Емине Гюлестан*
 
Ти познаваш ли онова чувство, когато искаш да се изкрещиш, но имаш буца на гърлото? Когато искаш да ревеш с глас, за да те чуе някой? Сигурно! А попадал ли си в обстановка, в която искаш да кажеш какво мислиш и да накараш хората да се вслушат в теб, но мълчиш защото знаеш, че твоят глас е глас в пустиня? Сигурно!
Седнах да пиша с въпросната буца в гърлото. Да изрева всичко, което искам да кажа. Борбата в мен трая няколко дни, не исках емоциите да замъглят съзнанието, но не мога да обещая, че съм била напълно обективна! Въпреки всичко, нея ще я има.
Ще разкажа историята си с две пояснения. Първо – пиша, за да благодаря на моите приятели, които никога и по никакъв повод не са имали различно отношение към мен, поради факта, че гордо нося турско име.
Пиша също, за да благодаря на всички мои учители, които винаги са ме поощрявали и са ми казвали: "Лозето не ще молитва, иска мотика!" Това ме изгради като човек. Второ – аз съм член на Младежкото Движение за Права и Свободи, уточнявам, за да спестя ровенете в Google.
Това е моят протест! Протестирам срещу статията на съвременния интелектуалец, чиито книги чета с голямо удоволствие – Георги Господинов. В статията му, публикувана в "Дневник" от 18 юни, пише следното, цитирам: "Да не залитне протестът, провокативно побутнат към националистически лозунги от типа "Турци сте".
Това е под нивото на този протест. Освен това след "Таксим", а и отпреди това, подобна реплика не може да е обида." Аз разбирам добрата умисъл в тези думи, но разбирам и друго, че преди "Таксим" е можело да се вика така, защото е обидно, а също така ми става ясно, че не съм български гражданин, защото турците са в Турция, не и сред нас.
Протестирам, защото в петък, 14 юни, бях готова да изляза на улицата, водена от убеждението, че кандидатурата на г-н Пеевски е неприемлива и безочлива. Бях готова, защото се почувствах излъгана. Знаех, че недоволството е оправдано.
Исках да викам за нова България. За България, където искам да има справедливост. За България, където законът е на страната на невинните и чистите, а не на страната на силните от деня. Но отворих фейсбук и видях какво пишат някои. Отворих новинитe и чух скандирания "турци сте", "не искам да ни управляват турците," и т.н. И си зададох въпроса защо да отивам там? ТЕ не ме искат!
Протестът е от интелигентни, млади, образовани хора. И аз съм млад, образован, интелигентен човек. И моят хляб е плод на години упорита и усърдна работа, не само моята, а и тази на родителите и учителите ми. И аз се върнах от чужбина, за да градя тази държава.
Защото, макар и етнически турчин, аз съм български гражданин! Сред протестиращите има и много мои приятели. Говоря си с тях, те не скандират тези лозунги. Те казват на хората около тях да не го правят по този начин, но моите приятели са малцинство, както и аз. После видях какво стана и в Благоевград. Не искат Муса Палев за областен управител, защото "тука няма турци."
Никой не заклейми подобно поведение – или аз не прочетох и чух. Вчера имаше протести и в Пазарджик, попитаха човека защо, а той каза "не е турско тук, нашо е, като е турско тогава да имат валия."
Уважаеми сънародници, протестирайте срещу партията ДПС! Издигайте лозунги срещу нея. Но не намесвайте баба ми Емине, нито дядо ми Бекир, нито 9 процента от това население, което работи кротко, плаща данъци на тази държава и изучава децата си тук.
Обикновеният човек от тези 9% отива да работи като строител в Германия, Белгия, Израел, за да си ремонтира къщата и за да може да осигури "нормален" живот на семейството си. Проблемите, които той има, са проблемите, които имаме всички.
Проблемите не можеш да ги разделиш на етнически турски и етнически български. Всеки един от нас иска и милее да живее в "нормална" държава. Но, скандирайки гореспоменатите лозунги, блокирате моята борба. Изключвате мен, гражданин на тази страна, който също като вас стои прав на сирените за Ботев.
Не е трудно да бъдеш открит, не е трудно да хванеш "Емине" за ръката пред Народното събрание. И има причина – "Съединението прави силата!" Не е трудно. Защото Левски е казал "Мечтая за чиста и свята република, в която и българи, и турци, арменци и гърци ще живеят равни пред законите". Ако в онези смутни времена, един Българин осъзна коя е общата борба, защо да не вярвам, че 7 милиона могат и сега да го направят?
Мили съграждани, протестирате срещу медийния монопол, тогава не купувайте тези вестници, не гледайте техните телевизии, отидете пред банката и скандирайте. Нека всеки един съвестен гражданин си изтегли парите оттам, нека всеки един съвестен журналист напусне онези медии.
Протестирате срещу Сидеров чак сега? А защо, когато той крещеше от най-високата трибуна "турски изроди," никой не излезе. Мълчанието съгласие ли е? А да, искаме промени в Изборния кодекс, и днес чух пак от интелигентни политолози, че с промяната ДПС едва ще влезе. Това ли е каузата? ДПС е българска партия като всички останали, а не турска! Тя трябва да носи кръста от политическите си грешки, по същия начин, както другите български партии.
Мили съграждани, ние сме обречени да живеем заедно. Правителства падат и други идват, но бай Хасан и бай Иван продължават да живеят заедно. Ако наистина тези протести са за по-добра България , в която ще живеем всички, не издигайте националистически лозунги срещу вашите съграждани. Отказвам да бъда нечия пета колона, отказвам да ми казват, че съм нискообразована тютюнджийка, а и дори да е така, аз съм гражданин на тази страна. Тук съм се родила и тук искам да ме погребат.
Но не приемам да бера цял живот срама на другите. Не приемам да съм сочена за виновника за всичките несгоди на тази страна. Аз не разбирам нито от сценарии, нито от задкулисни игри. Аз разбирам само едно – че с поведението си някои протестиращи ме карат да мисля, че не съм желаната част от това общество. Но, мили съграждани, аз не се срамувам и мен не могат "да ме страхуват" нито едните, нито другите. Прави бяхте преди, прави сте и сега, аз съм една "мръсна туркиня"!

*Авторката е от Момчилград
 
П.С. от Webcafe: Все пак, ако авторката, която ни изпрати тази статия, си направи труда да дойде на протестите, ще види, че хората, скандиращи тези антитурски лозунги, са пренебрежимо малка част.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

175 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/6/13 19:01

    mnogo dobre kazano

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/6/13 19:01

    Кажете на тази кифла полуизучена, че да си тютюнопроизводител на е обидно, че да го даваш за пример в негативен смисъл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/6/13 19:55

      A be kur spleskan,ne obijday devoykata.
      Mayka ti e kifla bez marmalad .a ako nyakoya se e izlagala da ti obarne vnimanie.Sega sigurno ti slaga rogtsa. Hi hi hi

      Изтриване
  3. Анонимен19/6/13 19:03

    Заради корумпираните в ДПС Мехмед Дикме, Джевджет Чакъров, Неджми Али, Гюнай Сефер хората в България намразиха турците.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/6/13 11:15

      Prav si ,za sajalenie e taka.
      No potarpev6i sa turskite grajdani .

      Изтриване
  4. Анонимен19/6/13 19:07

    Браво на младата жена

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/6/13 19:16

    Хора, объркахте ме вече, тя сега туркиня или родопчанка е?!
    Нали родопчани от БСП наричат помаците?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/6/13 19:17

    Сами се изолирахте, драга, с туй ДПС. Други партии за вас няма. А правата и свободите в България за всички са еднакви, няма нужда от партия, която да ги защитава. Всички партии ни газят еднакво, няма ДПС, БСП, ГЕРБ-ние сме електорат за тях. Та затова и тези протести.....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/6/13 19:33

    ako ne ni haresvat nas turcite,koito sme mnogo povece ot balgarite,mislesti se za nesto,togava da ne ni posestavat zavedeniyata,restorantite,otrabotvani ot turci,da ne ni gledat turskite seriali,koito gi gledat s otvoreni usti,da si izteglyat parite ot bankite,da napravyat vsicko vazmojno,no sam sigurna,se bez nas te sa nisto,te sa nistojni bez nas,nas ako ni nyama i tyah nyama da gi ima.Poveceto mladi turci rabotyat v cujbina i nosyat spestenite si pari tuk,harcat gi v i za Balgariya,tova malko ili mnogo e nesto za ikonomikata na stranata,ai ne samo tova.Prosto balgarite sa super tapi

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/6/13 20:27

      Напиши го грамотно , поне!!!!!!

      Изтриване
  8. Анонимен19/6/13 19:34

    balgarite sa tap i zavistliv narod,da puknat ot zavist.PROSTO TE SA GLADNI,NA NAS TURCITE STE NI OBLIJAT ZADNICITE ZA PARI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/6/13 20:29

      С плюнка, навсякъде влиза!

      Изтриване
  9. Анонимен19/6/13 19:35

    Лелеее тази тръгнала да поучава с половинчатия си акъл. Ами питай ДПС-то защо, когато някой ги критикуваше веднага го обявяваха за враг. 23 години за тях важеше максимата, който не е с ДПС не е турчин. Сега няма защо да се чудите, когато крещят "Мръсни турци", а не "Копелета от ДПС".

