Кърджалиецът Иван Герганов е с трети резултат в България по математика. Единадесетокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков" взе участие в есенния математически турнир „Черноризец Храбър".
Ученикът дели третото място с равен брой точки с още един единадесетокласник. Първите двама са от математическата гимназия във Варна. За отбелязване е, че родопският първенец има по-добро постижение от всички участвали единадесетокласници от Софийската математическа гимназия и от Националната природоматематическа гимназия.
Националнотосъстезание „Черноризец Храбър" се провежда в едно и също време и с едни и същи задачи в 14 града на България. Състезанието се провежда под научно-методическото ръководство на екип от Института по математика и информатика при БАН. Институтът по математика и информатика към БАН издава сертификати на английски език за достижения в Турнира. Тази година Сертификат за високи постижения получават само петима единадесетокласници от цяла България.
Междувременно от Австралия пристигна и международният сертификат на Иван Герганов за постиженията му в Австралийското математическо състезание, което се проведе през август. Документът носи подписа на Майк Клапър – изпълнителен директор на Австралийското математическо дружество. Резултатът на Иван е пети за България.
Австралийското математическо състезание е международно математическо състезание на английски език за ученици от 3 до 12 клас. Учениците решават задачите на английски език. Работите се изпращат в Австралия, където се проверяват с компютър. От създаването му досега в това международно състезание са участвали над 600 000 деца, от които над 100 000 извън Австралия.
 
На снимката: Сертификатът на Иван от Австралия
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/13 14:18

    Браво,Ванко ! Пожелаваме ти още по-високи постижения в тази сложна / за нас / наука ! Нейкови

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/13 17:18

    Браво на момчето, браво и на учителя по математика, който го учи! Поздравявам родителите, че са го възпитали да учат! То не е само дарба, то е труд.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.