Отец Петър не иска да коментира действията на хората, които искат да го изгонят от Кърджали.
Както вече 24rodopi писа, по идея на телевизия СКАТ в града край Арда тръгна подписка срещу свещеника. Хората обвиняват попа в "разгул", "пиянство" и "неспазване на християнските традиции". Те вече подготвят сигнал и подписка, които да внесат в Светия синод. Според кърджалийци отец Петър е "прелюбодеец", защото има действащ църковен брак с една жена, но повече от десетина години живее с друга, от която на Никулден миналата година му се родил син, пише по темата всекидневникът „България Днес", който е от групата, издаваща „Труд" и „24 часа".
"Търпението на християните в Кърджали се изчерпа! Преминаха се всички граници", споделя пред "България Днес" кърджалийката Ирина Караджова. Тя е представител на местния клон на телевизия СКАТ. Медията била "засипана" от сигнали срещу попа. "Недоволството срещу отец Петър е от години, но дали заради страх от Бога, дали по други причини хората не смееха официално да изразят неприязънта си към него. Сега обаче са решени да сигнализират патриарх Неофит и висшето ни духовенство", обясняват от телевизията. Допълват, че капката на търпението преляла на Великден.
"На най-светлия християнски празник в храма "Св. Георги Победоносец" на отец Петър не забиха камбани, нямаше поздрав "Исус воскресе!".
Хората в Кърджали допълват, че след скандала на Великден последвал нов на Гергьовден. "Обиденият от критиките на Великден отец Петър анатемоса всички на Гергьовден! Каза, че анатемосва в расо, "за да хване"! Нападна другите кърджалийски свещеници - отец Боян Саръев, отец Николай!", разказват кърджалийци.
През последната половин година възмущението им нараснало многократно - след като попът се сдобил с отроче от жена, с която нямал брак.
"Отец Петър има административен развод с бившата си жена, но не и църковен. Така пред църквата и пред Бога той още е обвързан с бившата. Въпреки това попът не живее с нея, а с любовницата си Ирена, с която няма никакъв брак. На Никулден миналата година Ирена му роди и син - Манол. Отецът не само че не се срамува, но парадира с бебето и връзката си, разкарва малкия с количката по улиците", твърдят пред "България Днес" миряни от Кърджали. "Според християнските канони, ако един свещеник се разведе църковно, той автоматично се сваля от църковен сан. Затова отец Петър не го прави. Но пак според църковните канони, ако има църковен брак с една жена, а живее с друга, той наистина е прелюбодеец и това не се допуска от църквата", разясниха пред "България Днес" източници от Синодалната палата. Те допълниха, че не могат да се ангажират с официален коментар към момента, тъй като все още няма и официално внесен сигнал срещу отец Петър. 
Кърджалийци пък се възмущават и от друг факт. Преди години любовницата на попа Ирена работела "нещо" в църквата и двамата с отеца живеели в една от пристроените до храма стаички. Сега обаче отец Петър, Ирена и половингодишното им бебе Манол вече се преместели в най-тузарския нов жилищен комплекс в Кърджали – „Пентагона", където апартаменти имат местните управници и тузари. "Откъде пари?", питат се местните.
Кърджалийци споделят, че многократно са алармирали за скандалите с поп Петър Пловдивския митрополит Николай. Реакция нямало. Затова сега са решени да пишат до Светия синод и лично да патрирах Неофит. Разказват, че още с пристигането си преди около 15 години свещеникът почнал със скандалите. На една Цветница хвърлил таблата с върбовите клонки върху миряните, защото се изнервил, че се "бутали". Преди години нарекъл тогавашния премиер Сергей Станишев "пич". После отишъл до Пловдив да вземе от Благодатния огън от Йерусалим с лъскава лимузина като от абитуриентски бал, а вътре "дънела чалга" и седели "дългокраки мацки". На един Йордановден отишъл да хвърли кръста в река Арда на муле, водено от мюсюлманин с чалма и ятаган. Неотдавна потрошил и бариера на гробище, защото апаратът не го отчел. "Явно има някой в синода да го пази, защото, каквото и да направи, все му се разминава. За мен отец Петър не е поп, а хулиган. За да си отец, трябва да имаш морал. А той всяка вечер ходи по баровете с най-различни мацки!", смята мирянката Топузлиева от Кърджали, която вече се е подписала в подписката за отстраняване на свещеника.
 