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/6/13 19:38

    19.17 Много ти е странна логиката, че за турците няма друга партия, освен ДПС. Това, че сме турци не ни прави нито членове на ДПС, нито неин електорат. Вие, българите обаче правите тази асоциация без да ви интересуват фактите. Имаш ли идея, колко турци живеят на територията на област Кърджали? А колко са гласували от тях? Колко от гласувалите са дали своя вот за ДПС? Има статистика в нета, намери я и се постарай да си промениш бързо мнението по въпроса. И не забравяй никога, ние сме български граждани. България е и наша родина и ние се гордеем с този факт. Никой не може да ни изгони от родните ни домове! Спазваме българските закони, уважаваме всички, искаме по същия начин да се отнасят с нас.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/6/13 19:38

    Голяма тъпотия е написаното това горе... българите не мразят турците... мразят отношението на турците от дпс към хората..мразят наглостта на "политиците" от дпс... била интелигентна и незнам каква, като си интелигентна к'ъв го дириш в ДПС? Акъла ли не ти стига бе мойто момиче да асимилираш какви глупости, какви пакости, какви вреди нанася тази партия на България? Какво мислиш за лидера на твоята партия, агент Павел? Какво мислиш за екс лидера ви? Какво мислиш и за останалите агенти от партията ти? За какво се борят те? Да пазят турците от българите ли ? Напротив те са злото, те противопоставят българи и турци, тези, тези от които си и ти като член на младежката им организация...Редакцията, моля ви не давайте трибуна на подобни малоумни мнения, като искат да си плещят тъпотиите, да ги пишат като коментари...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/6/13 19:41

    Да не забравим и имамите, които през годините казваха следното "Който не гласува за ДПС не е мюсюлманин и турчин". Нормално е за някой в София ДПС да е равно на всички турци, защото навремето не критикуваше тези ахмаци от ДПС с "ай сиктир ба, как така, който не гласува за ДПС не е турчин". Сега се обиждаш като крещят "Турци сте". Малка си момиченцето ми, за да разбереш причините за това. Попитай баша си.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/6/13 19:42

    Младо и красиво момиче, има много истини в това което казваш. Да българските турци са изключително мили, топли и хубави хора. Те са отрудени и измъчени, както и така наречените помаци, дето един по-горе ги определя като родопчани. А те родопчани са всички, които живеят в Родопите. Но истината е друга, че тези турци в парламента, не са като теб, те не мислят като теб, те не представляват хората, за които ти говориш. Аз ги познавам, те са други. Аз съм българин - християнин, но по-голяма част от моите приятели са турци и познавам много като теб, идеалисти, но повярвай, тези в парламента са опорочени, алчни и с други идеи и точно те насаждат тази омраза, която хранят в момента българите.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/6/13 19:56

    А понеже си позволяваш да цитираш Левски, ще те попитам, а ти какво мислиш за зам. министърката на образованието, която в свой доклад пише, че Левски е бил терорист? Че Вазов и Ботев нямат място в учебниците, щото текстовете им били дискриминационни...Какво да кажат хората, да аплодират тези назначения ли ?! Защо трябва да мълчим, когато разни субекти от партията чиито поддръжник и член сте, се опитва да обижда национални БЪЛГАРСКИ герои, когато се опитва да подменя историята ни, харесва ли ви това, одобрявате ли го ?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен19/6/13 19:59

    И тези турци от ДПС, които сега са в парламента са двуличници като теб. Няма страшно, баща ти ще ти уреди една службичка по линия на ДПС и ще си млъкнеш. Плюс това прочетох официалната ти автобиография, която си изпратила на медиите. И се чудя или автобиографията ти е фалшива или ти не си добре. Защото с такава автобиография хората пишат по другому.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/6/13 20:08

    до 19.42
    бих искал да ти благодаря за доброто отношение , което имаш към нас турците.Не всички от нас гласуват за ДПС.Не всички от нас се идентифицират с тази партия.Много е вероятно например ДПС да загуби Кърджали на следващите местни избори , ако кандитатът не е Х.Азис.Не че той е идеален , и ДПС вече не е това ,което беше...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен19/6/13 20:16

    na bay ganyo vse nqkoy mu e vinoven

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен19/6/13 20:23

    Никой нищо лошо не казва за турците и туркините.Но ако си от ДПС, мръсна си.
    Ако имаш забележки, те трябва да бъдат към Волен Сидеров и Атака. Само те казват чу турците са мръсни. Но пък Атака нали вече е в коалиция с БСП и ДПС. Затова материалът не е уместен

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен19/6/13 21:03

    a vie ste dolna paplac be gerberi

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен19/6/13 21:17

    Не може да си млад, образовен и интелигентен човек и в същото време да си член на ДПС. Една от най-корумпираните партии, която като паразит се храни на на гърба на бедния си електорат.
    Аз съм етнически българин, аз и моите познати етнически българи нямаме никакъв проблем с етническите турци. Мисля, че това се отнася за мнозинството от хората. Най-добрия ми прител е турчин! Омразата на разни идиотчета, които търсят вина за своето нещастие в другите е малцинтсво, което за съжаление е по-гласовито. В случая мисля, че тези лумпени са провокатори, платени от някого за да отклонят недоволството от важните неща.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен19/6/13 21:32

    Леле, какъв дебат, колко много умници и всеки с мнение .... Ужас! Ние затова сме на това дередже!

    ОтговорИзтриване
  22. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ;)19/6/13 21:46

    ДО АВТОРКАТА НА СТАТИЯТА >>>>>>>>>>>>>>>>>.
    КАЗВАШ,РАБОТЯТ В БЕЛГИЯ ,ХОЛАНДИЯ ,ИЗРАЕЛ И Т.Н. ...
    ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ,АЗ СЬМ ЕВРЕИН И ЖИВЕЯ В БЬЛГАРИЯ.... И ПАК ЗА ТВОЕ СВЕДЕНИЕ,В ИЗРАЕЛ ИМА НАД 2 500 000(НАД ДВА МИЛИОНА И ПЕТСТОТИН ХИЛЯДИ) РУСКИ ЕВРЕИ!!!!!! Т.Е. ПОЧТИ 1/3 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е РУСКОГОВОРЯЩО!!!!! ПОИНТЕРЕСУВАЙ СЕ,КОЛКО И КАКВИ ПАРТИИ СЬЩЕСТВУВАТ В ИЗРАЕЛ НА ЕТНИЧЕСКА ОСНОВА! НЯМА ТАКИВА! НАЦИОНАЛЕН РУСКИ ВФИР НЯМА!ЧАСТНИ ТВ И РАДИО -ДА,НО НАЦИОНАЛНИ - НЕ,НЯМАТ!!!!! НЕ МРАЗЯ ХОРАТА ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД!!!!!!! ВСИЧКИ СМЕ НА ТАЗИ ЗЕМЯ ВРЕМЕННО!!!!!!!!!! ДПС Е ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ ,ДРАГА МОЯ..... И ДА ТЕ ПОПИТАМ СЕГА,В ТУРЦИЯ,КОЛКО СА ХОРАТА(С РАЗЛИЧЕН ОТ ТУРСКИ ПРОИЗХОД) С РОДНИТЕ СИ ФАМИЛИИ? ОТГОВОРИ МИ,АМА ЧЕСТНО ! ;)...ПОСЛЕ СИ КРЕЩИ НА ВОЛЯ....А И ЗА ПОВЕЧЕТО ВЬВ ФОРУМА ;)

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен19/6/13 21:56

    abe tuk samo turci i pomaci..stiga ve4e

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен19/6/13 21:58

    NAPILNO PODKREPYAM AVTORKATA.ZDRAVE İ NA EZİKA.KOGATO İSTİNİTE GOVORYAT,BOGOVETE MILÇAT...RAZBERETE NAY SETNE,TEZİ NATSİONALİSTİÇESKİ LOZUNGİ VREDYAT NAY MNOGO NA TEZİ KOİTO Gİ DİGAT.POLUİZUÇENA İLİ S POLOVİNÇATİYA Sİ AKIL,TYA ŞTE POUÇAVA VAS APTALİ,ZAŞTOTOVİY TOVA ZASLUJAVATE...




