Футболният "Левски" може и да е на „дъното" в класирането в националното първенство, но собственикът на клуба Тодор Батков се е прицелил в световен рекорд, поставен от комунистическия лидер Тодор Живков.
Босът на "сините" ходил на лов за муфлони първо в ловно стопанство Женда край Кърджали, но не постигнал никакъв успех. Затова Батков подготвя и експедиция зад граница. Целта му е да подобри световния рекорд за рога от муфлон, поставен от Живков. Батков е споделил пред свои ловни другари, че това е най-голямата му мечта след постигнатия в Африка Голям шлем.
"Всеки може да убие лъв на сафари, това не е кой знае какво постижение. Но да биеш рекорда на Живков - това означава запазено място в историята", разкрил адвокатът, цитиран от „България днес"
Тато убива муфлона гигант през 1986 г. Рогата са дълги близо 1 метър. Трофеят е оценен с 241 точки по формулата на Международния съвет по лова и досега този рекорд не е надминат. За да бъде подобрен резултатът, преди няколко години в Кърджали пристигнаха 64 чешки муфлона. Те бяха разселени в Женда и Болярци. Целта беше да се поднови популацията им в района и най-после да бъде подобрено постижението на Живков. Засега опитите на всички видни ловци в държавата удрят на камък. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/8/13 23:13

    Как може да убиеш подобно животно като носорога! Няма такова хоби...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/8/13 23:21

    Този е ловец точно толкова,колкото аз съм параход!
    Виж това: http://vbox7.com/play:81892eea
    Очаквам коментари!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/8/13 02:51

    Каквото и да правите Тато не може да го стигнете боклуцииии!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/8/13 13:41

    съгласен съм с първият,това не е ловец,просто един човек без самочуствие и малък мозък,а за тато ,винаги ще остане първи

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/8/13 11:50

    a yuksel tam li e

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.