.
Константинов пресметна, че при влизането на пет партии в парламента, водещите две - ГЕРБ и БСП, те ще имат по 75 депутатски мандата.
Гласувалите за малки партии, писалите глупости по бюлетините, по-добре да си стоият вкъщи, заяви Константинов и призова "Гласувайте".
"Ако хората не гласуват на изборите, те на практика дават право на гласове от гетата, които в голямата си част са купени, да решат кой да управлява", коментира проф. Константинов.
"Не пишете нищо по бюлетините, не ги късайте и не гласувайте за малки партии, защото гласовете ви се губят, ако сте решили така, по-добре си стойте в къщи, съветва експертът. Важат само редовните бюлетини, те определят победителите", посочи той.
Според него около 1 милион българи са извън страната, но имат право на глас.
Има купени избирателни комисии. Когато се знае, че хората няма да гласуват, защото не са в България, вътре между членовете се разпределят негласувалите, обясни Константинов. Ден по-рано той посочи, че в избирателните списъци в Кърджалийско има най-много „мъртви души".
Кодът на ЦИК не трябва да се разсекретява, защото всеки ще може да го разшифрира след това и да го модифицира, смята професорът. Кодът разхвърля мандати персонално - да каже кой получава мандата, посочи още той.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/4/13 09:52

    Този видимо стар човек дали е създавал нещо полезно в живота си. Питайте го.
    Как става това купуване на избирателна комисия, бе, айванин. Нали от всички партии има хора вътре, как да си ги разпределят? В ущърб на някоя партия-файтон, може би.
    Значи си противоречиш, след като първо зовеш да не се гласува за малка партия, а после ревеш срещу големите, че могат да си разпределят броя на негласувалите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/4/13 09:55

    А кое е новото бе професор. На всички избори блещиш едно и също.
    Няма да са 160 000, а молко повече. Това поне е елементарна математика. Виж по-добре и ще разбереш, че 200 000 ще са нужни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/4/13 09:57

    Този нещо си е разтворил бузите на задните части към БСП, ГЕРБ и ДПС. Обича груповата терапия. Ама аз пък ще гласувам за малка партия защото искам промяна.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/4/13 11:24

    Пофесора обяснявяше ТАЗИ СУТРИН ПО ЕДНА ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ примерно как стоят нещата с вота ,а не че двете най-големи партии ще вземат по 75 места.НЕ Е ИСТИНА КАК НЯКОИ ТЪЛКУВАТ ДУМИТЕ МУ.ПРИМЕРНО-ако спечелят по 25 %-това са по 75 места.ОБЯСНИ ГО КАТО НА МАЛОУМНИ ,НО ЯВНО НЯКОИ СА СИ ТАКИВА.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/4/13 12:01

    Какъв професор е този от средна класа математик,и един фукльо , който ,човек не може да разбере на кого служи . Той е от тези играчи "тука има тука нема "Чудя се защо толкова на сериозно го взимат медиите

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/4/13 15:47

    Стига гласове за едни и същи некадърници, сини, червени, пембени. Ще гласувам за ПП "ЗЕЛЕНИТЕ"!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/4/13 16:02

    15.47 часа може да гласуваш и за "жълтите" ако искаш, това не са избори за любим цвят.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/4/13 16:20

    А, не, прав/а е 15:47, откъде накъде професора ще ни казва да не гласуваме за малки партии? Все за мастодонтите-боклуци, които ни управляваха 23 години ли? Отново за статуквото ли? Ще гласувам и аз за "Зелените"! Нужна е промяна и освежаване на мухлясалия парламент.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/4/13 16:56

    Да се обяви обществена поръчка за избор на манипулатор на изборните резултати! Също така явен търг за купуване на гласове! В противен случай ще мислим, че са налице корупционни практики.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/4/13 17:32

    Не разбрахте ли? Гласовете подадени за партии,които не преминават 4% граница,се разпределят пропорционално на тези които са преминали тази граница. Човека ви дава точен съвет. Друг е въпроса дали някои го разбират. Може да гласуваш реално за ,,зелените",а гласът ти да се окаже в ДПС. Не е тайна,че 85% от партиите нямат никакъв шанс да достигнат 1%. Участват на олимпийски принцип.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.