    ОтговорИзтриване
  25. edin tur4in19/6/13 22:01

    abe tazi za kakvo se smyata ne razbrah i bastai e sıstiya bokluk- ima edna pogovorka na turski ARMUT DİBİNE DÜŞER diye i tya e sısto kato bastasi muha bez glava no da zapomni edno zavinagi NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

    ОтговорИзтриване
  26. Цитат на: П.Р. Славейков 1875
    Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала...
    Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен19/6/13 22:12

    Турците сами се делят. Говорят само техния си език и не се чувстват български граждани. Не зачитат българското и обожават всичко турско.Разбира се има и изключения. Как аз да ги приема като те сами не се приемат като български граждани. В Турция и в Германия знаят как да се държат, а в България - не желаят.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен19/6/13 22:28

    млада си но щом вече си в дпс.няма как да имаш нормален мироглед. Не казвам че си ненормална.не. Просто ако продължаваш с този патос няма да си удобна в твоята фирма.извинявай партия. Желая ти късмет и мъдрост. А националисти и различни хора ще има винаги. Аз съм помак и съм по голям от теб. По мъдър смятам че съм защото съм се разочаровал както от наричащите себе си истински българи така и от турци които живеят в българия. Мразя фанатиците и ограничените хора. Пази се.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен19/6/13 22:31

    ot glad ste umrete no nyama da prestanete sas tiya ne6ta mnogo im dreme na oniya gore

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен19/6/13 22:34

    Uchena i 4estna turkinq no e chlen na mladejkoto DPS eto tova ve4e mi namirisva na platena publikacia a ina4e i az sum tur4in no mi e gnus ot DPS

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен19/6/13 22:37

    Протест на една българка от Кърджали

    Ти познаваш ли чувството да влезеш с буца в гърлото в Община Кърджали? Защото там не те посрещат с "Заповядайте, госпожо/господине", а с "варму"! Ти познаваш ли чувството на образования и грамотен човек, който остава без работа, защото не е партийно обвързан и не дава рушвети? Ти познаваш ли чувството, да те боли, че децата ти бягат от теб, защото някой като теб, политически ориентиран в зародиш, е откраднал бъдещето му в този град? ...........Не кори и не търси висока трибуна - това е показно геройство! Политическата проституция вече не е на мода.......сложи си очилата и се огледай, ослушай се и щом не ти отърва си трай. Вълкът кожата си мени, нравът никога!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен19/6/13 22:37

    Цитат на: П.Р. Славейков 1875
    Не сме народ, не сме народ, а мърша, хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала...
    Не сме народ! Не сме народ, а мърша, пак ще кажа и с това ще да свърша.

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен19/6/13 22:42

    Dogru yazilmis, tam dogru zamanda, altina yine isimlerinizi degistirmek istiyorlar diye yazsaydin!!! Lutfi amcana tam zamaninda destek ;)

    Много точно написано, и навреме - да беше написала , че скоро и имената пак ще искат да ни сменят. Подкрепа за чичо Лютви в точното време ;)

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен19/6/13 22:47

    До "мръсната" туркиня:

    Хората излизат и протестират, защото им е дошло до гуша от некадърни и безочливи манипулатори, целящи с влизането си в НС само едно-лично облагодетелстване! За отношението към турците конкретно в тези протести, сте си виновни вие- вашия етнос, който толкова години като кон с капаци приемаше всичко на доверие, само, защото е казано от онзи дребния/ наричан Сокол/. Плашеха се старите и не чак толкова неграмотни хорица, че ще има смяна на имената, нов възродителен процес, че едва ли не, който не членува в ДПС не е турчин...Сега си тръгнала да се правиш на интересна...Пред мама и тати може и да мине, ама не на мен.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен19/6/13 22:55

    току що изслушах интервю с това момиче по бнт впечатлението ми е за доста семпла и ограничена особа кандидат на дпс за евродепутат не става има далеч по образовани и интелигентни турци от нея

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен19/6/13 23:01

    turchin sam i sam gord sas tva iskam da se obarna kam uj balgarite gore komentirali abe az vav tozi grad izrasnah imam ujasno mn balgari priyateli kak edin ne se osmeli da mi kaje takiva tejki dumi obidni az sam absulyutno siguren che vsi4ki imate pone po niakolko priyateli i ne mojete da im kajete tezi ne6ta za6toto znaete 4e ne sa takiva kak to gi opisvate i vav istoruiyata si i vav tapite si komentari stegnete se ne dps vi prodava darjavata i vi pravi robi a tezi koito glasuvate vie pomislete malko doyde vi caria vze si vsi4ko i se mahna doyde gerb napravi vi o6te po bedni razbirase i nas etni4eskite balgari i samo iskam edno da pomislite dali pove4eto koito ste pisali 4e ste balgari daliste pove4e balgari ot men az sam muslumanin no tva ne me pravi po malko balgarski grajdanin a do tozi izmislen evrein imam edno samo da kaja 4e hitler i vijdal mn po napred ot drugite narodi koito im robuvat sega na evreite i edno neka zapomni6 umniko 4e nikoga ne e kasno da se slu4i tva e koeto e pisano po svetite knigi

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен19/6/13 23:23

    bajta ti s kradeni pari ot naroda te izu4i kakvo mi pise6 za dps tova e partiya za unijtojavane na turskiya narod ostnaha samo tipite liza4i koyto sa nastaneni po dirjavnite raboti

    ОтговорИзтриване
  38. dokato ne premahnat ot u4ebnisite po istoria levski vazov botev ..... i tem podobni na koito pisaniata im sa na rasiska osnovo ....i izmislena ot komonizma .... vrajdata 6tee ve4na,,,

    ОтговорИзтриване
  39. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ;)19/6/13 23:50

    ДО : "
    Анонимен каза...
    19/6/13 23:01""
    ТИ ЗАПЕТАЙКИ И ТОЧКИ НЯМАШ ЛИ БЕ ПРИЯТЕЛ?...... И ,КАЖИ МИ,НА ТЕБЕ ЛИНО С КАКВО СА ТИ НАВРЕДИЛИ ЕВРЕИТЕ,А? ТОВА ,ЧЕ СЬМ ЕВРЕИН,НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЬМ ИЗРАЕЛЕЦ,А СЬМ БЬЛГАРИН! НЕ СМЕСВАЙ РЕЛИГИЯТА И НАЦИОНАЛНОСТА.....КАКТО ТИ СИ МЮСУЛМАНИН,ТАКА ИМА И ХРИСТИЯНИ,ИМА И ЕВРЕИ.... ВСЕКИ ТРЯБВА ДА УВАЖАВА ВСЯКА ЕДНА РЕЛИГИЯ,РАЗЛИЧНА ОТ НЕГОВАТА!....ХИТЛЕР ТВА ХИТЛЕР ОНВА...АРЕ СКРИЙ СЕ НЯКАДЕ.....

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен20/6/13 00:04

    До 23:23,
    Абе Господине или Госпожо голям "умник"/"чка" се извъдихте Вие,та да давате съвети какво трябва и не трябва да се маха от учебниците.Първо историята си е история никой не може да я промени или изтрие то за това се казва ИСТОРИЯ и всяка една държава си я има,а това,че на Вас не ви е изгодно да я приемете е друг въпрос.Не искам да ме разбирате погрешно няма абсолютно нищо против мюсюлманите,защото не деля хората по етнос или религия.Имам само едно против за нашия град(Родом съм от Кърджали и съм израстнала там,но от години живея в чужбина )а именно,защото когато един ден започнах да си търся работа в града много от условията бяха да знам Турски език и то за продавач-консултат както сега се нарича преди му викахме само продавачка.Та един ден не издържах и попитах директно собственичката на магази ЗАЩО? и тя ми отговори,че в гр.Кърджали имало туристи от Турция и ние трябвало да знаем техния език за да ги обслужим,и аз и отговорих,че по нейната логига може да има туристи от Китай,Япония,Индия или от къде ли не и ние пак ли трябва да знаем техния език?Но......така и не получих отговор.Това е което много ме вбесява и че в магазина или в Общината те посрещат с Бойрун или Хошкелдис(извинявам се ако не го пиша правилно,но така го чувам и така го пиша)мисля,че това не е редно защото живеем в България и трябва да се говори на Български език,защото в държавата която живея в момента,никой не те посреща в магазина с друг език освен основния на държавата.Отново се извинявам ако някой се е почувствал засегнат,но просто исках да споделя моето мнение без да засягам никой.Приятна Вечер на всички!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен20/6/13 00:27

    opaaa evrey4eto se zasegna smiahhh siktir ti be pomiyar

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен20/6/13 01:31

    a ti magazinerkata znae6 li 4e rusiya o6te darji vsi4ki arhivi na balgaria i ne gi dava i si izmislia kakvoto si iska dali e viarno vs koeto e pisano a kato se ima predvid 4e samo po osmansko vreme ne e imalo kravopolitia vav svetite zemi kadeto po nikoe vreme ne e spiralo da se lee krav za6to 4etete samo tva koeto vi otarva poglednete se prez cujdi o4i ne 4e kazvam 4e turcite sa sveta voda ne napita ama tolkoz pak det gi iskarahte ...... a do kolkoto do magazinite pravisa za6to da ne tarsiat hra sas cujt ezik nima v cujbina ste rabotili magazinerka kato ne znaete ezik 4e i az sam bil mn pati v cujbina basi pomiyarite det ste mana vinovni savi turcite ce darjavata vi ya prodadoha i e pred falit sme6niste

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен20/6/13 02:21

    Не мисля, че е възможно човек да е нормален, умен, образован и интелигентен и в същото време да е член на ДПС....! Причините за това са всеобщоизвестни! Апропо - на протестите участваха и араби дори, но не мисля, че мотивите на авторката да не е до народа си, който толкова много обича, са посочените в написаното от нея, а по скоро, че ако изрази гражданската си позиция ще се прости с членството си във въпросната секта!

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен20/6/13 03:42

    До Анонимния от 00:27 и доста коментари назад:

    Когато започнеш не само да пишеш правилно като първокласник, но и да мислиш поне като такъв, тогавай изливай злобата си във форумите!

