Масово недоволство сред учители и персонал от СОУ "Христо Смирненски" в село Бял извор, община Ардино, предизвиква възможността бившият им директор Наджи Акат да бъде върнат на работа от Върховния касационен съд.
Част от колектива смятат уволнението му за напълно основателно. Акат е обвиняван в разхищаване на средства и настояват за финансова ревизия.
Публикуваме текста на писмото, изпратено до министъра на образованието, регионалния инспекторат по образованието, кмета на Ардино и медиите:

ОТВОРЕНО ПИСМО
от учителите от СОУ „Христо Смирненски" – с. Бял извор, община Ардино
ОТНОСНО: Евентуалното възстановяване на лицето Наджи Джафер Акат на длъжността „директор на СОУ "Хр. Смирненски" – с. Бял извор, община Ардино
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

Ние, педагогическия и непедагогически персонал от СОУ „Христо Смирненски" – с. Бял извор, община Ардино, изразяваме безпокойство си и категоричното си нежелание във връзка с евентуалното възстановяване на лицето Наджи Акат на длъжността „директор" на училището ни. Същият бе уволнен дисциплинарно на 21.01.2013 г. със заповед на Началника на РИО на МОН - Кърджали поради допуснати нарушения.
Г-н Акат обжалва уволнението си и в момента се очаква решението по казуса на ВКС като последна инстанция.
Ние считаме, че евентуалното възстановяване е нецелесъобразно от морална гледна точка, дори и да е допустимо от юридическа такава.
Основанията ни са следните:
І. В качеството си на директор на учебното ни заведение г-н Акат оказваше системен безпринципен психически тормоз и редовно игнорираше мнението ни по съществени за училището ни въпроси, а също така не позволяваше реализирането на законни наши права. Така например:
1. Не бяха ни изплатени полагащите ни се средства за работно облекло за календарната 2012 година, което е законно регламентирано наше право;
2. В продължение на години работехме със завишен норматив, за което не ни бяха изплащани часовете над норматива за реално положен учителски труд;
3. Системно използван от него прийом бе поголовното налагане на наказания на всеки един, дръзнал да изрази несъгласие с неговото мнение или проявяващ по-засилен интерес към фактическото състояние на училището.Така например от 15 души педагогически персонал 10 са с наложени наказания . При непедагогическия персонал всички са с наложени наказания.
4. Непрекъснатия психически тормоз над педагогическият и непедагогическият персонал създаде нездравословен психологически климат в колектива ни и тягостна работна атмосфера в училището.
Неуважителното и дори в отделни моменти оскърбително отношение на г-н Акат към уважавани и всепризнати от обществото учители с многогодишен учителски стаж възприемаме като лична обида.
5. Този тормоз се разпростря дори над отделни ученици и техните родителите, в резултат на което се стигна до отлив на ученици от учебното ни заведение.
ІІ. В резултат на безпринципното му и некомпетентно управление на финансовите средства, полагащи се на учебното ни заведение, при уволнението му бе констатирано, че СОУ "Христо Смирненски" - с. Бял извор, община Ардино, е с финансов недостиг от около 24 хиляди лева.
Считаме, че са налице сериозни основания за съмненията ни за злоупотреби, с цел лично облагодетелстване от въпросното лице, поради което се обръщаме към Вас за съдействие с цел обективна финансова ревизия от съответните компетентни органи. Съмненията ни се пораждат от :
1. Установеното отклоняване на средства, предназначени за издръжката на стола на училището ни. /Констатирано е, че ежемесечно са налице несъответствия в размер на 500-600 лева/;
2. Констатирани липси при получени дарения – камери /същите фигурират в книгата за дарения, но не са заприходени като материални запаси и липсват като наличност/ ;
3. Ощетяване на училищния бюджет чрез поддържане на 8 мобилни абоната, безпринципно предоставени за ползване от приближени нему лица /наблюденията сочат, че 8 абоната са напълно излишни. Нуждите напълно могат да се покриват и от 3 абоната/.
4. Използване не по предназначение на средства от Проект „Средищни училища" /покривани са разходи не по Проекта през определена година,които следва да се покриват от бюджета на училището през следващата-по този начин се прикрива реалният недостиг на училището/.
ІІІ. В продължение на три последователни години той използваше ръководеното от него учебно заведение за лични политически цели, което е недопустимо. Същият принуждаваше учениците и целия персонал на СОУ "Хр. Смирненски" - с. Бял извор, да участват в традиционния възпоменателен митинг в с. Бял извор,община Ардино, през месец май./учениците бяха принуждавани да вземат участие в религиозен обряд-молитва/.
Ето защо/поради гореизложеното/ ние изразяваме категоричното си мнение, че не е морално лицето Наджи Акат да представлява и ръководи училище ни !
Следват подписите на шестнадесет учители и служители, които са 80 на сто от колектива.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

148 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/1/14 17:24

    ааааа меринджея е от партията и е неин верен син... как ся да не го назначи когато е на власт.... бизим адам ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/1/14 18:33

    Аише Дживан , знаем как си накарала да ти се подпишат, защо излъга хората?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/1/14 18:38

    Браво на тези учители ,изправили се срещу такъв деспот.Мястото му е в затвора,а не отново директор на училището.Лошото е ,че в родината ни няма правосъдие .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/1/14 18:52

    Предатели,трябвше всииичките да сте уволнени и изгонени от училището! Мърши!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/1/14 18:55

    Това да не са деца да ги лъжат-не ставайте смешни.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/1/14 19:32

    Как назначиха сегашната директорка? Без конкурс , училището е толкова разпасано в момента, че Няма думи. До колкото знаем Акат бе най проверявания заради сигналите на аише дживан-която се отрекла и мразела баща си защото е помогнал човека на по малката сестра. Такава жена не би простила на никои;)

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/1/14 19:38

    Тези,които са писали това писмо се страхуват от това,че ще има саморазправа,защото те говореха и продължават да говорят врели и кипели по адрес на уволнените директори.Такъв страх има и в другите училища от връщането на уволнените директори.Както ги уволниха по средата на учебната година,така ги връщат по средата на другата учебна година

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/1/14 19:43

    Цялото село знае и е готово да защити учителите!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/1/14 19:46

    Не Директор,а ДИКТАТОР. Как може обществото да допусне морално пропаднал човек и мошеник на такъв отговорен пост като ДИРЕКТОР? Народе????

