„БСП и ДПС са на път да сътворят поредния кадрови скандал, подготвяйки назначението на бившия изпълнителен директор на ОЦК Славея Стоянова за директор на РИОСВ – Хасково", обявиха в своя декларация областната структура на ГЕРБ в Кърджали. „Ако е вярно, че Стоянова е фаворитът на управляващите за поста, това означава две неща. Че мнозинството има или много къса памет, или прекалено къса резервна скамейка. А вероятно и двете взети заедно. Явно случаят Пеевски не е прецедент, а обичайна, уродлива практика за овластяване на компрометирани личности, която граничи с цинизъм и придобива размерите на епидемия. В продължение на години оглавяваното от г-жа Стоянова предприятие тровеше въздуха на Кърджали, разиграваше контролните институции, тотално погазваше екологичните норми и укриваше информацията за това, докато накрая бе загробено от собственика Валентин Захариев и дясната му ръка Славея Стоянова. Назначението й за шеф на РИОСВ не може да се изтълкува по друг начин освен като гавра и с държавните органи, и с комитета на майките, които протестираха срещу периодичните обгазявания от производството на завода, и с всички жители на града и района. Доскоро яростен противник на екоинспекцията, сега от нея се очаква да съблюдава екозаконодателството и да санкционира замърсителите. Звучи като анекдот, ако не беше пример за корпоративен натиск и грубо заобикаляне на обществения интерес.  Настояваме коалиционните партньори БСП и ДПС да признаят стоят ли зад кандидатурата на г-жа Стоянова, има ли сделка с Валентин Захариев и кой ще поеме политическата отговорност за спорния кадрови кадрил, който предизвиква масово възмущение сред кърджалийци", се казва още в декларацията на ГЕРБ.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

44 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/8/13 12:34

    Анегдот и то какъв? Е, как да искаме това правителство?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/8/13 12:38

    Ako ya posoci Karayanceva dori i sis sredno obrazovanie nyama da e gavra,OZK e zatvoreno ot GERB.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/8/13 12:51

    Аз не съм от никоя партия и не гласувам въобще.Но вие които пишете декларацията сте сбъркали човека към когото трябва да адресирате.Нали вие 23 години лъжехте хората нали вие закрихте ОЦК и оставихте 700 човека на улицата докато се боричкате кой коя мафия да прегърне.Не желая да ме причислявате към хората които се възмущават.Оставете Славея на мира-тя не беше човека който ви тровеше.Разбойниците ги търсете в София.Успех Славея ...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/8/13 12:54

    Възмущение сред кърджалийци няма ,има злоба от страна на гербаджиите .Съсипахте и затворихте завода .
    Стоянова е професионалист и отлично подготвен специалист.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен2/8/13 12:55

    тази горепосочената за шеф не става за нищо а колко е омъстителна просто идея нямате а колко е проста също

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен2/8/13 12:57

    Нормално е гербаджиите да подскачат , нали тяхното протеже Илиев е отстранен.
    Успех г-жо Стоянова

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен2/8/13 13:07

    Има, има възмущение сред кърджалийци. И възмущението е точно срещу Славея Стоянова и Валентин Захариев. Защото именно те източиха и фалираха завода. Ако пък я назначат Славея за шеф на РИОСВ, това ще бъде поредната гавра на правителството с хората в Кърджали. То бива наглост, ама чак пък толкоз....

    ОтговорИзтриване
  8. Сокола2/8/13 13:09

    Димо Бодуров ще е новия шеф ,а заместник ще му бъде Ушев

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен2/8/13 13:14

    ние от Кирковско си искаме да е наш човек като областният.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен2/8/13 13:16

    Ненормално и неморално е когато целият град скачаше срещу обгазяванията, а Захариевица лъжеше държавата, че било от автомобилите, когато общ. съветници и Хасан протестираха срещу ОЦК и нарушенията на екологичните норми сега да мълчат при това назначение. Къде са еколозите, къде са майките или всичко е било част от станишевия сценарий. Още по-лошо, ако сте участвали несъзнателно, значи сте глупави.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен2/8/13 13:18

    ей т'ва вече е нечовешко, тая мизерница дето разказа играта на сума ти народ ще ми я правят шеф на екоинспекцията, че тя ще разкаже играта на целя район бе, вие ненормални ли сте бе хора, как може толкова брутално да се подигравате с народа, то бива бива ама това вече е хипер нечовешка история...