    П.П.: Гънките на мозъка не се виждат, ама като ги няма си личи!

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен20/6/13 07:20

    a be neznam kakvo ama kato jiveeh v Balgariq prespah s polovinata sasedki balgarki - kato vidqt turski kur i malko pari moje da gi ebesh dokato puknesh - eban narod :)

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен20/6/13 07:39

    Батковците ще ти благодарят с едно голямо "аферим" за комсомолския ти патос!

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен20/6/13 07:43

    Браво 19.38 и аз мисля така...стига вече наистина!Аз също съм български гражданин,обичам Родината си ,спазвам законите,знам правата и задълженията си ..първо да бъдем човеци,хора,а след това различни.........

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен20/6/13 07:58

    Питай баща си за сценарии и задкулисни игри и интриги той ги умее майсторски.

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен20/6/13 08:31

    moeto momi4e ako ima6 ne6to v garloto trabva da hodi6 na lekar.u6i nos garlo

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен20/6/13 08:39

    Това че съм туркиня не значи че съм по проста от българите господ ми е дал както всички хора една глава две ръце и два крака.За щастие в главата си имам мнго повече мозък от много хора които си мислят за нещо а са тъпи като галоши,безмозъчни същества.За сетен път ви казвам манталитета на българина че си мисли за най най и не възприема нищо от никого и е като кон с капаци,завистлив народ и затова България е на този хал и никогаааааа няма да се оправи.Протестират непрекъснато без да знаят кякво искат за да искаш промяна трябва да знаеш как можеш да излезеш от тази ситуация,но ти нямяш толкова пипи освен да оплюваш някого друго нищо не умееш за съжалиние и ако ги няма турците си за никъде.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен20/6/13 08:44

    "Ти познаваш ли онова чувство, когато искаш да СЕ изкрещиш, но имаш буца НА гърлото?"
    Две граматически грешки още в първото изречение ...

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен20/6/13 08:47

    Никога нямай доверие на българин, българинът е асъл еничер на славяните и гърците, преродил се от турчин славянин=българин...загубил език и култура и приел чужда такава, сега иска и ний да сме като тях изродени...

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен20/6/13 09:18

    yunaciiiiiiii acove 524g.vece

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен20/6/13 09:48

    da iaz sim turkinq koqto sisto se 4usvam Bilgarski grajdanin no tova karane bilgari i turci pomaga samo na partiite za po dobra manipola4iq DPS kak manipolira naroda 4e sme ot edna religiq ama stiga ve4e vsi4ki sme bilgarski grajdani zastoto nie kato se razdelqme na narodnosti naroda i tepecelqt ot tova stigave4e ot korup4iqta ivriskite

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен20/6/13 10:01

    Мило момиче,аз лично не мразя никой.Всичко казано в твоята статия според моето мнение е абсолютно вярно,но за българите по етнос и националност,особено в Кърджали.Аз НЕ ИСКАМ да ме питат дали зная турски,когато си търся работа и да ми взимат хляба от ръцете.Недей да се жалваш и да се изкарваш жертва,защото положението в Кърджали е отчайващо! Да,партия като ДПС е неприемливо да съществува и е смешно от твоя страна да говориш всичките тези неща и все пак да членуваш в тази партия.България БЕШЕ толерантна с всички,но когато започнаха да я грабят,да назначават некадърници по общините, да настройват хората едни срещу други България вече НЕ ИСКА да толерира подобни хора и действия!

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен20/6/13 10:16

    Браво на момичето,много турци мислят така, но не го казват, защото мислят, че е безсмислено.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен20/6/13 10:17

    Момиче, вероятно си на 25-27 години, а споделяш вижданията на турците, които са над 50. Те са обременени от други времена, но ти трябва да гледаш по-позитивно на нещата.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен20/6/13 10:33

    НЕ ВЯРВАМ , ЧЕ ТОВА СЕ ПИШЕ ОТ МЛАДО МОМИЧЕ.ТОВА Е СТАТИЯ ОТ ИЗГРАДЕН ПАРТИЕН КАДЪР ,КОМУНИСТ - НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ЕТНИЧЕСКИЯТ МУ ПРОИЗХОД.СТИЛЪТ НА СТАТИЯТА Е ОТ 1990- 2000 Г. ГАДОСТ!С ЕДНА ДУМА - ЧЕРВЕН БОКЛУК.

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен20/6/13 10:39

    Кервана си върви"помиярите" си лаят...Нищо няма да стане,да важи висшия закон на Егоизма!!! Бай ви Ганьооо*****

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен20/6/13 10:47

    Объркала е заглавието младата госпожица. Трябваше да бъде "тъпа туркиня"!

    ОтговорИзтриване
  61. Много добре го е написал бащати тази статия на твое име

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен20/6/13 11:03

    БРАВО!!! ТИ ИЗКАЗА МНЕНИЕТО НА МНОГО ХОРА,КОИТО МИСЛЯТ ТАКА НО НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПИШАТ.......

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен20/6/13 11:16

    Еминето, ти търсиш реализация в живота по линия на ДПС. Вероятно баща ти е решил така. Но я го питай защото любимата ви партия ДПС в момента е в коалиция с Атака. Има ли някой в тази държава да мрази повече турците от Волен Сидеров и другите лумпени около него.

    ОтговорИзтриване
  64. Анонимен20/6/13 11:22

    Емине Гюлистан,
    и аз бях третиран като мръсен Турчин и през 1984 ме арестуваха и ме тикнаха в затвора. Вината ми беше,че съм Тутчин и не исках да приема християнското име.
    Две години ме държаха в единична килия в Централният Софийски затвор.През тези 2 годиниаз изжиях оразата и бях третиран не като човек не като куче а неяо като извинземно същество.
    През 1989 година бях амнистиран и изгонен като извинземо същество който не е живяло в България.
    До колкото за твоят протест са виновни днешните ръководители на ДПС.
    В Конституцията на Тодор Живков имаше Турско малцинство. В най новата конституция на България не намери място малцинствата в страната.За съжаление конституцията беше приета от парламента с консенсус. И бе подписана от представителя на партията която лично членуваш ДПС.
    Твоята омраза трябва да бъде насочена към онези на които си се доверила и си гласувала и не са те защитили в конституцията на Р България.
    Аз съм израснал срад Българи в Момчилград и все още се виждан с Българските си приятели от детсвото макар да живеят в различни места в страната.
    В България има националисти, те за най некадърният слай в станата. Не могат да приемат по умни от тях независимо от етническият им просизход да ги ръководят.
    И за искам да Те уверя, не се подавай,че не си желана заради етническият Ти произход. Българите са много доброжелателни хора. Етническата омраза в страната сеят ръководителите на политическите партии а не наслението живеещо в праделите на днешна България. Аз имам много приятели Българи, Помаци, Власи, Арменци, Евреи никога не сме имали раздори по между си.
    Бъди уверана и спокойна за бъдещото си никой няма да посмее да помрачи живота ТИ. Бъди уверена и най важното смела. Бате ти Исмет от Момчилград.



    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/6/13 20:39

      Бате Исмет, ти знаш ли, че почетния и непочетния предсатели на ДПС са доносници на ДС и какво ти е мнението за доносниците, заради които си лежал в затвора ?

      Изтриване
  65. Анонимен20/6/13 11:27

    vajnoto e ce turcite sis vseki izminal den rastat povece i povece a nie bilgarite se topim i topim hei bratya bilgari kakvo se pravim sis ciganetata mislete po toya vipros slet 20g krai sis nas bilgarite maiko mila yavno ot zavis sme na tova derece zbogom bilgario mila .

    ОтговорИзтриване
  66. Анонимен20/6/13 11:34

    heeeeeeeeeeeei turcite vzeli vece bg.to 30g ikrai na angelite mitkovcite kirovcite gosovcite spete spete dragi yunaci gl.sm.si.

    ОтговорИзтриване
  67. Анонимен20/6/13 11:37

    ako nesa turcite ot glat umirate ako nesa ciganite viv mizeriya se tinete yunaci bili nestasnici

    ОтговорИзтриване
  68. Анонимен20/6/13 11:46

    az sas sigurnost ne sam rasist noooooo tuk e Balgaia,tuk triabva da se saobraziavat vsicki s Balgaria.Niamam protiv da jiveiat turci tuk,te sasto izkarvat hliaba si s trud ,no ima i mnogo slucai koito pak i cialata si roda dovejdat ot Turcia.tova sasto ne e celta.po gore imase edna gospoja koiato se izkaza dosta otricatelno za balgaite i 4e sme tapi i kakvo li ne..... ako gospojo vie ste po umna niamase da go kajete... i nikoi ne gi e nakaral mladite da investirat v Balgaria neka go naprviat za turcia togava. Ako povece e obicat Turcia to togava da prodalzat badesteto si tam. az taka bih naprvaila ako men ne me haresva niakogo ili ne mu iznasia da otide tam. Mislia 4e triabva da se saobraziavame kakto e tuk v Balgaia. Nikoi ne moje da promenia nisto,naprimer az sam protiv tova da se izlacvat novini po BNT dori na turski ezik. Niamam protiv ezika nisto,iskam da go slusam no kogato sam tam . Tova e Balgaria i novinite sa na balgarski. Zasto tova go niama tam?? a sasto ima balgari koito rabotiat??, niama novini na drug ezik a samo na sobstevnia kakto i v mnogo drugi darjavi koeto e normlano. Zasto e nujno v u4iliste da se izucava ??? Tuk e Balgaria i glaven ezik v uciliste e balgarski i eventualno svobodnoizbiraemi sa ezicite internazcionalini: frenski,angliiski nemski..... turksia e hubav ezik no za turski ucilista. Hersvam go i mi e priatno da go slusam no kogato sam na mestoto kadeto triabva da se slusa.... Nimamam nisto protiv turci ili koito i da e narod no da se saobraziavame. ne stava da se promenia nesto kakto ne bi se promenilo i tam.... Imam mnogo priateli turci i se haresvame no tova mnenie e moe i te sasto go znaiat i kazvat ce sam prava... dovijdane

    ОтговорИзтриване
  69. Анонимен20/6/13 11:46

    Ако така мислят младите турци, нищо добро не ни чака. Впрочем така мислят от другата страна само лумпените от Атака.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/10/13 21:14

      Ne sa vsicki...samo nqkolko koito ne znaqt kakvo iskat.