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/1/14 19:50

    Като родител съм бил свидетел на много грубото отношение на Акат към учителите и учениците.Той знаеше как да сее ужас.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/1/14 20:09

    я оставете Айше Дживан на мира.Тя е мотора на това училище и децата я обичат . И да тя не прощава на никой без да види причина за прошка.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/1/14 20:13

    май тоя човек много е крал....като гледам нервните му коментари...а може ли да докаже че всички тези учители лъжат ...май не

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/1/14 20:19

    може ли да ме запознаете с Айше Дживан.Тази жена ме кефи

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/1/14 20:26

    daa da se varne akat i da vadvori terora abe hora vie znete li kakvo prejivyahme nie deto vece ne sme ucenici no byahme kogato i akat beshe

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/1/14 20:27

    a az imam cesta da ya poznavam gorda sam

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/1/14 22:03

    Аише Дживан мобилизира децата.... Обичат я нея както и сег. Директорка заради свободата която им дават, та те си пушат заедно , децата биха поткрепили всеки при които не им се налага да учат.... страха им е там че са крали документи иподвели институции и ако се върне Акат Първата Аише Дживан ще хвръкне .... Рано или късно всички си плащат, С това писмо те гарантират връщането на Акат и то на бял кон... Ако въобще им отговорят от МОМН то отговора никак няма да им хареса . А и писмото е пълно с грешки, резил за учителите ще им се смеят в министерството.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/1/14 22:07

    Съдът ако го върне на работа, да назначи и специален психолог за тези учители ...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/1/14 22:11

    Слабоумци сте, оставете човека намира, мърши...

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/1/14 22:41

    Когато Наджи Акат е бил самотен бездомник цялото село се е опитавало да му помогне като му осигурява топла храна или т.н. Но както гласи една българска поговорка ,,Храни куче, да те лае''. Наджи Акат е една безумна пионка на ДПС.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/1/14 06:25

    22:03 Като гледам ти изобщо нямаш грешки.А за финансова ревизия не виждам да коментираш?Защо така?

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/1/14 06:37

    na vsicki im stana yasno ce ayse civan shte se izhvirli a drugite kakvo shte gi pravish akat?

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен7/1/14 08:22

    Какви неволи сте имали през годините а сте мълчали като mwjur!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/1/14 08:27

    Крайно време г-н Акат да се върне на работното си място и да въведе ред в училището и тези да спрат да плачат и да пишат измислици по негов адрес.Не съм работил с него,но съм убеден в принципите и колегиалността в работата му. А на тези учители /педагози/ ще ги съветвам да си гледат педагогическата дейност и да оставят организационната и ръководна работа на човек като Наджи Акат.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/1/14 12:42

    Акат е този ,който забраняваше на децата от неговата махала да говорят майчиния си език.А големите депесари го защитават. Тука не става въпрос кой от коя партия е.Тука става въпрос за човек, който си позволява всичко ,което не заслужава един учител.ДПС -ри пишат за него само хубави неща. Ти нямаш право да обиждаш един ученик , а да не говорим за колеги. Да има как и съпругата му ще се подпише .Ах да нямаше страх от този деспот.Как така всички учители трябвало да бъдад уволнени а той кого ще теропизира.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен7/1/14 13:18

    Mnogo li e hubavo g-ja Direktorka i priblijenite i da pushat v kuhnyata na stolovata kideto obyadvat decata. I nie sme ucenici ot tova ucilishte i znaem kakvo stava. Do tuka beshe 1. sega 2. g-ja Direktorkata da naznaci prepodavateli koito da prepodavat urocite si na bilgarski knijoven ezik, a ne na turski po razlicnite predmeti. 3. Ot kakto g-ja Hadzhieva e naznacena nyama nikakiv red v ucilishteto, taka ce ucenicite pushat zaedno s ucitelite specialno s DIREKTORKATA. Ako na tova mu vikate red i disciplina zapovyadayte. 4. Naprotiv otliv na ucenici v drugi ucilishta ima zaradi segashnoto rikovodstvo. 5. Da se uvolnyat vsichki pensioneri i alkohololici, koito po nyakolko piti se napivat i iztreznyavat i mirishat pred decata na alkohol rano rano sutrinta. 6. Nadji Akat da se virne na rabota po nay-birziya nacin i da vidvori red v ucilishteto, kakto predi. Ako iskate dopilnitelna informaciya pitayte ni shte vi otgovorim na e-mail: traystar@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен7/1/14 16:13

    Защо ДПС държи толкова много за един бивш ВЪЗРОДИТЕЛ

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/1/14 16:14

    Нека директора да опровергае твърденията , ако са лъжи, но не му стиска май и го обръща на лични нападки

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен7/1/14 16:15

    То повечето коментари в негова защита са или на самия него или на жена му, но нека да опровергае фактите, които 16 учители потвърждават!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен7/1/14 16:16

    Учителите знаем много добре, че тази дума "мърши" е запазена марка на жена му - Мислие Акат!

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен7/1/14 16:18

    Няма ли съд в тази държава?! Безобразие! Дори съдът да го възстанови , ИНСПЕКТОРАТЪТ трябва повторно да го уволни- той няма право да заема подобна длъжност!

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен7/1/14 16:20

    Не е морално такъв човек да работи в училище, камо ли да е на директорски пост!

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен7/1/14 16:21

    Аз като родител не искам да бъде директор на моето дете човек който навремето ме е гонел да не говоря собствения си майчин език

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен7/1/14 16:22

    Аз също съм родител и помня как директора тероризираше децата с униформите и не ги пускаше в училище в зимно време при минусови температури

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен7/1/14 16:23

    Аз съм майка на дете от седми клас и заявявам, че директора изхвърляше закуските на децата в кошовете- в междучасията

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен7/1/14 16:24

    Той унищожи чинарите около училището и затри училището. Благодарение на него скоро ще се затрие и селото

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен7/1/14 16:25

    ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ДЕЙСТВА- КАКВО ЧАКА ОЩЕ

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен7/1/14 16:25

    Гарван гарвану око не вади- тези ДПС-ари се пазят един друг, но народа ще ги накаже на изборите

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен7/1/14 16:27

    ДОЛУ АКАТ! Да живеят даскалите!