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен2/8/13 13:22

    Г-жи Караянчева и Таушанова, защо не си затворите лайняните усти и спрете да пишете малоумни декларации. Не разбирате ли, че колкото пъти си отворите устите оттам смърди и се осирате тотално, ставате за посмесище на хората. А инж. Димитър Илиев след, като е ръководил екоинспекцията 20 години какво е натворил? Купища несвършена работа и проекти, от които държавата страда сега. Все пак вие сте с ОСНОВНА вина ОЦК да не работи, продавайки го на офшорна фирма на Вашата банка ПИБ, които са нищо друго освен мутри и които имат за цел само и единствено да нарежат завода за скрап. Къде са фирмите изпълнители и проектите за новия цинков завод? Аз ще ви отговоря - няма ги и няма да ги има никога. Само лъжехте хората начело с най-големите тикви Б.Б. и Цв. Цв. А спрете се вече. Няма да сте на власт

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен2/8/13 13:24

    Граждани скочиха срещу обгазяване на Кърджали
    - A +
    17:29 | 30 януари 2011 | Общество / Георги Брандийски / обновено преди 365 минути
    Виж 1 снимка
    Въздухът в Кърджали сълно е замърсен от местния Оловно цинков комплекс
    Сн.: БГНЕС
    Около 100 души се събраха за мълчалив протест пред сградата на общинска администрация в Кърджали, за да протестират срещу обгазяванията от страна на ОЦК в града.
    Майката на две деца от Кърджали и инициатор на протеста под надслов „Аз искам да дишам ” Маргарита Павлова заяви, че ако ако до месец няма решение около ОЦК, ще преминат към гражданско неподчинение и ще блокират кръстовището към квартал „Веселчане”, предаде "Фокус". Според нея не само собственикът е виновен, но и институциите носят отговорност, че не са наложили необходимия контрол досега.

    „Радвам се, че това се случва в Кърджали, че гражданите чрез този протест заявяват своята позиция за по – чист въздух в града. От години насам местните институции се борим за решаването на този проблем. Желанието ни е да се намали производството на цинк и олово, респективно и вредните емисии във въздуха, не да затваряме завода, ние искаме неговата модернизация, но нищо в тази насока не се случва. Затова се радвам, че и гражданите показаха, че няма да търпят своеволията на ръководството на ОЦК", заяви кметът на града Хасан Азис, който подкрепи мълчаливия протест на майките.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен2/8/13 13:25

    Кърджали излиза на протест срещу обгазяването
    AAA15:43
    04.04.2011
    107 прочитания0 коментара0 споделяния

    Кърджали

    Комитет за спасение на Кърджали готви общоградски протест против системното обгазяване на града и околните села със серен диоксид. ”Бъдещето на града зависи от нас”, сподели Маргарита Павлова. От инициативната група призовават кърджалийци да подкрепят майките, които настояват децата им да дишат чист въздух.

    В съобщението до медиите инициаторите подчертават, че по информация на Изпълнителна агенция по околна среда на 23 март за пореден път Кърджали и околните села са обгазени със серен диоксид.

    Ще припомним, че на 30 януари т.г.майки от Кърджали излязоха на мълчалив протест пред сградата на общината. Тогава организаторката на протеста „Аз дишам” Маргарита Павлова заяви, че ако до края на февруари проблемът с обгазяванията на Кърджали от ОЦК не се реши, майките са готови да блокират едно от най–важните кръстовища в областния град в посока Маказа.
    Ирина Ангелова

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен2/8/13 13:31

    Тези дато реват за ОЦК да си спомнят, че там беше същото като в Мини Ораново. Нали Драгомир Стойнев си го каза - върл капитализъм!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен2/8/13 13:48

    - Дядо, дядо, а ти бил ли си комунист?
    - Бил съм, дядовото.
    - Ама убеден комунист ли си бил или си бил комунист с отвращение?
    - Единият май беше убеден. Но и двамата ги бих с удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен2/8/13 13:52

    Славея е хубава жена и работеща

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен2/8/13 13:59

    като я гледам на снимката голяма убавица няма що ако я срещна презнощта ще трябва да си лея куршум срещу уплаха ха ха ха

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен2/8/13 14:25

    завода го затвори захариев с безкрайните си кражби. вместо да плюете тези които ви отърваха от левкимиите, рака, астмата, парадонтозата/протезите и още куп болести - вземете утре сутринта и отидете пред приемната на багдасаров и го попитайте: Ща така бе? Що ни се подигравате за пореден път? Що искате да ви изметем с парцалите?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен2/8/13 14:28

    ОЦК се разграбва от времето на Луканов,тъпунгери.
    Славея е инструмента и бушона за далаверите.И като обиждате хора като г-жа Таушанова защо не си пишете имената страхливи червени боклуци?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен2/8/13 14:31

    Бързо сменете шефа на РИОСВ-Хасково, защото ще разреши изграждане на следващият пилчарник в Момчилград на третия изход- до комплекс "Маказа".

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен2/8/13 14:37

    Анонимния от 13:22 е напълно изкукал. Тия въпроси ги задавай точно на Славея и Валентин Захариев, а също така и на Цеко Минев. Ей, тва комунизма не прощава, простотия до шия.
    Браво на 13:48! Напълно подходящ за 13:22.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен2/8/13 15:17

    До 13:22 Славке,личи си че си ти ,само ти имаш толкова просташки език ,само ти можеш да бъдеш така вулгарна а всъщност ти докара завода до това състояние защото си долно и просто същество ,сега ще разплачеш майката и на Хасково и региона!!!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен2/8/13 15:17


    Гербаджиите се изплашиха ,Стоянова да не изкара наяве далаверите правени от Илиев по техни поръчки.
    Всичко друго и измислица , защо не плюете по Дафинов , по Пашинов по тяхно време завода не пушеше ли , някой протестираше ли.
    На всички мислещи с главите си хора е ясно че през последните години е имало интереси и е правено всичко възможно да се пречи на завода и резултата е постигнат.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен2/8/13 15:18

    Екологично самоубийство за града ни- ако тази метреса стане директор.............