      Изтриване
  70. Анонимен20/6/13 11:52

    Mnogo dobre napisano, samo che ot bashta ti... Nablijavat izbori za EP i nai veroqtno ima jelanie da te napravi evrodeputat i za tova pochnal s mrusnite si igrichki

    ОтговорИзтриване
  71. Анонимен20/6/13 11:57

    Емине Гюлестан е от Момчилград .
    -Бакалавърска степен от Американския Университет в България със специалност Балканистика и Политология
    -Магистърска степен по Международни отношения от Дипломатическата Академия във Виена.
    Тази същата мома на предишните избори (2009) се е пенявила от сцената на спортната площадка в Кърджали, колко силни били ДПС и как помагали на младите хора, защото тя самата била учила на издръжка на партията. И без да и мигне окото постоянно е наричала града си Мастанли вместо Момчилград. Дойде време стипендиантката на Доган да си връща борчовете. Сълзливо-сополивото есе , което прочетох внимателно, е ярък пример за пореден опит за подлъгване на хората. В него освен всичко в един момент се сменя и рода, тоест минава от женски в мъжки и обратно. Това или се дължи на факта , че (въпреки платените за обучението и пари от ДПС) тя няма необходимата грамотност , или че писано съвместно и под контрола на водещият офицер. Няма какво да се лъжем, образователният и профил е типичен за агентурата. Явно другарите сериозно си повярваха, че след лагерите ,затворите и изгонването на маса студенти от университетите, в България мислещи хора не са останали. В заблуда са голяма, останали сме някои мохикани и при това доста войнствено настроени

    ОтговорИзтриване
  72. Анонимен20/6/13 11:57

    ДПС контраатакува. Добре изпипано демагогско есе в което член на ДПС-комсомола се опитва да играе ролята на добрия полицай. ДПС -агентите както винаги се опитват да изпреварят събитията , като подготвят уж нови лица, с които в бъдеще да заменят някои от поизхабените стари. Наистина добра манипулация. Момата е на 10то място в листата за кандидат-депутати на ДПС за Европарламента. Сега изведнъж под команда от Сокола преживява "катарзис" и искала уж да протестира. Хайде холан... Чак толкова не сме тъпи. Доган съвсем ни взе за мезе... Запомнете и името на момата. В близките години ще я видите я кандидат зам.министър, я областен управител или кмет. Не може да му се отрече умението на Доган да манипулира. Истински Sith Lord , Darth Manipulatus. Обаче, както знаем тези внушения са само за по-низшите умове. Джаба само би му се изсмял ДПС е устроена като БКП и поддържа и много средства хвърля в своя комсомол, включително обучение в чужбина. Ето сега извади жокер от ръкава. След всичките простотии на Доган и ДПС от години , сега ли намери момата да се разочарова... Силен , но отчаян ход на Доган.

    ОтговорИзтриване
  73. Анонимен20/6/13 11:58

    В есето момата силно се вълнува ,да не би да се промени изборния закон и ДПС да остане вън от парламента. Язък бе джанъм, сакатлък ще стане , котскоджамити мома , чак като Бай Ганьо до Виена ходила, пък да и развалят рахатя. Гиди Доган пазвант мурафетлък. Ай сиктир. Искрено се забавлявам с тези гротескни фигури и с техните плоски номера. "Високият наратив" на ченгето Местан и самовлюбения Опус Бей - Ахмед Доган.

    ОтговорИзтриване
  74. Анонимен20/6/13 12:01

    Хора, разберете го, обикновените турци никой не ги мрази.Те заедно с нас еднакво страдат и мизерстват. Лидерите им горе са калпави и за това българите са настроени така. Крадливите лидери от ДПС не трябва да допускате да ви водят...., трябва тях да свалите от власт.

    ОтговорИзтриване
  75. Анонимен20/6/13 12:03

    До анонимния от 07:20:
    Загрубяваш момченце!Да ти кажа ли кой си ебал?Правихте дупки в пясъка на Арда и там ебеше.

    ОтговорИзтриване
  76. Анонимен20/6/13 12:04

    ti ne misli za bulgaria nie sme 6 miliona,a vie i ciganite ste obshto 1 milion,gledai si tvoqta turcia deto tam 30 miliona sa kurdi

    ОтговорИзтриване
  77. Анонимен20/6/13 12:25

    abe mislya ce vece sie vekivekov sijalyavam ama tova vijdam

    ОтговорИзтриване
  78. Анонимен20/6/13 12:38

    За съжалине или пък за щастие сме обречени да живеем сред мърша! Ние сме родени тук и тук ще си останем! Държавата е на всички ни! Не са на етническите българи - бъркате обществено икономическата формация с нещо друго,- за това поне трябва малко акъл, ама няма да го резберете! Робската психика Ви прави още по големи, ама наистина големи Мърши!

    ОтговорИзтриване
  79. Анонимен20/6/13 12:43

    Не ни пука има ли го ДПС или не ! Ние сме горд народ и никой не може да ни мачка - няма да го позволим!Тези земи и тази държава е и наша - и да се пукнете и скъсане НИЕ ЩЕ СМЕ ТУК!!!Докато сме живи - дори и след това ще останем в тази земя. С какво ни плашите? Всеки си има история, воля, сили - какво пък виждали сме и лошото! Не ни плашете и не ни мразете - това не е в полза за никого в тази ДЪРЖАВА! Това, че вие се мислите за потомци на роби - ние няма да бъдем такива!

    ОтговорИзтриване
  80. Анонимен20/6/13 13:15

    ВИЕ ТУРЦИТЕ ЗАЩО МРАЗИТЕ НАС БЪЛГАРИТЕ И ПОСТОЯННО НИ ОБИЖДАТЕ И ПЛЮЕТЕ ПО НАС И БЪЛГАРИЯ ЩЕ МИ КАЖЕТЕ ЛИ ?

    ОтговорИзтриване
  81. Анонимен20/6/13 13:34

    Г-н Доган, още навремето каза, че ще оцени синовете и дъщерите на доносниците като него и се оказа прав.

    ОтговорИзтриване
  82. Анонимен20/6/13 13:47

    До: Анонимен каза... 19/6/13 19:17

    Всеки има право на избор и ти нямаш право да разпитваш защо гласували на определена партия.

    ОтговорИзтриване
  83. Анонимен20/6/13 14:04

    Браво,мойто момиче!Много вярно си го казала!

    ОтговорИзтриване
  84. Анонимен20/6/13 14:17

    Показно геройство, политическата проституция,нищо повече.

    ОтговорИзтриване
  85. Анонимен20/6/13 14:48

    Момичето се опитало да напише нещо за да чуе някоя и добра дума за себе си, а вие всички и се нахвърляте...

    ОтговорИзтриване
  86. Анонимен20/6/13 15:04

    не се крий с това екзотично заглавие а излез с името си.но по стила те познах и гледай: турците сами се изолираха и продължават така по-голямата част защото дпс е единствената им псевдопартия.партия на мошеническаьграбилеска,предателска спрямо вашия етнос най-вече върхушка.Агенти на ДС бол.от школувани по-школувани. А стадото гласува ли гласува за тях.Няма ли български партии,каакви свободи и права повече от българите. идете при ердуган и там ще ги получите и то с маркучите на пожарните.тъй че не филосоствай с заучени като гелосаният местан-павел фрази а кажи нещо по земнопо простичко което повече ще ти приляга.иначе наистина ще си останеш МРЪСНА ........