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен7/1/14 16:34

    Всички бивши комунистически величия- сега такива при ДПС- да станат пак директори!

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен7/1/14 16:43

    КАК НЕ ГО Е СРАМ ДА ВЗЕМА ОТ ЗАЛЪКА НА ДЕЦАТА

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен7/1/14 17:27

    kam 13,18-traystar :1 segasnata moje da pusi vapreki ce nikoga ne sme ya vivdali da go pravi pred decata , no ne se drogira kato akat koyto ako ne si e vzel hapcetata decata ni gi bese strah da se poyavyat v cas i samo gadaeha kakvo ste im se sluci 2.v tova uciliste nikoy ne govori na turski daje vece ne se i uci nasila maycin ezik po ucebnici ot stanali ne znam ot koga, kakto bese dosega 3.gresite ne red nyama tormoz, koeto e razlicno nesto 4.napliv nyama daje ima i 9klas kakavto nyamase neznam ot kolko godini zaradi poznayte koy 5.pensionerite sa kesev i stereva hora uvajavani s avtoritet i ime 6.umrya tova vreme na robstvo i tiranstvo mnogo pozdravi........na kogoto tryabva

    ОтговорИзтриване
  42. ben xadzni xalef aga ibn xadsni al gosara7/1/14 17:32

    skapi uchiteli za direktorite tryabva mandat 2.4 godini. i krai.

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен7/1/14 18:00

    Наджи Акат е много тираничен човек. Аз лично за него не мога да кажа добра дума. Според мен това че директорката пуши не пречи на никой аз я познавам тя е толкова възпитана и добра жена че давам 100% не би направила това което вие твърдите. Айше Дживан е наистина мотора на това училище. Тя прави всичко по силите си за да продължава това училище да живее. Наджи Акат не заслужава да се върне в това училище камо ли като директор. До колкото знам той е бил сирак и цялото село му е помагало за да има какво да яде, а сега той играе с бъдещето на тези хора, според вас това ли доброто поведение. Аз сам бил свидетел как той връща децата обратно в домовете си защото са без униформа и ги заплашва с отсъствия. Той е напълно безверен и невъзпитан човек. НАДЖИ АКАТ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА!!!!!

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен7/1/14 18:33

    От цялата тази работа ми стана ясно че много се е крало в това училище по времето на този директор акат. затова и мълчи а апапите му и платените клакьори от една извесТна партия се чудят какво да измислят да да го позащитят ТОЗИ ПУШЕЛ ОНЗИ НЕ ЗНАМ КАКВО ПРАВЕЛ МОЖЕ И ДА Е ВЯРНО НО КАКВО ОТ ТОВА КОЛКО Е ОТКРАДНАЛ НОВИЯ ДИРЕКТОР МИ КАЖЕТЕ НА МЕНЕ ТОВА Е ВАЖНО , А НЕ ГЛУПОСТИТЕ КОИТО ПИШЕТЕ ЯСНО Е ЧЕ АКАТ Е КРАЛ И ЧЕ ВИ БОЛИ И ЩЕ И БОЛИ ЗАЩОТО ХОРАТА КОИТО СА БИЛИ ПОДЛОЖЕНИ НА ИСТИНСКИ ТОРМОЗ И СА БИЛИ ПРИНУДЕНИ ДА ТРАЯТ ЗАРАДИ ХЛЯБА СИ,ЗАЩОТО ЗНАЕМ КАК Е НАМИРА РАБОТА В ОБЩИНАТА НИ, СЕГА ПРИДОБИХА КУРАЖ А МОЖЕ И ОТ ОТ ОТЧАЯНИЕ ЧЕ ТОЗИ ЦЕРБЕР И КАТИЛ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО НА РАБОТА КАЗАХА ИСТИНАТА. ЗА МЕНЕ ВСИЧКО НАПИСАНО ОТ ТЕЗИ ИСТРАДИ ХОРИЦА Е ИСТИНА ЯСНО МИ Е ЧЕ ТОВА ПИСМО Е ИЗРАЗ И НА ТЯХНОТО ОТЧАЯНИЕ КАКТО И НА БОЛКАТА ИМ ОТ ПРЕЖИВЯНОТО УНИЖЕНИЕ И ТЕЗИ КОИТО ВЪРТИТЕ И СУЧЕТЕ ЗА ДА КАДИТЕ ТАМЯН НА АКАТ ИМАЙТЕ МАЛКО СРАМА ЗАЩОТО И НА НАС КОИТО НЕ СМЕ ОТ БЯЛ ИЗВОР НИ СТАНА ЯСНО ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен7/1/14 18:51

    Зъбчето боли ли ви господин Акат.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен7/1/14 18:55

    в злобата си от протеста на работещите в училището против евентуалното завръщане на работа на акат родата и приятелите му стигнаха и до оплюване и омерзяване на протестиращите чрез гнусни лъжи и клюки по техен адрес искам само да им задам един въпрос по овод твърдението имче вучилището лед акат нямало ред и дисциплина колко ученици не са се дипломирали през 2013 година и какви са резултатите на училището на държавните изпити и как се предсавят ученицте от училището на изпити след 7 клас при кандидатстване в езикови и други училища. ако не знаете ще ви кажа дипломирани са всички випусници и всички деца които са кадидатствали след 7 клас са приети така че може да се работи и без терор и да е посигат резултати терорът всъщност е упражняван за да може да крадат някои хора по спокойно ...та такива работи.....