 
 
Отец Петър:
Не ме интересува!
 
Репортер на "България Днес" потърсил за коментар отец Петър.
 
 
- Отец Петър, научихме, че християни от Кърджали подготвят сигнал срещу вас в синода, в който ви обвиняват кажи-речи във всички грехове. За какво иде реч?
- Ами... Нищо ново! Аз през живота си не съм пил алкохол и в кръчми никога не съм влизал! Освен примерно ако нещо се случи на някой да отида да му осветя или нещо такова. Не коментирам въобще такива работи!
- Но хората имат много сериозни обвинения към вас. Пишат, че имате любовница от години, че ви се родило бебе?
- Нито знам какво са писали, нито ме интересува. Аз си гледам службата, енорийската. Имам си други занимания. Това е!
- Откъде идват тогава тези сигнали срещу вас?
- Питайте тях.
- Има ли все пак такава жена Ирена, с която вие живеете и имате бебе?
- Нито съм чел, нито ме заинтересува, нито се занимавам. Така че... Не знам и защо ви вдигам телефона! (Отец Петър затваря телефона.)
 
 
Свещеникът:
Мирянката да прави минет на попа
 
Преди три години лекция на отец Петър взриви Пловдивския университет. Тогава свещеникът обяснил на студентите, че Исус не бил никой, тъй като нямал пари, нямал жени. На записи от тази лекция се чува как попът разказва, че мирянката спокойно може да направи минет на попа, докато се изповядва пред него, и никой нямало да забележи, пише „България днес". Студенти от II и III курс пък се оплакаха, че отецът предлагал секс на момичета. "Става дума за интриги и компромати. Тъпотиите нямат край, но всеки, който работи, има и врагове", коментира в отговор тогава попът.
 
 
Камерунски кози в храма
 
Отец Петър е роден през 1956 г. в несъществуващото вече с. Хамбар в Родопите, недалеч от Кръстова гора. Пристигнал в Кърджали през 1998 г., когато дотогавашният свещеник забягнал зад граница. Преди това бил в Турция, Македония, Румъния и в Цариброд, откъдето го екстрадирали. Работил като строител, хамалин, водолаз. Когато дошъл в полуразрушения храм "Свети Георги" в Кърджали, запретнал ръкави и го ремонтирал почти сам, признават местните. Решил да изгради манастир, дори зоокът. Вкарал в храма фазани, кокошки, зайци, камерунски кози.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

53 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/7/13 17:39

    меродията на кмета.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/7/13 17:44

    ПОПЕ , А ТРЕТОТО ?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/7/13 17:45

    Отчето е пич! Оставете го на мира и се занимавайте с нещо полезно - чистете си къщите, поливайте цветята, ходете на разходка в парк Арпезос север, копайте си градинките. Не се занимавайте с клюки, другарки и другари.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/7/13 18:01

    ОТЧЕТО , НЕ САМО , ЧЕ Е ПИЧ , НО ДАЖЕ Е И КУ-КУ !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/7/13 18:13

    вижте го на видеото с расото около самолета. хи хи хи хи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/7/13 18:14

    rqzan pop e moq lyubim yasasin da e jiv zdrav

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/7/13 18:19

    да ва еба в тъпите лелки, какво искате от човека. Пак да сложи трикольора на главата и да вика "Вън турците от България". Като е срещу турците го харесвате, като уважава турците - не искаме попа. Да вземе човек една гьостерица и по дебелите ви гъзини, ама мързела вече и с тояга не се лекува.