    ОтговорИзтриване
  87. Анонимен20/6/13 15:17

    Браво мойто момиче-пише ти един турчин.Убаво си го казала и написала, но както горе някой написа още в първото си ред си сгрешила граматически.Дори повтарям думите на един пост,умен,интелегентен и културен чиляк в ДПС няма.Сега разбирам, защо не съм член на ДУПЕСЕТО.Рукам си на провокаций да се не хванем.Имаше една туркинч българска гражданка,която спомена ,че имало и акъл и грамотност,но целия и пост беше в едно изречение и без един знак.Както и да нали е туркиня моа да греши.Едно разбирам,защо я има тази омраза между турсиии и българи.Тукашните бугари са си помаци, а таквиз стават най-големите бугари в сърцата си,сякаш да измият от себе си решенията на прадедите си.За турсите ,ко да ви кажем.Тези турси -Тва са деца на бивши ТКЗСари,колхозници, пъдари и горски,които по интилект не превъзхождат българите и никога не са имали за комшии БЪЛГАРИ.Турците винаги са живяли мирно с българите.Тва горното с момата е фишек от истинската причина- падането на правителството на Орешарски.В момента гледаме ,как се опитват да се задържат,но народа веке не е глупав.За тва няма значение дали си турчин,бъкгарин,помак,евреин,арменец,арабин- ВИЕ СТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!Трябва да се гордеем с това.
    А това ,че си от турски произход още трябва да те амбицира да се учиш работиш,да направиш така и твоя край и град да стане,като в ТУРЦИЯ-красив и проспериращ.Но тук сме кат офцете ,кото каже ДУПЕСЕТО и всичките турси гласуват за тех.Задавам си въпроса защо децата ни навън работят,а не са създадени раб мерста тук в нашия град.Нека немили недраги да скитосват децата ,защото гласуваме за наште:)

    ОтговорИзтриване
  88. Анонимен20/6/13 15:43

    Самочувствие без покритие.Главата е празна няма никой в нея ама се мисли за нещо повече от другите.
    Що е то?
    /............/

    ОтговорИзтриване
  89. Анонимен20/6/13 15:51

    do 7:20 abe bokluk ti si ebal kozite v seloto a sega manafite te ebat mul4i tam

    ОтговорИзтриване
  90. Анонимен20/6/13 16:23

    Защо ли излизат статии от бащата на авторката /съученика на Л.М./ ,от това момиче ...в неподходящи моменти?!

    ОтговорИзтриване
  91. Анонимен20/6/13 17:13

    Pozdravleniya ot Bruksell !

    ОтговорИзтриване
  92. Анонимен20/6/13 17:33

    Заглавието е грешно, както и начина на мислене. Ако си туркиня значи не си българка и си гражданка на република Турция,като такава би трябвало да те вълнуват турските а не българските проблеми. Всичко е въпрос на самоопределяне, има огромна разлика от аз съм туркиня до аз съм българка с турски произход. Когато я научиш тогава твоето мнение ще се зачита и ще имаш право да протестираш.

    Поздрави от един българин от влашки произход.

    ОтговорИзтриване
  93. Анонимен20/6/13 18:01

    Като си толкова загрижена за бъдещето на България,излез на протест там никой няма да знае,че си туркиня за теб! Младите турци които членуват в други партии попитай как се чувстват като ги наричат гяури!! Така че младо момиче не се опитвай да поучаваш със сълзливото си писание истинските граждани на България!

    ОтговорИзтриване
  94. Анонимен20/6/13 18:20

    do 20/6/13 15:51
    a be ne se nervirayte - ebah zashtoto mo davaha ne beshe nasila :)

    ОтговорИзтриване
  95. Анонимен20/6/13 18:48

    До 18:20
    Кой ти даваше?Козите и магаретата ли?Навремето се въртеше един клип по телефоните как някъв селтик от Кърджалийските села плющеше някво магаре в гъза.СРАМММММММММММ.Е там може и доброволно да е било.Скрии се някаде паляк,че ми образуваш нерви

    ОтговорИзтриване
  96. Анонимен20/6/13 18:57

    kakaem gyotana kakaem

    ОтговорИзтриване
  97. Анонимен20/6/13 19:08

    Да Емине мръсна си, но не си тюркиня. Мълчеше нали когато мафиотската клика за която си глаувала правеше съюз Атака. Мълчеше и не каза съюз с тези които ни ритаха пред джамията и ония кои чупеха гробовете на дедите ли ще правим . Мълчеше когато посегна да дадеш глас на крадците от ДПС прекрасно знаейки, че са огладнели и пак идват да крадат и ще създават всякаква коалиция само и само да са във власта. Колко пъти любимата ти партийка бе във властта ? Защо не прекара закон за забрана на такава дискриминация ? Защо ли ? Защото от правене на далавери не им остана време. Членовете и гласувалите за комунистичската марионетка на БСП не са турци защото бащата на турците Мустафа Кемал Атютюрк е казал : " Ние, турците не сме болшевики и комунисти и неможем да бъдем нито едното, нито другото." Ерго, всеки турчин който посегне на комунистическата бюлетина на ДПС престава да бъде такъв и се превръща в комунист . Вие комунистите от ДПС нямате етнос и религия. Вашият етнос и религия е комунизмът и днешната му форма на пладнешки грабеж. Вие натегачите от ДуПиСе правите всякви остъпки от справедливостта, закона, морала, само и само да не изпуснете келепира покрай крадливата клика. Да обидни са тези лозунги за нас турците и мюсюлманите от България, които не гласуваме за ДПС, БСП или Атака. Но вие, вие техните подлоги имайте страма и замълчете. Заради вашето предателство към вашите избиратели днес в 21 век са възможни такива скандирания. Защото през последните 24 години вие не бяхте заети в борба за права и свободи, я бяхте заети в далавери и кражби. Да Емине мръсна си, но не си тюркиня...

    ОтговорИзтриване
  98. Анонимен20/6/13 19:32

    do 18:48 e basi gadovete nqmate srama
    znachi ne mojete da izhranite bsemeystvata si, jenite vi sa nedovolni-cql mesec rabota i daje nqmate za hlqba posle-i idva edin ebach kato men s pari i golqm kur-hrani i ebe jenite vi bezplatno i vmesto blagodarq da kajete rasite gluposti tuka eee basi neblagodarniq narod basi

    ОтговорИзтриване
  99. Анонимен20/6/13 19:57

    Да Емине мръсна си, но не си тюркиня. Мълчеше нали когато мафиотската клика за която си глаувала правеше съюз Атака. Мълчеше и не каза съюз с тези които ни ритаха пред джамията и ония кои чупеха гробовете на дедите ли ще правим . Мълчеше когато посегна да дадеш глас на крадците от ДПС прекрасно знаейки, че са огладнели и пак идват да крадат и ще създават всякаква коалиция само и само да са във власта. Колко пъти любимата ти партийка бе във властта ? Защо не прекара закон за забрана на такава дискриминация ? Защо ли ? Защото от правене на далавери не им остана време. Членовете и гласувалите за комунистичската марионетка на БСП не са турци защото бащата на турците Мустафа Кемал Атютюрк е казал : " Ние, турците не сме болшевики и комунисти и неможем да бъдем нито едното, нито другото." Ерго, всеки турчин който посегне на комунистическата бюлетина на ДПС престава да бъде такъв и се превръща в комунист . Вие комунистите от ДПС нямате етнос и религия. Вашият етнос и религия е комунизмът и днешната му форма на пладнешки грабеж. Вие натегачите от ДуПиСе правите всякви остъпки от справедливостта, закона, морала, само и само да не изпуснете келепира покрай крадливата клика. Да обидни са тези лозунги за нас турците и мюсюлманите от България, които не гласуваме за ДПС, БСП или Атака. Но вие, вие техните подлоги имайте страма и замълчете. Заради вашето предателство към вашите избиратели днес в 21 век са възможни такива скандирания. Защото през последните 24 години вие не бяхте заети в борба за права и свободи, я бяхте заети в далавери и кражби. Да Емине мръсна си, но не си тюркиня...

    Super sin = bunu yazan. Супер си - този който е написал този текст!

    ОтговорИзтриване
  100. Анонимен20/6/13 20:20

    Защо си правите труда да обяснявате на някого от ДПС каквото и да е било - няма да бъдете разбрани! Да са живи и здрави всички и българи и турци!

    ОтговорИзтриване
  101. Анонимен20/6/13 22:09

    Какво това девойче?

    ОтговорИзтриване
  102. Анонимен20/6/13 22:25

    ah, tolkova e krasiva devoikata!
    i az tezi chuvstva i misli imam kato Emine.
    az sam balgarka v Afrika.

    ОтговорИзтриване
  103. Анонимен21/6/13 06:01

    evreina da go duha.

    ОтговорИзтриване
  104. Анонимен21/6/13 09:48

    Момиче, виж снимката на първа страница в ляво, на жената с българското знаме и детето, помисли си ама много, много сериозно, колко си далеч от нея в национален, морален и житейски план - http://www.vbox7.com/play:442aa45a, спазвай законите на РБ, спри да пишеш и говориш глупости, и ходи да те прагледа някой психиатър!

    ОтговорИзтриване
  105. Анонимен21/6/13 10:03

    Бате Исмет, ти знаш ли, че почетния и непочетния предсатели на ДПС са доносници на ДС и какво ти е мнението за доносниците, заради които си лежал в затвора ?
    ----------------------------
    Разбира, че знам затова не само двамата те са ококо десетина. Нащата борба е да ги изгоним от партията. Ние никога не сме били срещу партията която сме създали в Старазагорският затвор. Ние сме против тези които бяха внедрени в ръководството на ДПС от ДС. За съжаление днес ръководството на ДПС не е в служба на народа а на тези които искат България без малцинства.