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен7/1/14 19:05

    kadrite na akat sa ""veliki"" kato nego. 3 mata ot sredec: ediniya krade i si barka v gastite po vreme na cas i sled tova si mirise racete ...vtoriya ne moje da razlici balgaski ezik ot literetura i zabravya da hodi na rabota zastoto ima tyutyun i vodi akat na obyad na razkloni da go cerpi za da mu zatvori ocite, tretiya vyobste ne hodi na rabota ...................tova ste sa otnovo sledvastite uciteli na decata ni ,da nie cestito

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен7/1/14 19:46

    МНОГО СИЛНИ КАДРИ БЕ АКАТ С ТЯХ ЛИ ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ НА БОЙНОТО ПОЛЕ НЕ ЗАБРАВЯЙ И ПЪЛКОВОДЕЦА ВЛАДИМИРОВ -ДА ТИ ПРАВИ ВЯТЪР С БАЙРАКА

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен7/1/14 19:47

    ЩЕ СЕ ВЪРНА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен7/1/14 19:54

    четеш ли акат четеш ли вземи си успокоителните да не пукнеш преди да си се върнал

    ОтговорИзтриване
  51. Анонимен7/1/14 19:55

    akat i jena ti pusi ama se krie ot teb

    ОтговорИзтриване
  52. Анонимен7/1/14 20:14

    Nagletsa vijte, i 6tyal da se vra6ta. A nyama li da te e sram da raboti6 s tozi kolektiv?

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен7/1/14 20:15

    може акат може при тази власт и това може да стане. но това твое изявление е още едно потвърждение че всичко написано в писмото за тебе е истина. това си ти гьон сурат - аз съм , аз съм най-великия и безгрешен а вие сте боклуци, треперете и чакайте да се върна, да ви таковам мамата. само дето никой не трепери всеки е предвидил и това, така че когато се върнеш алах билир..........

    ОтговорИзтриване
  54. Анонимен7/1/14 20:24

    ti ot edna godina se vrastas be covek,kakvo e tova vrastane ot kade si tragnal...kade si hodil...zasto si si tragnal...ne zabravyay i kadrite i bajraktarya i tapanarya, i semerdjiyata -bayraktarya na dps......kakva drujinka...

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен7/1/14 20:31

    DPS 6te prodaljava6 li da stoi6 zad tozi 4ovek?

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен7/1/14 20:35

    не сме в русия,не сме в русия, не сме в русия......

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен7/1/14 20:38

    toya za pari i mayka si i basta si ste prodade kakav e toya be hora, vie za kakvo ste go tarpyali , tapir..............

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен7/1/14 20:45

    DPS -MOJE DA IMA I S AKILA SI SRED TYAH AMA SE GUBYAT V KALABALIKA

    ОтговорИзтриване
  59. Анонимен7/1/14 20:51

    ot kide ste tolkova sigurni ce "ЩЕ СЕ ВЪРНА ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!" go e pisal akat i napilno si lici ce Akat nyama nikakva vina shtom ima kak da se virne

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен7/1/14 21:01

    тоя е уникум бе как сте траели бе ти му казваш истината в очите -крал си а той казва въпреки всичко ще се върна ужас ужас майко българийо не ви завиждам колеги какво ви чака ако се върне тази наглост....

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен7/1/14 21:12

    Bozadjiev- VARVI SI SDOBRO, ne varvi na inat s horata

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен7/1/14 21:15

    Da be , 4akayte vie ot umryal pismo. TAKAV KOKAL IZPUSKA LI SE TAPANARI

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен7/1/14 21:31

    ако не беше Акат първо нямаше да съществува днес училището което не можете да разделите и добре че разработи проекта че да има нов физкултурен салон!добре че е ДПС иначе областа щеше да е вече изтрита от картата

    ОтговорИзтриване
  64. Анонимен7/1/14 21:33

    АКАТ ако случайно четеш този форум запомни -СТРЕМЯТ ЛИ СЕ ДА ТЕ ОЧЕРНЯТ ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ ВАЖИШ ЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАШ НЕЩО ЗА КОЕТО ТИ ЗАВИЖДАТ

    ОтговорИзтриване
  65. Анонимен7/1/14 21:43

    RIO da se proiznese po slu4aya

    ОтговорИзтриване
  66. Анонимен7/1/14 21:45

    ako go niyma6e akat niyama6e da gi ima i tezi komentari-abe dps vie izob6to mojete li da mislite

    ОтговорИзтриване
  67. Анонимен7/1/14 21:45

    НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ НИЕ СМЕ НА ТВОЯ СТРАНА ПРОСТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ НА ДИКТАТУРАТА НА ДЖИВАН И БЯХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА СЕ ПОДПИШЕМ,справедливоста излезе на яве нали съда се произнесе,тя стана директор по не справедлив начин ,но справедливо ще си отиде такава е волята на АЛЛАХ,всичко е лъжа и измама само се създават интриги и главоболия,дръж се здраво защото от злоба днешното ръководство е заслепено и не мисли трезво сами си подкопават краката,нали знаеш който гроб копае сам пада в него поне си разумен и грамотен.толкоз години сам си поддържаше документите а сега целия колектив я носим на гърба си,ела си че да се изправим ако още дълго сме така дископатията ще ни съсипе

    ОтговорИзтриване
  68. Анонимен7/1/14 21:46

    това писмо е символ на слабост

    ОтговорИзтриване
  69. Анонимен7/1/14 21:49

    подучухме че ще се връщаш чакаме те с отворени врати не гледай че сме се подписали просто ни беше наложено да се подпишем от отворковците нали ги знаеш

    ОтговорИзтриване
  70. Анонимен7/1/14 21:56

    дайте да видим коя партия е по добра ДПС или ГЕРБ? ГЕРБ не можа да изкара 4 години а ДПС гради правителство след правителство!повече какво да кажа!

    ОтговорИзтриване
  71. Анонимен7/1/14 22:04

    не гледай какво пишат ние знаем че оспокоителните за теб са 10 дни с внучето! а те таблетка след таблетка

    ОтговорИзтриване
  72. Анонимен7/1/14 22:05

    искам да попитам как се казва новата директорка ,защото се обърках-Дживан ли се казва абе хора ,коя е тази жена -трябва да е голяма работа

    ОтговорИзтриване
  73. Анонимен7/1/14 22:09

    kraino vreme e Akat da se varne v doma si,koyto se namira v GORATA....