    ОтговорИзтриване
  8. Реджеб4/7/13 18:45

    А вярно ли е че инж Илиев щял да става и той поп

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/7/13 19:03

    НЕНОРМАЛНИКЪТ ОТ 18:19 ДА НЕ СЕ ОБАЖДА ОТ КОНЕВРЪЗА ! А ДАЛИ СЪМ "ЛЕЛКА" ПРАТИ ЗА ПРОВЕРКА ТВОЯТА "ЛЕЛКА" ! ПРОСТ ГУЩЕР !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/7/13 19:23

    Тоя лично съм го виждал да удря 200 мастика с чай сутринта в 7 в неделя, повече има ли смисъл да го коментираме ?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/7/13 19:43

    Телевизия СКАТ, обявете къде гражданите на Кърджали могат да подкрепят подписката. Този антихрист Гарена Шабан е бил прогонен с камъни от Крумовград, а ние кърджалийци още го търпим. Дявол в расо! Нека приятелите му комунистите да го защитават и да знаят, че ги чака лошо с него.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/7/13 19:43

    POPE V TEBE NQMA NIKAKVA ISTINA DAJE IMETO TI NE E PETAR A ZA KRUCHMITE I BEBETATA SI E ABSOLUTNO VQRNO VSICHKO.. A ZA 2TA APARTAMENTA KOITO IMASH V PENTAGONA NQMA LI DA SPODELISH NESHTO??

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен4/7/13 21:43

    predi nqkolko dena az li4no vidqh ,,popa,na Glavatarci otiva6e da razpiva pri tO6O GARKA nqvqrvam daim e 4el liturgii posred no6tite.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен4/7/13 21:52

    Един от най-големите резили за града ни е Гарена, който се разхожда в расо! Срам и позор!
    Кмета го кипри около себе си-срам!
    Далавера инпекс този мерзавец върти с много хора в града, но и тяхното време ще дойде!
    Ако сте вярващи и хрпистияни то трябва да знаете, че това не е свещеник, а мерзавец!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/7/13 22:24

    Този мръсник в расо трябваше отдавна да е напуснал Кърджали! Каквото докосне е унищожено!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/7/13 22:27

    До 18:19 - ей гнусен попе, само ти можеш да пишеш така просташки и да псуваш! Това си само ти!
    Реши да лекуваш с тояга сега ааааа, а по едно време време други "лекове" предлагаше!
    Голям си лечител попе, само кола ще те оправи теб!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/7/13 23:23

    Баси тъпите хора, оставете отец Петър да си живее, както той прецени бе тикви, като не ви харесва ходете при другите попове в града. Такъв бил, онакъв бил...Вие сте по-свестни от него ли? Дейба тая злоба у хората, дейба.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/7/13 23:35

    Eeeey grajdani na Kirdjaliytsi Garena e istinskiyat Bogoslov pop na gr.Kirdjali istinski Pravoslaven Hristiyanin po religiya bilgarite razvyava6ti bayryaka na obidata sre6tu popa sa napilno bezbojnitsi tvirde 4erveni Komunisti i ateisti koito poddirjat tiy nare4eniyat Sunnetli /Ryazan/ pod v syanka istinskiyat ot roda na muslumaanite Sariogullari/ Pomak Bekir Sari/ Vero izmennikit nehrani maykovets s dirjavnoto si ime Boyan Sarievi poznavam li4no nego tiy kato byahme v edin klas v doma za (Siratsi) detsa i yunu6i v selo .Studen kladenets.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/7/13 23:50

    Voda ne pie, i malki servitiorki obi4a :-P)))))))))))))))))))))))))))))))))))

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен5/7/13 00:02

    На Великден на отец Петър Герена християните му изглеждаха виновни за нещо..Толкова много и млади хора останаха разочаровани на празника..