    ОтговорИзтриване
  106. Анонимен21/6/13 10:13

    Blagodarya ti za iskrenite i smeli misli koito si spodelila.Gordeem se s novoto pokolenie,bıdesteto e vashe.DAĞLAR İNSAN YETİŞTİRİR,OVALAR KABAK.Pozdravi ot İSTANBUL,TAKSİM.

    ОтговорИзтриване
  107. Анонимен21/6/13 10:24

    Младото момиче Ем'не Гюлистан е дищеря на завърналият се през 1990 от Турция и настаненият в Момчилград зъболекаря Фикри Гялистан. Той е селски на Лютви Местан и готви дищеря си за ЕВРОДЕПОТАТ. Младото момиче тябва да навлезе в политиката и очаквайте нови изяви от нейната страна.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/6/13 16:37

      10:24
      Случайно или не бащата на това мило момиче е бил доносник на ДС като пожизнения председател на ДПС Доган.

      Изтриване
  108. Анонимен21/6/13 11:07

    В БГ антитурската кауза е печеливша за всяка партия, желаеща да спечели изборите. Последните 2 парламентарни избора първа политическа сила станаха тези, които насъскваха наричащите себе си "българи" срещу "ибрикчиите" (цитат на Б. Б. по медиите). Че какво по-хубаво от това да ползваш вода за хигиенни нужди, а не само хартия. Ние "ибрикчиите" не се обиждаме от този израз. Нека да си признаят братята българи, че не са в състояние да се избавят от тази омраза и когато ги яхне някой глупак, който се хвали, че през целия си живот е прочел една единствена книга (според мен той е чул и запомнил само заглавието й) се отприщва една всенародна омраза и "ураааааааа" тази омраза печели изборите. А омразата не води до увеличаване на доходи и покачване на жизнен стандарт. През 1989г. се прочистихте от турците и какво стана... и децата ви тръгнаха след тях да бягат.

    ОтговорИзтриване
  109. Анонимен21/6/13 11:54

    Каква трагедия - да си първа политическа сила и да не участваш в управлението.Отново антитурска кампания, протести - Пловдив,Благоевград... Според вас кой стои зад тях? Протестирайте, но не залагайте на криворазбрания патриотизъм. "Мразя турците" не е равно на "патроит". Не залагайте на това, за да възвърнете отново един истински "Бай Ганьо" на власт.

    ОтговорИзтриване
  110. до момата21/6/13 14:27

    Евтин опит за лансиране на недоказала се по никакъв начин(освен че се е изучила с партийни пари за разлика от стотиците които сами си плащат разходите за обучение и едвам смогват и са много по кадърни) ощипана/новоизлюпена/плагиатстваща/парвенющенска мома. Много "здраве" на тези които се опитват да я пробутат на сцената, но как като тук пише едно а по тв казва нещо съвсем различно?

    ОтговорИзтриване
  111. Анонимен21/6/13 15:46

    Smurt za turcite - sapuuunnnn ubiite gi tiq vashisti !

    ОтговорИзтриване
  112. Анонимен21/6/13 21:46

    Оставете момичето,пък и статията.Да не би да е първата поръчкова статия или първата туркиня или българка,или каквато и да е,дето търси бърз успех в политиката?Емине Гюлестан-Деница Гаджева и кой знае още колко знайни и незнайни......Ми момичето ,ако имаше и малко гласови данни ,можеше да е като Андреа или тая,на Делян Пеевски-Цветелина Янева ли беше?...Сега ще разчита само на визия.Пък и знаете ли какво цели?Може така да бъде забелязана от Главния.......Изобщо нищо ново под слънцето-някой се опитва да изскочи на върха от раз-голяма работа.Колко такива Еминета ще има занапред-не си струва коментарите/то и сега ги има/.Я не се впрягайте -има и по-важни неща.

    ОтговорИзтриване
  113. Анонимен22/6/13 09:36

    Мило момиче,напълно споделям твоята тревога,Аз съм християнка,родила се и израснала в този край,където и ти живееш.От години и мен ме вълнува този въпрос и ми се искало да споделя,но ето дойде подходящият момент.Много пъти съм казвала,че онзи,който не е живял в смесените райони не трябва да коментира каквото и да е било за хората от районите със смесено население.Вече съм на 68 години и от както се помня, ние винаги сме живяли и живеем в разбирателство,взаимопомощ,приятелство.Както казваше моята покойна майка"Какъвто комшулук сме правили с турците,с българите не сме".35 години от живота си посветих на такива млади,добри,амбициозни,кадърни ученици.Днес се гордея с техните успехи,Много от тях вече са в различните крайща на света.Независимо от това какво работят,те достойно защитават името си и училищата където са учили.Ето,преди няколко дни мой ученик сподели радостната новина,че е вече професор д-р по Български език в Анкарския университет(Хюсеин Мевсин),колко лекари,инженери,,мед.работници,строители ,артисти и т.н.Независимо каква вяра изповядват,аз съм ги обичала и продължавам да ги обичам,затова навярно днес все още получавам тяхната обич и уважение. Мило дете,найстина нещата малко се промениха,но вината не е нито в теб,нито в мен .Вината мисля е в тези които толкова години ни управляват и според мен те насаждат тази омраза.Може ли един ненормалник,които сам си говори и мисли ,че някой го слуша освен тези 20-30 човека на които е заплатил за присъствиеда зависи управлението на страната?Никога не съм се занимавала с политика,може и да греша,но има очевадни неща,който и най-неграмотният в това отношение би разбрал.Уверявам се в смисъла на израза"Политиката е мръсна дума"И аз като теб искам да ни управляват умни,възпитани,кадърти хора.Надеждата ми е във вас младите.Да няма злоба,омраза,защото за "всеки има място под слънцето"Нека повече млади,умни,талантливи хора час по-скоро поемат кормилото.Желая ти успех,мило момиче!

    ОтговорИзтриване
  114. Анонимен22/6/13 09:55

    Да се замислят политиците за всичко това

    ОтговорИзтриване
  115. Анонимен1/7/13 14:04

    turcite ne mogat bez BALGARYA

    ОтговорИзтриване
  116. Анонимен4/7/13 09:03

    Емине - нямаме нищо против турците въпреки, че добро не сме видяли от вас. доколко турците които населяват българия са чистокръвни турци е отделен въпрос - прочети историята за ислямизирането на Родопите. За съжаление ви отъждествяват с престъпната и мафиотска антибългарска организация ДПС в младежката организация на която членуваш и ти. така, че не плачи когато срещаш презрението и злобата на хората. Не ви обичаме вас Де Пе Сарите. Срещу скромните и работни българомюсулмани никой няма нищо против. Против съм със мръсните си пари да изкупувате Черномориено, против съм когато влеза в магазина и ако не си поискам та турски хляб да не ми обръщат внимание, против съм в някои министерства да говорят само на турски и да ни наричате гяури - сякаш за нас вие като друговерци не сте също гяури - въпрос на глшедна точка, против ъм в центъра на София някой да виез високоговорителите и да виждам на тротоара вирнати към небето задници. Та затова мила ми Емине имаме помежду си дребни проблеми и не се учудвай а се замисли защо е така. А дали си "мръсна" туркиня или не - зависи само от делата ти а не от етническият ти произход. При вас в ДПС има и много български подлоги и гадове- напр. Христ Бисеров, Данчо Ментата и др. Тях наистина мразим.

    ОтговорИзтриване
  117. Анонимен8/7/13 13:24

    Я вижте каква красавица! Браво моето момиче! Докато я караме - всяка коза са своя крак , няма да ни бъде. Вместо да употребим ресурса си само за добри дела, ние само се ядем, а всички сме хора на този свят. Призовавам няма българи, няма турци, арменци/за циганите съм под въпрос/ да работим за нашата България. Едните се турчеят, другите -българеят, а милите ни избраници ни яхат, както си искат.Само заедно ще успеем.

    ОтговорИзтриване
  118. Анонимен14/7/13 22:21

    "И аз съм млад, образован, интелигентен човек", тези неща за себе си ги пишат хора, на които тате им купува дипломите...истинските други хора ги оценяват!!!

    ОтговорИзтриване
  119. Анонимен22/7/13 14:39

    Emine,hubavo che e za nas Kardjalii tova,koeto opisvach,no realnosta e razli4na.Derzai nagore kam varhovete na MDPS.Nachite decha si imat druga darjava i tia se kazva Anglia.Te izpisvat na piasaka zad Okeana "BULGARIA" s goliama bolka,a na nas poditelite nicho drugo ne ni ostava...da zamal4im,zachoto sme bezsilni pred vas !?!#

    ОтговорИзтриване
  120. Анонимен22/7/13 15:12

    Ne na vnedrenite komunisti vav vlasta!!!

    ОтговорИзтриване
  121. Анонимен1/8/13 16:38

    Смело момиче!

    ОтговорИзтриване
  122. Анонимен1/8/13 17:16

    ХУВАВИЦА!

    ОтговорИзтриване
  123. Анонимен1/8/13 23:38

    УМНО И КРАСИВО МОМИЧЕ,КОЕТО ИМА ЯСНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!

    ОтговорИзтриване
  124. Анонимен1/8/13 23:40

    Браво,моето момиче!Много вярно си го казала!

    ОтговорИзтриване
  125. Анонимен1/8/13 23:40

    Браво,мойто момиче!Много вярно си го казала!