    ОтговорИзтриване
  74. Анонимен7/1/14 22:14

    Колежке Айше Дживан ,явно сте от непреклонните ,много истини трябва да сте казала на бившия ви директор ,защото цитира само вашето име. Да, за съжаление това им е начина на работа на безхарактерните и страхливи началници . Делегираният бюджет направи това с всички ни -даде се властта в ръцете на директорите и те много бързо се научиха да злоупотребявят.Стискам ви палци ,но изглежда че се справяте и сама много добре.

    ОтговорИзтриване
  75. Анонимен7/1/14 22:19

    АКАТ бъди сигурен както те освободиха така ще те назначат ние сме зад гърба ти!отворковците ги знаеш нали 6-7 броя,сама птичка пролет не прае!какво да ти кажа повече- от детските приказки знаем доброто побеждава злото нали! ако беше некадърен нямяше как 30 години да ни управляваш

    ОтговорИзтриване
  76. Анонимен7/1/14 22:27

    не бе колеги не дживан тя се казва ДИВАН ДИВАН!ТЯ не знае какво да говори а вие чакате нещо да каже,ако е неприклонна щеше да заеме поста ,а като имате в предвид че е проста затова се цитира името и. САМО ГЛЕДАЙТЕ И СИИРА И СИ КУПЕТЕ БИЛЕТ ЗА ПАНАИРА

    ОтговорИзтриване
  77. Анонимен7/1/14 22:27

    Много ги е яд на вас хората Акат!!! Завиждат ви че сте оправен и кадърен. От тук да ви е ясно коло злобни са всички покрай вас. Подозирам че всички ви се пишат приятели и то мн близки щом знаят такива подробности за живота ви! Успех и за напред, дано още повече ги е яд.

    ОтговорИзтриване
  78. Анонимен7/1/14 22:28

    ако беше управлявал 30 години жив човек нямаше да има в селото

    ОтговорИзтриване
  79. Анонимен7/1/14 22:38

    подписите са на 17 отворковци ,3 заспита и жена му не са подписали 17:3 реши задачата нали си "математичка"??????

    ОтговорИзтриване
  80. Анонимен7/1/14 22:58

    НЯМА СТРАШНО ! ОТ 15-16 ОТВОРКОВЦИ НИЩО НЯМА ДА СТАНЕ. А ТИ СИ ТАКАВА ПТИЦА, ЧЕ И САМ ПРАВИШ ПРОЛЕТ :-)

    ОтговорИзтриване
  81. Анонимен7/1/14 22:59

    Наджи ,помниш ли моабета на Мангана край сарик ,когата бяха дошли и гостите от турция и изказването си по адрес на колежките и твойте възможности по отношение на тяхх ? Как мислиш - как ще реагират шапки като амет на айше и хаджиев на ширин ако научат за него спукана ти е работата тикво,а бъди сигурен че рано или късно те ще научат ако не от този сайт от другаде а тогава му мисли ......те не са владимиров да ти пея на ухо черно море , или нюркянчо да ти пращат маойка си да се разправя с теб те ще ти е.... майката да знаеш....само да научат....

    ОтговорИзтриване
  82. Анонимен7/1/14 23:00

    akat niyama priyateli nikoga ne e imal i niyama da ima

    ОтговорИзтриване
  83. Анонимен7/1/14 23:10

    kakva prolet be jivi dirveta ne ostavi v rayona okolo ucili6teto vsi4ko prodade s lubovnicata si

    ОтговорИзтриване
  84. Анонимен7/1/14 23:12

    za kakwo sporite nyama resenie na sada,i zasto si mislite ce tezi hora se interesuvat ot vasite komentari ,te sa si kazali tejkata duma kadeto tryabva i pred kogoto tryabva kakvo zavisi ot vas

    ОтговорИзтриване
  85. Анонимен7/1/14 23:16

    vajnoto e 4e akat i jena mu spat pred komputura i gi 4etat -tova ni stiga

    ОтговорИзтриване
  86. Анонимен7/1/14 23:18

    Я ДА ВИДИМ КВО Е СТАНАЛО КРАЙ МАНГАНА- ТОВА Е ИНТЕРЕСНО... ЗАПОЧВА ДА СЕ ЗАПЛИТА КАТО Т(К)УРСКИ СЕРИАЛ...

    ОтговорИзтриване
  87. Анонимен7/1/14 23:19

    massallah ptica ama deltaplan nakideto go duhne viyatira-bsp,dsp toi i kim gerb se be6e orientiral

    ОтговорИзтриване
  88. Анонимен7/1/14 23:21

    Az sam roditel i podkrepyam uchitelskiya kolektiv. AKAT- naglostta s jena vi nyama kray

    ОтговорИзтриване
  89. Анонимен7/1/14 23:28

    КОНКРЕТНО: ОБВИНЕНИЯТА ВЕРНИ ЛИ СА ИЛИ НЕ???

    ОтговорИзтриване
  90. Анонимен7/1/14 23:32

    kakva prolet pravi toy okolo nego samo oblaci , gram,svetkavici- cyalo bedtstvie za okolnite

    ОтговорИзтриване
  91. Анонимен7/1/14 23:50

    akat kak gi izgoni horata v pensiya a??vsi4ki si trignaha razplakani i obideni ne mislis li 4e allah ti pokazva ne6to? ne mislis li 4e tova zaslujavas dano da ti e tejko to4no kolkoto im be6e i na tiyah dano vsi4ko koeto si storil da ti se virne

    ОтговорИзтриване
  92. Анонимен7/1/14 23:52

    Конкретно:ДА и са доказуеми

    ОтговорИзтриване
  93. Анонимен8/1/14 00:08

    Ами докажете нещо! Струва ми се че само плюете от яд???

