Кметът на Момчилград Акиф Акиф присъства на работна среща, състояла се днес в заседателната зала на Министерския съвет с участието на премиера Пламен Орешарски, вътрешния министър и вицепремиер Цветлин Йовчев и кметове на населени места, в които има подходящи сгради за настаняване на бежанци. На нея бяха обсъдени широк кръг въпроси във връзка със засиления трафик на бежанци към България.

„Опитахме се да запознаем кметовете с реалната обстановка и очакванията в прогнозируем, обозрим хоризонт в сценарийни варианти, като се надяваме да се сбъднат най-позитивните. Изслушахме ги за всички възможни и потенциални рискове, условия, за да може целият процес да мине с възможно най-малко неблагополучни моменти", заяви пред журналисти премиерът Пламен Орешарски.



-----------------------------------------------------------------
Научи Английски Език в Интернет с Преподавател. Само за 380 лв.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/9/13 17:21

    DOSTUM VARMI SENIN GIBI AKILI BASKAN.....DRUGITE KMETOVE VSICKITE SPAT TE NE SA V TOYA SVAT...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/9/13 18:09

    г-н кмете вземи пример от кмета на Харманли и не прави онова което е против волята на Момчилградчаните

    Кметът на Харманли Михаил Лисков застана зад протеста на гражданите си срещу настаняването на бежанци в града

    Лисков съобщи, че при него вече има депозирано протестно писмо от живеещите в блоковете до бившата казарма. По първоначална информация центърът ще е от затворен тип, а чужденците ще пребивават в него до седмица.

    Военните сгради бяха определени като лагер за бежанци още преди година. За ремонта и преустройството им в столови и лазарет Министерски съвет отпусна 200 хиляди лева. Първоначално теренът беше определен за разпъване на палатки при обявяването на бежанска криза.

    От снощи обаче там започна разтоварването на фургони. До две седмици в тях трябва да бъдат настанени 150 бежанци. Центърът има капацитет да поеме до 300 души.

    Според Михаил Лисков настаняването на бежанци в града е същинска „екологична бомба". Той недоумява как хора ще бъдат настанявани във фургони на прага на зимата.

    Освен това според него в бившите казарми няма нормални условия за живот. Заради броженията кметът вече е разговарял с депутатите от БСП от Хасковския регион, които да внесат официално питане в парламента защо точно Харманли е определен като място за прием на бежанци.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/9/13 18:51

    г-н кмете с действията си поемате голяма отговорност затова, защото бежанците които влизат в България са без лични документи и никой не ги знае кой какъв е.Нишо чудно между тях да има и екстремисти.България нямат опит по приемането на бежанци, затова откажете се от това Ваще намерение.Въпросът е много деликатен поради което като гражданин на гр.Момчилград настоявам за дискусия по въпроса с обшествността,в противен случай да знаете отговорнастта и риска остава изцяло върху плешите Ви.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/9/13 20:14

    v bg ni trabva hora ,tri milyona ostanahme kmeta akif se vrista vi kideto iskate da hodite vie spite komonistite...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/9/13 22:12

    Пълна лудост

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен20/9/13 08:17

    Зеащо сте против бежанците,забравихте ли 1989 година,когато Момчилградчани бяха приети по цяла Европа.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен20/9/13 09:58

    ayde 100 banichki v poveche za akif

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/9/13 10:08

    Момчилград ще стане цигански град

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен20/9/13 16:03

    nali mrazite turtsite ayde sega da vi vidim siriytsite shte vi opravyat.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.