    ОтговорИзтриване
  126. Анонимен1/8/13 23:42

    Браво на младата жена....

    ОтговорИзтриване
  127. Анонимен1/8/13 23:43



    Браво 19.38 и аз мисля така...стига вече наистина!Аз също съм български гражданин,обичам Родината си ,спазвам законите,знам правата и задълженията си ..първо да бъдем човеци,хора,а след това различни.........

    ОтговорИзтриване
  128. Анонимен2/8/13 08:23



    ИНТЕЛЕГЕНТНА И КРАСИВА,ТАЗИ ГОСПОЖИЦА Е С ЯСНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!

    ОтговорИзтриване
  129. Анонимен2/8/13 08:26

    Браво моето момиче! Докато я караме - всяка коза с своя крак , няма да ни бъде. Вместо да употребим ресурса си само за добри дела, ние само се ядем, а всички сме хора на този свят.

    ОтговорИзтриване
  130. Анонимен2/8/13 09:13

    За съжаление или пък за щастие сме обречени да живеем тук! Ние сме родени тук и тук ще си останем! Държавата е на всички ни!

    ОтговорИзтриване
  131. Анонимен2/8/13 09:22

    tolkova e krasiva devoikata!
    i az tezi chuvstva i misli imam kato Emine.
    az sam balgarka v Azia.

    ОтговорИзтриване
  132. Анонимен4/8/13 12:39

    какъв дебат,каква дискусия само и колко много умници и всеки с мнение........

    ОтговорИзтриване
  133. Анонимен4/8/13 12:39

    s tozi prost mantalitet koito go ima samo v BULGARIQ nakoga nqma da ni primemat EUROPA vipreki ce sme clenki!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  134. Анонимен4/8/13 12:48



    УМНО И КРАСИВО МОМИЧЕ,КОЕТО ИМА ЯСНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!МЛАДИТЕ СА СМЕЛИ.

    ОтговорИзтриване
  135. Анонимен4/8/13 13:16

    ДОКАТО ПРОСТОТИЯТА Е ОЩЕ В НАС ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОТНАСЯМЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ТОВА ТОВА МЛАДО ДЕВОЙЧЕ ТРЯБВА ДА СВИКВА С ТОВА НЯМА УПРАВИЯ ПРОСТО!

    ОтговорИзтриване
  136. Анонимен4/8/13 13:19

    Posleden vals.....

    ОтговорИзтриване
  137. Анонимен4/8/13 13:21

    Младо и красиво момиче, има много истини в това което казваш.Всички сме хора и трябва да се разбираме и живеем заедно.

    ОтговорИзтриване
  138. Анонимен4/8/13 13:23

    Супер сииииииииииииииииии

    ОтговорИзтриване
  139. Анонимен4/8/13 13:24

    И аз като теб искам да ни управляват умни,възпитани,кадърни хора.

    ОтговорИзтриване
  140. Анонимен4/8/13 13:26

    Изобщо нищо ново под слънцето-някой се опитва да изскочи на върха от раз-голяма работа

    ОтговорИзтриване
  141. Анонимен4/8/13 13:28

    дано има още таки младежи които да покажат на нас възрастните че и те имат глас!!!!!

    ОтговорИзтриване
  142. Анонимен4/8/13 13:29

    Всеки един от нас иска да живее в "нормална" държава.

    ОтговорИзтриване
  143. Анонимен4/8/13 13:31

    "Съединението прави силата!"

    ОтговорИзтриване
  144. Анонимен4/8/13 13:31

    i az tezi chuvstva i misli imam kato Emine.

    ОтговорИзтриване
  145. Анонимен4/8/13 13:32

    s tozi prost mantalitet koito go ima samo v BULGARIQ nakoga nqma da ni primemat EUROPA vipreki ce sme clenki!!!!!!!!!!
    to4no taka.............

    ОтговорИзтриване
  146. Анонимен4/8/13 13:33

    ah, ah tolkova e krasiva devoikata!

    ОтговорИзтриване
  147. Анонимен4/8/13 13:35

    благодаря на всички мои учители, които винаги са ме поощрявали и научили на всичко хубаво в този свят

    ОтговорИзтриване
  148. Анонимен4/8/13 13:38

    скъпи съграждани, ние сме обречени да живеем заедно и трябва да се уважаваме

    ОтговорИзтриване
  149. Анонимен4/8/13 13:39

    ДОКАТО ПРОСТОТИЯТА Е ОЩЕ В НАС ВИНАГИ ЩЕ СЕ ОТНАСЯМЕ ЕДИН КЪМ ДРУГ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗА ТОВА ТОВА МЛАДО ДЕВОЙЧЕ ТРЯБВА ДА СВИКВА С ТОВА НЯМА УПРАВИЯ ПРОСТО!

    ДОБРЕ КАЗАНО

    ОтговорИзтриване
  150. Анонимен4/8/13 13:39



    дано има още таки младежи които да покажат на нас възрастните че и те имат глас!!!!!

    ОтговорИзтриване
  151. Анонимен4/8/13 14:56

    ГОРЕ ГЛАВАТА, МИЛО ДЕВОЙЧЕ!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  152. Анонимен6/8/13 15:25

    kogato otvratenite si otidat ostvat samo otvratitelnite

    ОтговорИзтриване
  153. Анонимен6/8/13 21:46

    ne e sramen proizhoda na covek a a bezsramno e horata koito iskat da te naranyt za tova!

    ОтговорИзтриване
  154. Анонимен6/8/13 21:54

    Много добре разбирам това девойче, защото и аз 1989г. бях дискриминирана затова,че съм туркиня но възмездие има!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  155. Анонимен7/8/13 10:20

    vidov den ke ima

    ОтговорИзтриване
  156. Анонимен7/8/13 14:46

    Браво,мойто момиче!Много вярно си го казала!
    Интелигетна,умна и с позиция!

    ОтговорИзтриване
  157. Анонимен7/8/13 15:12

    Всеки един от нас иска и милее да живее в нормална държава.

    ОтговорИзтриване
  158. Анонимен8/8/13 12:13

    колко много умници и всеки с мнение .... Ужас! Ние затова сме на това дередже!

    ОтговорИзтриване
  159. Анонимен8/8/13 12:25

    НЯМА УПРАВИЯ ПРОСТО!

    ОтговорИзтриване
  160. Анонимен10/8/13 17:10

    turski maiki i momi4eta s hubavi dupeta sladkiii

    ОтговорИзтриване
  161. Анонимен12/8/13 13:36

    oby4am samo kadunyte

    ОтговорИзтриване
  162. Анонимен15/8/13 00:04

    BRAVO SMELA KATO BASTA SI KAKVOTO MISLI TAVA SI KAZVA NIYE NE MOJEM ZASTOTO STE NI OSTAVYAT BEZ RABOTA V OBST-KIRKOVO VSE OSTE VAJAT SUKRANOVITE ZAKONI SALI KMETA E SAMO PIYONKA

    ОтговорИзтриване
  163. Анонимен22/9/13 14:22

    Първо аз съм етнически Българин
    Имам огромен брой приятели турци,някои в в ДПС но ДПС не представлява отникъде гледната точка и гласът на Търците в БЪЛГАРИЯ.Истинските турци са на протестите изащото политическата измет вкл.и ДПС управлявала 70г.страната на която днешните изчадия са синчета,дъщери,внуци и тн.изгони хората в гурбет,Не комшията ви Българин смени имената ви,не не Българите създават нетърпимост и нетолеранстност а именно Доган който е избрал майка шайка с разбойници които в етнически смесените региони колят и бесят и всяват ужас у населението оето междувпрочем много добре знае колко корумпирана измет и от ДПС има у нас.Тези големци стоят нашироко при конгресите на движението те са винаги печелившите общ.поръчки ,те са тези .От друга страна не искам и да идентифицирате всички Българи с лумпените на Атака и побърканяците които не знаят че България е мултиетническа държава с над 50 етноса днес живеещи мирно Тези партии трябва да се забранят защото внасят етническа нетолерантност базирана на олигофрени които нямат нищо общо с българи.В мултиетническа държава всеки работи гледа семейство деца върши си работата и живее нормално без да дискриминира на база религия вяра и етническа принадлежност.Самите Търци обаче трябва сами да си намерите аналога на ДПС който ще работи за вас и благото на хората защото тази шайка корпоративни рабойници са МИЛИАРДЕРИ до един и ми се ширят в сараи и тн хотели ,бонуси и хонорари докато 95 % от турците още сеят тютюн и не могат да излезнат от дупките в които ги завря именно ДПС .

    ОтговорИзтриване
  164. Анонимен6/10/13 14:52

    към момичето от родопите-която се чувствства българка =защо в турския парламент няма българска партия.щом сте българи и обичате българия сменете си имената тогава.не ви приемат хората като нормални защото имате задни мисли.за 500години робство какво научихме от турците /как се коли как се беси как се изнасилва кюфтета и кебапчета само простотии.знам ги помаците говорят сзс всеки непознат все едно им е пръв приятел искат да ги уважават хората .обаче хората се уважават и познават по делата им.и наи лошото е щом си си продал душата не можеш да намериш спокоиствие и спасение нито на този нито на онзи свят .пп.самите турци мразят помаците .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.