    ОтговорИзтриване
  94. Анонимен8/1/14 00:13

    ОТЗИВ ОТ КЪРДЖАЛИ-НЕЗНАЕХМЕ ,ЧЕ ИМАМЕ ТОЛКОЗ ПРОСТИ КОЛЕГИ В ТОВА СЕЛО.СЛЕДИМ ФОРУМА И СЕ УСТАНОВЯВАТ САМО НАПАДКИ БЕЗ РЕЗУЛТАТ И ПОКРИТИЕ.ИМА МНОГО НАРАНЕНИ И ЗАСЕГНАТИ ХОРА ОТ ТОЗ ДИРЕКТОР,А ТЕ СА БЕЗУЧАСТНИ НИКАКВИ ГИ НЯМА.НЕЩО СЕ ДОКАЗВА УЖ А НЯМА НИЩО ОСВЕН ЗАВИСТ КЪМ ТОЗ ПРОСЛОВУТ ДИРЕКТОР.ЯСНО Е ЧЕ СЪДА ВРЪЩА ДЕЛОТО В НЕГОВА ПОЛЗА.ВСИЧКИ СА СЪГЛАСНИ БЕЗ ТЕЗИ 2-3 В ФОРУМА КОИТО ЦЯЛ ДЕН МЪЛЧАТ КАТО ПУТКА В НОВИ ГАЩИ А ВЕЧЕР КОГАТО ТРЯБВА ДА СПЯТ ГОВОРЯТ НЕСМИСЛЕНИ ФАКТИ.

    ОтговорИзтриване
  95. Анонимен8/1/14 00:16

    НАЛИ ЗНАЕТЕ КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!НАПРЕЖЕНИЕ ИМА САМО В ФОРУМА В УЧИЛИЩЕТО ЦАРИ МИР И СПОКОЙСТВИЕ!

    НЕЗАБРАВЯЙТЕ ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ!СЛЕД ТРИ ДНИ И ФОРУМ НЯМА ДА ИМА

    ОтговорИзтриване
  96. Анонимен8/1/14 00:18

    АКО СЪМ НА АКАТ ИЗОБЩО НЯМА ДА ЧЕТА ТЕЗ ПРОСТОТИИ КОИТО СА БЕЗ НИКАКВА СТОЙНОСТ ДОРИ И ГРАМАТИЧЕСКИ НЕИЗДАРЖАНИ

    ОтговорИзтриване
  97. Анонимен8/1/14 00:19

    УМНИЯ ЧОВЕК НЕ СЕ СЪРДИ А САМО СИ ПРАВИ ИЗВОДИ!

    ОтговорИзтриване
  98. Анонимен8/1/14 00:21

    ОТ РОДИТЕЛСКИЯ КОЛЕКТИВ НЯМАМЕ НИЩО ПРОТИВ НАДЖИ АКАТ!-НЕЗНАЕМ КОЙ ОТ НАШЕ ИМЕ СЕ ПРОВЪЗГЛАСЯВА

    ОтговорИзтриване
  99. Анонимен8/1/14 10:59

    koy si te be ce ste govoris ot moe ime ,az ne moga da go gledam w seloto kamo li pak da tormozi deteto mi -van ot byal izvor nikolaj bozadji

    ОтговорИзтриване
  100. Анонимен8/1/14 11:01

    абе простак ти в кой родителски колектив си ,че нашия в Бял извор не го щем тоя , мирясаха ни децата от как го няма,вземи си го в къщи

    ОтговорИзтриване
  101. Анонимен8/1/14 12:51

    жалко за децата ви, явно сте хора които не разбират какво е добре за един ученик. Това си личи и по младото поколение което все повече затъпява. Когато родителите са тъпи и децата затъпяват и най-свестния учител, и най-свестния директор да ви дойдат на крака пак ще ги оплюете и омаскарите. Жалко за децата ви!!!

    ОтговорИзтриване
  102. Анонимен8/1/14 14:00

    nie mnogo dobre znaem kakvo e dobro za edin u4enik a tova dobro ne nosi imeto nadji, pazi boje

    ОтговорИзтриване
  103. Анонимен8/1/14 16:53

    Zlobata e dvijeshtata sila pri tezi intrigantki,kakvo goreshto li vi e na zadnizite,shte vi stane i po goreshto, zashtoto ste guzni,kato tirsehte pod vola tele,namerihte li go,moje bi da ,no v ogledaloto.

    ОтговорИзтриване
  104. Анонимен8/1/14 19:44

    Върне ли се този човек , да знаете ,че училището ще се закрие само защото деца няма да има. Този диктатор не само беше груб с колегите си и децата , но и с родители . ( Родителският актив нямал нищо против..... госпожо мога да се сетя коя сте...... А МНЕНИЕТО НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ЗНАЕТЕ ЛИ ГО.???Учители един съвет поискайте подписка от децата и родителите на цялото село.И втори съвет поискайте подкрепата наместното ДПС. И издирете представител в парламента независимо от коя партия е ако е от БСП още по добре . Нали си конкурират в момента.

    ОтговорИзтриване
  105. Анонимен8/1/14 19:47

    Поздравявам тези колеги за смелостта им,всички ние, учителите, знаем какво им е коствало това.Само напред! Вижда се, готови сте на всичко.Успех!

