Всички пътуващи за Комотини през Маказа трябва да бъдат много внимателни, защото спускането от Маказа към Нимфея крие много „капани" за шофьорите – глоба от 400 до 700 евро.
Това разкриха за 24rodopi.com журналисти от Северна Гърция, които прогнозират бум на санкциите на пътните полицаи след отварянето на новия граничен пункт.
Както вече 24rodopi.com писа, пътят от Маказа до Комотини вече е готов за експлоатация (вижте видеото – вдясно). Очаква се на 14 август да бъде официалното откриване на новия граничен пункт.
„Никога не изпреварвайте на двойна непрекъсната линия в Гърция, глобата е 700 евро. Наклонът и хубавият път са предпоставка за натискане на педала на газта, но спазвайте ограничението от 60 километра в час, иначе – 400 евро глоба. Бъдете сигурни, че между Маказа и Комотини ще има много пътни полицаи, защото е по-добре много глоби, но без тежки катастрофи", заявиха репортерите.
В Гърция глобите са доста солени както за чужденците, така и за местните. За минаване на червен светофар ще трябва да се простите със 700 евро. Това пък е само минимумът при неправилно изпреварване. За превишаване на скоростта с повече от 40 км/ч от допустимото е възможно и отнемане на шофьорската книжка в продължение на 60 дни.
Българи, санкционирани за нарушения в движението по пътищата в Гърция, в никакъв случай да не се опитват да предлагат пари на местната полиция или пък да се опитват да си плащат глобите на пътя или в местната полиция, предупреждават още журналистите.
Глобите се плащат в пощите, а те стандартно събота и неделя не работят. Санкции, наложени за техническа неизправност на превозното средство, се плащат в данъчната служба.
Всеки нашенец, който си мисли дали да не предложи подкуп на гръцки катаджия, трябва да знае, че следва съкратена процедура в рамките на три дни и затвор.

-----------------------------------------------------------------
ФИНАЛНА РАЗПРОДАЖБА на ADIDAS,PUMA,NIKE,LOTTO,REEBOK,CHAMPION в магазини SPORTDEPOT! Виж тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

16 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/8/13 20:15

    ot 18 godini jiveia v Gartsia dosega politsai ne me e sprial ,poradi lipsa na katadjii po patishtata.tuk ne e Bulgaria da tormoziat xora.HO VIE VSE PAK VNIMAVAITE!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/8/13 20:37

    Работата е ясна, ние глобяваме техните, те глобават нашите... на разменни начала :) нищо не се е променило от как свят светува .......

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/13 20:50

    ха ха КО? НЕ! Иначе пътя е екстра!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/13 21:10

    20:15 Те не тормозят местните хора но нашите джигити ще им скъсат шортите от глоби, но те ще си ги заслужат. Тука новия път ще е осеян с ченгета, ще изкарат добри заплати за преизпълнение на глобите. Някои глобени ще забравят за Гърция, но който внимава ще оцелее...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/8/13 00:43

    В България политиката е такава,че КАТ търкат снимките от камерите на автомобили на чужденци а българите го отнасяме тройнно.Баси държавата.Турци,гърци,румънци карат като джигити из нашата страна.Няма колани,светлини,винетки за тях.Скоростта им е на макс а предимство за тях е лоша дума.А КАТ и полицията се правят,че не ги забелязват понеже не им дават да ги глобяват.А нас в чужбина полицаите ни дебната на всякъде да ни глобят.Извода е,че българин и в чужбина и в България е синоним на нещо лошо и трябва да се тормози.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/8/13 08:56

    Направете едно журналистическо разследване по въпроса.Поискайте от кат да ви представят поне една платена глоба от чужденец по снимка.Няма да могат да ви дадат,понеже ги търкат наистина,както е писал по горе от мен.Защо има двоен стандарт за глобите и за ЗДвП-то?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/8/13 13:14

    taka e,kade e v.mom.,golemia...

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/8/13 13:30

    Те нека го отворят тоя прословут път дето го чакаме от сумати години,с глобите и правилниците ще се оправим някак !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/8/13 15:23

    А на бас,че някой мазен батко с усмивка и под мустак,ще си навре потната глава до гръцкият полицай и ще каже"Ееее да почерпя нещо..." и ще спи в клетката им.Или пък и тях ще научим на лафа "чорба парасъ"

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/8/13 08:45

    мръсни визангийци и ние също тряябва да им отговорим за да разберат тези лентяи че са най долната и мързелива нация.просяци и некадърници а също и измамници не си прлащат данъците вечно просят и т.н.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/8/13 08:52

    аправете едно журналистическо разследване по въпроса.Поискайте от кат да ви представят поне една платена глоба от чужденец по снимка.Няма да могат да ви дадат,понеже ги търкат наистина,както е писал по горе от мен.Защо има двоен стандарт за глобите и за ЗДвП-то?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/8/13 11:00

    nov nachin da izpluvat ot krizata i pak na nash grub .horata mislyat kak da napravyat ot 2 evro 3 ne sa kato nashte politici horata si mislyat za darjavata evala im davam pak ni go slojiha .a nie samo gledame i gi psuvame

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/8/13 21:47

    Ot tazi statia razbiram 4e garcite karat vnimatelno i spazvat zakonite a nie ne. Xa-xa-xa ot tolkova godini v garcia po4ti ne sam vijdala trezven 6ofior,ta te piat i karat kolite si a katadjii ne sam vijdala.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен14/8/13 17:14

    EI HORA 4 PATI SAM BILA VAV GARCIQ NITO EDIN PAT NE SA NI SPRELI TAM , DAJE I POLICAI NQMA PO PATI6TATA NEE KAKTO VAV bALGriq neprekasnato da ni sledat i da globqvat ne sa obirdjii kakto vav balgariq.SAMO SI SPAZVAITE PRAVILNIKA NIKOI NQMA DA VI PIPNE ZA NI6TO.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен30/12/13 17:16

    Според мен,целта на статията е да сме доволни от нашите катаджии,като ни тормозят за щяло нещяло и като ни преследват постоянно, и,да си плащаме с удоволствие до 100-200лв глоби.при заплата до 300-400лв.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.