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен5/7/13 00:16

    Подписката е в офиса на СКАТ

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен5/7/13 08:00

    Сменете този поп.Занимава се с политика,а не с божи дела.Какво прави Д.Михайлевски в черквата да раздава върбови клонки на миряните.А ДПС номерата му са пословични.Иди си попе или се учи от другите на поведение.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен5/7/13 08:29

    До 23:23 - калтака от класа, който защитаваш един позор за града ни, що не си ходиш при кравите?
    Там псувай на воля марокански скакалецо!
    Който е за махането на попа от Кърджали да се подписва в офиса на СКАТ, за да има града ни шанс за достоен свещеник в централната ни църква!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/7/13 08:43

    Да му се направи пълна финансова ревизия на Петър Гарена. Откъде има пари за лимузини, мерцедеси, любовници, апартаменти в Пентагона, хойкане по кръчми и всички останали мизерии, които прави?
    А това за мирянката и минета ако е вярно, то трябва този негодник да се изгони с камъни от църквата. Така както са направили в Крумовград!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен5/7/13 08:51

    Popa si e haren.
    A christianite v Kurcali sa mnogo marlyavi, marzelivi.
    V grada e palno s marlyavi gnusno nalepeni nekrolozi po duvari, darveta, elstalbove.
    Na grobpark - trevi i trani, bezhaberni bariera, obirdjia vhod kasier za umrelite,
    Gnusno mrasen otvratitelen klozet, nyama parking, razbiti peiki...

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/7/13 09:06

    08:51 - по голям клозет от твоята уста няма попски лизач!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен5/7/13 09:26

    Малиии попа се изкара идеален, " не пия, по кръчми не ходя"....айде бе! Има ли балъци да ти "верват" още, освен платените ти защитници?
    Сега ще кажеш, че и прилюбодеец не си и извънбрачно дете нямаш?

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен5/7/13 11:56

    "Не те интересува" казваш ДЯВОЛЕ, а яко нямаше гърба на кмета и оня с ролекса в Пловдив дали щеше да те поинтересува какво говорят за теб хората, на които трябваше пример да даваш?!?!
    ТВОЕТО ПАСТВО НЕ ТЕ ИСКА ДЯВОЛЕ!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен5/7/13 12:27

    Попа си е добре, има си кинти, лукс коли,апартаменти, жени, пиячка здраво дърпа...никой не може да му се опре...а ние си лаааееем ли лаем! Ще му накривим на пръдните!
    А забравих да кажа, че и майката на Манолчо - Ирена си е на службица в общинска администрация.
    Всичко "со кротце со благо" с пачките под масата нашия мастит професор Гарена си го е уредил!
    Затова сега се храчи в лицата ни, щото мълчахме и много му позволихме години наред!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен5/7/13 12:56

    Попе , дядо попе.......)

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен5/7/13 12:59

    SKAPANITE OT TV SKAT DASI IMAT GRIJATA DASI MAHNAT SVOYAT GEY BEKIR SARI POPA.SLUJITELYA NA TSIRKVATA V KV. GLEDKA 4E NESTAVA ZA NI6TO OT TOZ POMAK E OT MUSLUMANSKA OB6TNOST BASTAMU NAVREMETO EBIL NAY GOLYAMATA HODJA V RODOPITE VEROIZMENNIK I IZNASILVA4 DNESKA POP UTRE HODJA RELIGIOZNITE OT VSI4KI RELIGII TRABVA DA BIDAT SEROZNI I PO4TENNI LYUDEI. (HORA BEZ GREHOVE S GOLEMI ZASLUGI IDITSIPLINA OTSENITSITE NE STAVAT ZA NI6TO NA SVETA)..

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен5/7/13 14:22

    ДО 12:59. ИЗВИНЯВАЙ , НО С КОЙ КЛАС ОБРАЗОВАНИЕ СИ ?
    ЛИЧИ СИ , ЧЕ СИ МНОГО НЕГРАМОТЕН ! ГРЕШКИТЕ ТИ СА ПОВЕЧЕ ОТ НАПИСАНИТЕ ДУМИ ! СРАМ !