    ОтговорИзтриване
  106. Анонимен8/1/14 21:15

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  107. Анонимен8/1/14 21:42

    КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И НАДЖИ И МИСЛИЕ АКАТ ТРЯБВА ДА МЛЪКНАТ. А ТЕ СА СЛЕДНИТЕ:
    1. НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ НА УЧИТЕЛИТЕ ПОЛАГАЩИТЕ ИМ СЕ ПО ЗАКОН СРЕДСТВА ЗА РАБОТНО ОБЛЕКЛО-!!! ЗА ДА МОЖЕ АКАТ ДА СИ ГИ ПЪХНЕ В ДЖОБА (Това е единственото такова училище в цялата страна- без пари за облекло на учителите );
    2.НЕ СА ЗАПЛАЩАНИ НА УЧИТЕЛИТЕ ЗА ЧАСОВЕТЕ НАД НОРМАТИВА И СТОТИНКА, КОЕТО СЪЩО Е НАКАЗУЕМО;
    3.ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ Е С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ДА МЪЛЧИ;
    4.ПРИ УВОЛНЕНИЕТО МУ Е КОНСТАТИРАНО,ЧЕ СОУ "Христо Смирненски" - с. Бял извор, община Ардино Е С ФИНАНСОВ НЕДОСТИГ ОТ ОКОЛО 24 ХИЛЯДИ ЛЕВА!!!.;
    5.УСТАНОВЕНО Е ОТКЛОНЯВАНЕ НА СРЕДСТВА, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА СТОЛА НА УЧИЛИЩЕТО - ЛИПСИТЕ СА В РАЗМЕР МЕЖДУ 500-600 ЛЕВА ВСЕКИ МЕСЕЦ- ЕДНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАПЛАТА ЗА АКАТ ОТ ЗАЛЪКА НА ДЕЦАТА;
    6.КОНСТАТИРАНИ ЛИПСИ ПРИ ПОЛУЧЕНИ ДАРЕНИЯ – КАМЕРИ /същите фигурират в книгата за дарения, но не са заприходени като материални запаси и липсват като наличност/;
    7.ОЩЕТЯВАНЕ НА УЧИЛИЩНИЯ БЮДЖЕТ ЧРЕЗ ПОДДЪРЖАНЕ НА 8 МОБИЛНИ АБОНАТА, А ПОЛУЧЕНАТА ОТ МОБИЛНАТА КОМПАНИЯ ЗА ТОВА НАГРАДА- ПЛАЗМА- НЕ Е В УЧИЛИЩЕТО, А ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ;
    8.ОТКЛОНЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ПО ПРОЕКТ „Средищни училища" /покривани са разходи не по проекта и те следва да се покрият от бюджета на училището след като Акат си замине/;
    ВЪПРОСЪТ Е : КАКВО ЧАКА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ????????

    ОтговорИзтриване
  108. Анонимен8/1/14 21:48

    za pticata hadji deto prolet ste pravi - yatoto srestu nego e mnogo golyamo sas sigurnost ste go otneseee...

    ОтговорИзтриване
  109. Анонимен8/1/14 22:16

    КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И НАДЖИ И МИСЛИЕ АКАТ ТРЯБВА ДА МЛЪКНАТ. А ТЕ СА СЛЕДНИТЕ:
    1. НЕ СА ИЗПЛАТЕНИ НА УЧИТЕЛИТЕ ПОЛАГАЩИТЕ ИМ СЕ ПО ЗАКОН СРЕДСТВА ЗА РАБОТНО ОБЛЕКЛО-!!! ЗА ДА МОЖЕ АКАТ ДА СИ ГИ ПЪХНЕ В ДЖОБА (Това е единственото такова училище в цялата страна- без пари за облекло на учителите );
    2.НЕ СА ЗАПЛАЩАНИ НА УЧИТЕЛИТЕ ЗА ЧАСОВЕТЕ НАД НОРМАТИВА И СТОТИНКА, КОЕТО СЪЩО Е НАКАЗУЕМО;
    3.ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ПЕРСОНАЛ Е С НАЛОЖЕНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ДА МЪЛЧИ;
    4.ПРИ УВОЛНЕНИЕТО МУ Е КОНСТАТИРАНО,ЧЕ СОУ "Христо Смирненски" - с. Бял извор, община Ардино Е С ФИНАНСОВ НЕДОСТИГ ОТ ОКОЛО 24 ХИЛЯДИ ЛЕВА!!!.;
    5.УСТАНОВЕНО Е ОТКЛОНЯВАНЕ НА СРЕДСТВА, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ИЗДРЪЖКАТА НА СТОЛА НА УЧИЛИЩЕТО - ЛИПСИТЕ СА В РАЗМЕР МЕЖДУ 500-600 ЛЕВА ВСЕКИ МЕСЕЦ- ЕДНА ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАПЛАТА ЗА АКАТ ОТ ЗАЛЪКА НА ДЕЦАТА;
    6.КОНСТАТИРАНИ ЛИПСИ ПРИ ПОЛУЧЕНИ ДАРЕНИЯ – КАМЕРИ /същите фигурират в книгата за дарения, но не са заприходени като материални запаси и липсват като наличност/;
    7.ОЩЕТЯВАНЕ НА УЧИЛИЩНИЯ БЮДЖЕТ ЧРЕЗ ПОДДЪРЖАНЕ НА 8 МОБИЛНИ АБОНАТА, А ПОЛУЧЕНАТА ОТ МОБИЛНАТА КОМПАНИЯ ЗА ТОВА НАГРАДА- ПЛАЗМА- НЕ Е В УЧИЛИЩЕТО, А ПОЗНАЙТЕ КЪДЕ;
    8.ОТКЛОНЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ПО ПРОЕКТ „Средищни училища" /покривани са разходи не по проекта и те следва да се покрият от бюджета на училището след като Акат си замине/;
    ВЪПРОСЪТ Е : КАКВО ЧАКА ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДА СЕ САМОСЕЗИРА ????????

    ОтговорИзтриване
  110. Анонимен8/1/14 23:14

    В крайна сметка последната дума има съдът. И той се произнася не по констатираните нарушения на директора. Идентични са казусите в с. Глухар, ОУ "П.К.Яворов" - Кърджали. Нарушенията са факт, но заповедите на РИО не са издържани и връщането е неминуемо.

