Граничният пункт „Маказа – Нимфея" ще бъде официално открит на 14 август – сряда. Това са съобщили депутати от Северна Гърция, които са поканени на тържеството, поясниха за 24rodopi.com местни журналисти. Очаква се в понеделник София и Атина официално да посочат новата дата за прерязването на лентата.
Продължават „игричките" около датата за официалното откриване на прохода Маказа, Атина все още не дава зелена светлина за Маказа – това пък пише вестник „О хронос". Комшиите се надяват това да стане колкото се може по-скоро, защото очакват сериозен туристически поток около 15 август, когато православната църква празнува Голяма Богородица. Според гръцките медии все още има надежда да се спаси туристическият сезон в страната, ако Маказа се отвори.
Десетки телефонни обаждания имаше през последните дни във връзка с датата на отварянето на прохода Маказа, пише „О хронос".
„Пътят за България от гръцка страна е готов. За да се пътува по най-новият път между двете страни обаче, зелена светлина трябва да даде Атина, за която явно отварянето на Маказа не е приоритет. Независимо от многобройните обаждания към Арис Янакидис (областен управител на Източна Македония и Тракия – б. р.)  той не се наема с конкретен отговор относно датата за официалното откриване. Най-вероятната дата обаче може да е 10 август   -събота или идващия понеделник – 12 август", пише „О хронос".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

29 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/8/13 18:15

    МАКАЗА НЯМА ДА СЕ ОТВОРИ НИКОГА !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/8/13 18:20

    v tia jegi nima grak koito da se yurne da otvaria MAKAZA,I OSVEN TOVA v gartsia avgust mesets nikoi ne raboti,v otpusk sa.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/8/13 18:31

    Ох,най-после...олекна ми!Остана само годината да уточнят и всичко ще е наред! Спете вече спокойно граждани и селяндури от гр.Кърджали! Ако обаче си мислите,че ще има някакъв келепир,много се лъжете!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/8/13 18:39

    Да бойкотираме отварянето на Маказа, когато и да е-на 9, 12, 14 август, тази година, догодина, до амина. Да не ходим в Гърция, да им оправяме туристическия сезон, те ще дойдат.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/8/13 19:03

    Да им еба и маказа и есичкото.ебатти гърчолята...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен8/8/13 19:08

    Отново тъпи коментари. Ние не сме готови! Повече от ясно е това! Проектът е за нов път до Маказа от наша страна, който още се работи. Бързането ще прекара потока през Джебел, през тесен път, ще има стотици катастрофи. Да не говорим, че в центъра на Кърджали ще настане ад. То сега е пълно с трафик. Да не говорим и за местните водачи и техния манталитет. Предстои истински ад!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/8/13 19:30

    Тази дата 15 август от 2013 година ли е? Не сте написали годината коя е!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/8/13 20:31

    нека да напрлавивим сметище пътя за маказа , те се гаврят с нас и ние да се гаврим .Европа изсипа милиарди за магистралата и 220 мл.евро за връзка комотини -кърджали , а те се правят на отворени .Кал и боклуци за гърците .Никога не е било по лошо

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/8/13 21:00

    СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ДАТАТА НА ОТВАРЯНЕТО НА МАКАЗА.НЕ ДРАЗНЕТЕ ХОРАТА.КОГАТО ИМАТЕ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДАТАТА НА ОТВАРЯНЕТО Я НАПИШЕТЕ.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен8/8/13 21:32

    siglasensim sami lijat pone nedeyte dalijete naroda nedeyte dase podogravate

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/8/13 22:09

    Точно така.Защо само лъжите народа?Когато бъде отворен пътя ние ще го разберем.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен8/8/13 23:11

    Никой не знае точната дата за отварянето на Маказа. Всички се надяват, ама в гръцкото правителство са хитри като полски мишки.Наясо са, че потокът от хора няма да е толкова към тяхната граница колкото към нашата и се правят на умрели лисици. Не им е приоритет, разбира се, на кое правителство му е приоритет изтичане на пари. И аз с присъединявам към бойкотиране на отварянето на Маказа. Дайте да си харчим парите по нашите курорти!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен9/8/13 08:54

    MAKAZA E OTVOREN !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен9/8/13 09:22

    тези гърци византийци са най мъързеливата и противна пасмина. търтаи които цял живот са живели с просия и мъързел.неезнам защо цяла европа им се връзва на тарикатлъците им а не ги изритат от ЕС.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен9/8/13 09:31

    Вече 23 години я режат лентата на Маказа,през това време доган успя да обреже всички български "Путьовци"политици.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен9/8/13 10:36

    РЕШЕНО! Отваря се българската част от пътя на 12.08. Преминалите в Гърция няма да могат да се върнат и ще чакат отварянето на гръцкия участък.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен9/8/13 11:39

    Гърците работят по пътя даже и в неделя, което си е чудо-невиждано,бетонирали са табелите.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен9/8/13 13:31

    "МАКАЗА" е отворен, преди малко минах от там, плувният басеин и ресторантът са пълни с хора:)

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен9/8/13 15:04

    8/8/13 23:11 Дайте да си харчим парите по нашите курорти!
    Това са си наши курорти.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/8/13 15:29

    Утре ще пътувам за Гърция,има ли вероятност да се мине през Маказа или да не рискувам?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен9/8/13 16:58

    Защо не е приоритет за Гърция ? Сега ли разбрахте и журналисти и политици ! Защо не се казва истината, че гърците не искат и го ускват години наред поради наличието от двете страни на границата между тях и нас на турско население.Аз работя в Гярция, при гърци и те си го казват ачик, не искаме и ДПС при нас.Това е истината.Сигурно има и други причини.Защо отвориха пътя през Ивайловград, през Златоград, през Гоце Делчев.Знаете истината, но не я казвате.Страх ли ви е да не обидите някого! И самите турци си го знаят.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен9/8/13 21:01

    Някой написа, че ни чакало ад ... Да не мислите, че целия китайски народ се е запътил към маказа ... хаха
    Ако мине някой друг тир ще е добре, иначе потока ще си е същия както сега през Златоград, но естесвено медии, политици и кой ли още не поддържат небивал интерес към прохода - едва ли не това ще е спасителят за Кърджали хаха

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен12/8/13 13:23

    Приятели,защо се ядосвате,че не се спазват уговорените дати за откриване на пътя през прохода Маказа.Ами вижте към днешна дата кои посочиха дати за откриването му:Бойко Борисов,Караянчева,Таушанова и наскоро кмета на община Кирково.Ако някой им има номерата на мобилните им телефони,нека ги попитат от къде са получили информацията.И за напред ако имат наглостта да определят дата за откриването на пътя, нека кажат и годината.Иначе ще си останат в графата на хора,които не държат нито за себе си нито за хората които са ги избрали по грешка.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен12/8/13 18:20

    Пълни глупости.Маказа няма да се отвори!

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/8/13 15:55

    Винаги съм се чудил откъде лешоядите имат информация за датата за отваряне на Маказа!
    Днес е 13, утре е 14 - и какво стана пак! Лешоядите и чакалите пак поднесоха грешна информация на читателите си!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен15/8/13 17:25

    Ами да ви кажа днес е 15 и още не е отворен...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен22/8/13 22:00

    Аз искам никога да не го отворят защото половината от гръцките ми клиенти ще започнат да минават от там и ще ми намалее работата, за сега така си е добре.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.