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен5/7/13 19:27

    Всички в телевизия СКАТ да подкрепим подписката и право в София при патриарха, а не при оня от Пловдив с ролекса. И никой да не влиза в църквата на Шабан, докато не прогоним антихриста от града ни!

    ОтговорИзтриване
  34. тодор5/7/13 19:48

    Отец Петър е най читавия и справедлив.Забранявам на всеки да говори лошо за него.Бог да го благослови.Амин!

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен5/7/13 20:00

    до 19:48 - да си завреш забраната в разпрания задник! Кой си ти гнидо, че да забраняваш каквото и да било, още повече справедливия гняв да намери отдушник?
    Попа е отрепка? ВЪН ОТ КЪРДЖАЛИ!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен5/7/13 20:06

    Този от 12:59 е без образование, то е видно от простотията, която е писал неграмотно, с главни букви = крещейки и то на маймуница!
    Това е един от платените галфони на простака Гарена! Ееейй пишман професоре, научи си тъпия контингент поне да пише по-грамотно!
    Вместо да си просиш минети от миряните, и да влачиш кози в църквата, организирай училище в храма.
    Ама то къде време за нещо добро у теб, нали трябва да лижеш нечии задници...ти си знаеш кои.

    ОтговорИзтриване
  37. Аптикадир5/7/13 20:07

    Бекир Саръ е един резил и позор за Кърджали !!!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен5/7/13 20:58

    Този Бекир не беше ли оня бившия мюсюлманин от Гледка ?

    ОтговорИзтриване
  39. Бекир Саръ5/7/13 21:37

    Лъжа, мъжа и живея като везир, а вие се скъсайте да работите.Като ми изнася бивш мюсюлманин,а като не ми изнася настоящ мюсюлманин.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен5/7/13 22:57

    Попа не само че е пияница е и кумарджия, почти всеки ден е в ресторант Арпезос. няма ли кои да ги проверява?

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен6/7/13 03:31

    pope kak neta e sram be na didito 16 godi6na si daval po 50 lv za frenski laski be kak nete e sram be pope pope

    ОтговорИзтриване
  42. Тамара Караколева6/7/13 07:45

    Когато пристигнах в този град, домът на родителите ми бе превзет от свидетелите на Йехова, които се опитваха да убедят майка ми да им го припише. Първото, което направих, бе да отида в храм "Св. Г. Победоносец", за да търся съвет. О. Петър изнесе от олтара Богоявленска вода, на кръста я изнесе, и ме обля цялата, за да имам сила да се справя с изпитанието. Бог да го благослови. А за другите неща - има кой да съди всеки. Не се правете на Господ - нямате нужната квалификация, а и мястото вече е заето.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен6/7/13 10:28

    do 07:45 Ako na Petar se kazva kvalifitsiran otes to tejko i gorko ni.

    ОтговорИзтриване
  44. Бай Кольо6/7/13 12:54

    Боян Саръев-Ибрикчия !

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен6/7/13 14:36

    ДО 07:45. КОЛКО ТИ ПЛАТИ "ОТЕЦА" ЗА КОМЕНТАРА ? ИНТЕРЕСЕН РИТУАЛ ! "И МЕ ОБЛЯ ЦЯЛАТА" ? И ТОВА ПРЕД ОЛТАРА ?

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен6/7/13 15:12

    Отче, не лъжи!Греховно е!Кажи си ,че си сменил кръчмето-на коледните пости яде и пи на механа "Стената"

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен6/7/13 16:59

    САРЪЕВ И КАМЕН ГАРЕНА НА ДЖАМИЯ

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен7/7/13 11:40

    tova koeto pishete e grehota ne vi li e sram zlobni hora

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен7/7/13 21:25

    Do 11:40 Irenke trai si i ne ni u4i koe e grehota.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен7/7/13 21:28

    Do 11:40 Sramota e da go zastitavas.

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен7/7/13 21:28

    Do 11:40 Sramota e da go zastitavas.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.