Министър, кмет и копка за 25 млн. лв. за Момчилград

„С този проект ще променим качеството на живот на около 10 000 души. С него нагледно се показва какъв е смисълът от инвестиции. Нашата цел е всеки български гражданин да усети подкрепата на Европейския съюз. Искам да поздравя сегашното ръководство на Община Момчилград, както и предишния кмет за усилията, които са вложили този мащабен проект да стане реалност. Убедена съм, че в Момчилград тепърва ще се реализират още проекти", заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.
Заедно с кмета на Момчилград Акиф Акиф, двамата направиха символична първа копка на проекта „Реконструкция, модернизация и доизграждане на ВиК мрежата и изграждане на Градска пречиствателна станция за отпадъчни води в гр. Момчилград". На церемонията присъстваха кметовете на Джебел и Ардино-Бахри Юмер и Ресми Мурад, както и областният управител на Кърджали Бисер Николов.
Стойността на проекта възлиза на 25 милиона и 600 хиляди лева и се финансира от Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.". С реализацията му ще се модернизира и доизгради ВиК мрежата, която е от 70-те години на миналия век. Също така ще се предотвратят проблемите с изтичането на замърсени отпадъчни води към почвата, заблатяванията, които са предпоставка за развитие на болести и повишени рискове от епидемии за местното население, намаляване до минимум авариите във водопреносната мрежа и преодоляване на огромните загуби на вода, които достигат до над 60%.
Въпросът със самоиздръжката на ВиК-дружествата стои на дневен ред в парламента, заяви министърът. „Правителството трябва да актуализира промените в Закона за водите. Да определи ролята на държавата, общините и ВиК-дружествата. Ако се въведе системата на самоиздръжка това може да доведе до изключително оскъпяване на водата в някои райони на страната и невъзможност на най-уязвимите социални групи да плащат за услугата", добави още Михайлова.
Министърът каза още за нуждата от спешни мерки във връзка с депата за битови отпадъци в страната. Държавата ни е заплашена от санкции от страна на Европейския съюз, което налага в следващия планов период да се вземат мерки за по-сериозни инвестиции в сектор „Екология". Михайлова заяви, че е запозната със състоянието на депото в Кърджали, което вече е надхвърлило капацитета си и има възражения от собственици на частни имоти в близост, засегнати от отпадъците.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/13 14:19

    Внимавайте с парите за проекта скрийте ги здраво да не изчезнат след това посещение. Депесарския министър, учи в Ленинград по партийна линия, срещу съпруга на министър Михаилова, Славчо Коларов се водят две разследвания. Първото дело, по което Копаров е подсъдим, е по разследване, започнало за източване (кражба) на жито и други суровини на Държавния резерв. Делото е още висящо. Другото дело срещу Копаров е за причинена щета от 10 млн. лв. заради неизгодни сделки (далавери) с брикети.
    Искра Михайлова с провален европроект на фондация на лидера на ДПС Ахмед Доган. Михайлова е била експерт в национална агенция „Сократ“, когато през 2000 г. фондацията „Институт за изследване на интеграцията“ е спечелила 206 000 евро за обучение на публична администрация в смесените региони. Пет години по-късно от Европейската комисия съобщиха, че са предприели процедура за връщане на парите, защото бенефициентът не е изпълнил задълженията си (далавери) по проекта.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/13 14:23

    ЩЕ-ЩЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/13 14:34

    БРАВО НА КМЕТА НА МОМЧИЛГРАД
    ОТ КРУМОВГРАДЧАНИ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/13 14:45

    6to ne sa reklamirali novite obekti na AKIF AKIF !! ot kade idva tiq parii za novite obekti?? maii dqdo mu e bil banker neshto ilii nameril sikrovishte ot nqkudee !!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/13 14:52

    pak niakoi hora shte zabogateqt...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/13 14:54

    Помните ли как по време на възродителния процес адв.Гатев когато беше на власт в МВР биеше и мачкаше турците ?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/7/13 15:37

    Добре, че ГЕРБ отвори програмата и сключи договорите за водните цикли на Момчилград и Кърджали. Само дано не се олеят отново, че ОЛАФ гледа.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/7/13 15:38

    А колко турци изпрати в Белене и по затворите този мръсник и как сега него е срам да живее сред тези хора ?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/7/13 15:45

    депесарите сега са комбина с гатев и бкп

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/7/13 15:48

    14:19 mn si prav

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/7/13 16:08

    ДО 14:54. ПОМНИМ ! ПОМНИМ ! А ТИ ПОМНИШ ЛИ , КАК ВАШИТЕ ТУРЦИ АКТИВИСТИ БЯХА НАЙ-ДЕЙНИ ПРИ "ВЪЗРАЖДАНЕТО" ? РАСИМ МУСА - ПАРТИЕН СЕКРЕТАР НА БКП - С.ШИРОКО ПОЛЕ , СЕЙФИ НЕДЖИБ - ПАРТИЕН СЕКРЕТАР - С. МУРГОВО , СЕМЕЙСТВО ГЮНДУЗ И ГЮРСЕЛ - С. СТРЕМЦИ ! /ПОСЛЕДНАТА Е ДЕПУТАТ ОТ ПОСЛЕДНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ПРИ БАЙ ТОШО ! КАК СЛЕДЯХА ПОГРЕБЕНИЯ , ТУРСКИ РИТУАЛИ И ОБЛЕКЛА И ДОНАСЯХА НА ВЛАСТИТЕ И СЛУЖБИТЕ , ДОКАТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ СЕ ПРАВЕХМЕ , ЧЕ НЕ ВИЖДАМЕ НИЩО ! И БЕЗ РЯЗАНЕ ОТ АДМИНА , МОЛЯ !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/7/13 18:25

    До 16:08.Гад мръсен, това не те оправдава за извършените от тем мръсотии.Когато беше на власт в МВР беше голям звяр и се нахвърляше умруци и шамари на възрастните хора, а се га от страх не излизаш от къщи след пет часа.Дано пукнеш от страх.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/7/13 14:30

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.