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен2/8/13 15:28

    браво 14:28 разчитат на късата памет на простите българи перфектно им го казваш ама кой да те разбере и ти 14:37 ме кефиш

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен2/8/13 15:29


    Герберчетата нещо се поизплашиха. Кампанията която организираха говори само едно . Страх от разкриването на престъпните им схеми свързани с тази структура.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен2/8/13 15:52

    и ква ще им разреши ли на горубсо тая да работят с цианиди?
    ДА!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен2/8/13 16:39

    Славея е в схемата, само си я подхвърлят, сега ще я доунищожат и после в затвора :)

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен2/8/13 17:09

    Ей ама много сте дементни герберите. Защо плюете Славея, като целия проблем е Захариев. Защо докато вие бяхте на власт не го хванахте за гушата този мангал и да го поставите на място. Причината е само една - защото ви плащаше. Славея няма вина за състоянието на ОЦК, което започна да се съсипва още с управлението на Дафинов и после на Пашинов.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен2/8/13 17:51

    Браво колега 17.09 .За всички които не знаят Славея работи в този завод от 1985г пак ли тя замърсяваше града?Що не скачахте когато Пашинов се кандидатира за кмет?Я вземете да си актуализирате гащите че всички партии се осрахте.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен2/8/13 21:09

    nikolay kravata da spre da pishe...shoto boyko kato usigori pone po edna zaplata za rabotnitsite v zavoda beshe edin ot parvo naredenite za polutshavane na parite bokluka debel s malka pishka

    ОтговорИзтриване
  33. СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ ВЗЕ ВЛАСТТА С ИЗМАМА, УПРАВЛЯВА С ТЕРОР, ЩЕ СИ ОТИДЕ С ПОЗОР.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен2/8/13 21:44

    Към 17:09,ами защо да го хващаме за врата,докато кака ти Славея го беше хванала за друго място.Тя не била виновна,ами за какво е изпълнителен директор бе "кълмук",да радва с грозотията си мърсоливия мангал,или да върши работата за която е назначена.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен2/8/13 22:01

    прилича на поялник . за нищо не става.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен2/8/13 23:02

    Наистина,на тая снимка е като кадър от полицейска сводка.Като много изтормозен калайджийски поялник, бих казал.Абе грозничка е наистина,ама ако беше човек, това нямаше да има значение.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен3/8/13 08:36

    Всяко назначение на кабинета Орешарски е гавра с народа.Като започнеш от Пеевски та до Славея и Юнал Тасим. Това правителство, този парламент трябва да си ходят. Всеки техен ден е пагубен за държавата, то вече и държава няма.........Оставки и затвор!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен3/8/13 09:17

    от Кирковско да слажат шеф ,от нашите да си е.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен3/8/13 10:32

    Браво 8:36 до болка си прав,аз съм на същото мнение.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен3/8/13 15:08

    21:44и аз съм работник от завода така си беше прав си когато цял живот правиш кариера с онази си работа така е рано или къно страдаш

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен4/8/13 22:58

    - Дядо, дядо, а ти бил ли си комунист?
    - Бил съм, дядовото.
    - Ама убеден комунист ли си бил или си бил комунист с отвращение?
    - Единият май беше убеден. Но и двамата ги бих с удоволствие!

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен5/8/13 16:25


    ТАКА ИМ СЕ ПАДА НА ГЕРБАДЖИИ! СТИГА ГЕНОЦИД ТРИ ГОДИНИ НАД ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА.НЕКА СЕГА ДА ВИДЯТ КАК Е!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен9/8/13 10:12

    Господа от ГЕРБ, завода се разграбва от идването на Цветелина Бориславова в СИБАНК, а тя както помните живееше с Б.Б. Тя след като нямаше вече какво да се краде,продаде завода на Захариев за да го довърши, така че корените на злото започна от свитата на Б.Б., освен това какво лошо човек да работи нали "от който отбор играеш от него трябва да държиш", защо да не разбира жената от екология, като е еколог и то знаеш и амбициозен.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен9/8/13 11:32

    Каква е тази защита на някои хора за Славея? Тя е човек който мисли като всички останали шефове и политици за своя джоб, какво и пука, че като директор не взимаше отношение за обгазяването на града ни, нали джоба и беше винаги пълен, а горките работници които и изкарваха гооолямата заплата кучета ги яли нали. До като има хора като нея никога България няма да се оправи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.