    ОтговорИзтриване
  111. Анонимен9/1/14 23:15

    УЖАСНИ КОМЕНТАРИ

    ОтговорИзтриване
  112. Анонимен9/1/14 23:18

    Аз съм бил ученик в това училище преди 2 години сега уча в ............. .Според мен Наджи Акат постъпваше правилно, така ние учениците знаехме какви са ни правата и имахме страх от ДИРЕКТОР това е добре за нас, повече страх повече възпитание. Знаем направи много за училището. Може да е крал не съм сигурен, но е правил толкова много за училището. Помня аз бях 2 или 3 клас той отсече дърветата, които ние малките деца играехме под тях и се забавлявахме адски много, това му беше грешката. ЕДИН ДИРЕКТОР ТРЯБВА ДА Е СТРОК УЧЕНИЦИТЕ ЗА ДА БЪДАТ ВЪЗПИТАНИ.
    СПОРЕД МЕН ТОЙ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА НА РАБОТА, ЗАЩОТО НЕМОЖЕ ЕДИН ЧОВЕК ДА РАБОТИ НА ЕДНО МЯСТО 40-50 ГОДИНИ СТАВА БАНАЛНО...ДА СЕ ОТТЕГЛИ И ДРУГИ ДА СЕ РАДВАТ НА ПОСТА ДИРЕКТОР. ДА СИ НАМЕРИ ДРУГА РАБОТА !!! НАЛИ Е ВИШИСТ ЗА НЕГО ИМА РАБОТА НАВСЯКЪДЕ, АКО Е ДОБЪР В ЗНАНИЯТА СИ !!! ПРАВ МУ ПЪТ ;) ПОЖЕЛАВАМ И НОВАТА ДИРЕКТОРКА ДА Е СТРОГА!!! НО НЕ И УЧЕНИК ДА ПОЗДРАВА ДИРЕКТОРКАТА, А ТЯ ДА ПОДМИНЕ БЕЗ ДА ОТГОВОРИ !!! Н.Акат ИМАШЕ ТАКИВА НАВИЦИ, А ТОВА Е ДОБРЕ !!! Мисля, че с новата директорка няма да има такива проблеми, защото я познавам добре.ЗА ДА ЗАПАЗИ ПОСТА СИ ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО !!! ЗА АЙШЕ ДЖИВАН САМО БИХ МОГЪЛ ДА КАЖА, ЧЕ Е ЛИСИЦА И МА КЕФИИ.!!! ДОВИЖДАНЕ Н.Акат ВРЕМЕ БЕШЕ !!!!

    ОтговорИзтриване
  113. Анонимен10/1/14 12:16

    ами то и учителите си карат до пенсия в едно училище, дайте тогава и на тях да им бием шута, че да я видим каква ще стане. Ако директорите ще работят на едно място 3-5 години и после ще остават без работа, кой ще иска да става директор? По добре да си стои учител, поне му е сигурна работата. То депутатите си се пенсионират като такива, вие директорите ги мислите. Ако само за да не става банално работата на едно място се сменя работа, дайте всички да се преквалифицират или да остават без работа. а и тези на службички в общините да не се ослушват и да не стават банални, че на децата им омръзвате!!!!!

    ОтговорИзтриване
  114. Анонимен10/1/14 12:24

    Az sam bila ucenicka tam po vreme na G-n Pasov,G-n Akad i G-ja Hadjieva.Po vreme na Pasov v ucitelsakata staq se pusese a i nqkoi ot ucitelite idvaha popiynali na uciliste a i kvo li oste ne.Kato stava vapros za G-n Akad da toi napravi mn za tova uciliste smeni se dogramata,napravi se izolaciya vkara red i disciplina naistina napravi MN dokato ne se uvlece vav vlastta si kato direktor.Naistina napravi mn no i mn vze!Saglasna sam s tova koeto e spomenato v otvorenoto pismo za mitinga(kurban).Vqrno e ce toi ni karese da hodim na tozi uj kurban a vsastnost miting na DPS,imah smelosta vednaj da otkaja da otida sled koeto mi bqha napisani 7 ne izvineni otcistviq licno ot nego.Za uniformie bese izbran ucitelski savet s koito zaedno da se resi koi ot predlojenite uniformi da badat poricani no uvi ucitelskiyat komitet ne be uvajen i ne be izslusano tqhnoto menenie zastoto uniformite koito bqha izbrali te bqha po skipi no i po kacestveni,takiva koito stqhme da gi nosim s gordost a ne takiva s koito ni bese sram da si dignem glavata zastoto mqsahme ne na ucenici a na klosari.Za tezi sastite uniformi ot veski edin roditel bqha vzeti po 50 lv,a v kvitanciyata za tezi prai pisese darenie za ucilisteto.V cqloto uciliste bqhme 4 ri coveka koito ne napravihem tova DARENIE no vapreki vsiko polucihme uniformite i sled koeto na men mi be postavena otcenka 2 po himq za kraq na sroka(pedmeta po koito toi mi prepodavase).Ne otricam tova koeto e napravil za ucilisteto.Da napravi mn vsiki bqha disciplinirani nared uciteli i ucenici.No doide moment v koito toi se uvlece prekaleno mn v obzelata go vlast na direktor i kogato imahme casove s nego nie treperehme ot strah zastoto pri nego ponqkoga tova ce zaes ne pomagase.Ako trqbva da bida cestna vqrnoe ce az ne znaeh mn po himiya no sam stavala svidetel na dosta grubo i nespravedlivo otcenqvane ot negova strana kam momice koeto zanese celiyat ucebnik na izust.Opredeleno ni tormozese psihiceski ponqkoga s negovoto povedenie.Da bese strog i tarsese disciplina az se vashistavam na takiva uciteli no negovoto sled edno vreme vece bese prekaleno.Prosto ot coveska gledna tocka nqmase pravo da se darji taka s nas i da ni stresira po taozi nacin.A da ne govorim ce i bese kurompiran ako moje taka da se izrazq:Kagato nanasqse godisnite otcene se obirna s tezi dumi kam edin moi saucenik :-kaji na bastati ce drugiyat pat samo posravite nqma da pomognat.Sled koeto mu pisa 3 ka pri polojenie ce toi ne zaese daje kak se pise voda!A kato stava vapros za Ayshe Hadjisaid tq mi e bila klasna i s raka na sarceto kazvam tazi jena e edinstvena.Tq bese jenata s koqto moje da spodelis vsiko i tq da naparvi kvoto e posilite i da da ti pomogne.Tq bese kato roditel za nas.Kazvam roditel znaeiki vajnostta na tazi dumicka zatoto nali roditelite sa tezii koito ni kazvat kavo e dobro i kakvo ne za nas.Tq bese tazi koqto ni kazvase nedostatacite v ocite.Mnogo sam si patila ot neq karala me e daplaca dori i da e mrazq v dadeni momenti no posle osiznavah ce OTNOVO e prava.Vseki covek ima nedostataci kakto mojebi i tq no v kacestvoto i na COVEK i ucitel tq be savarsenna.Evala i pravq na tazi jena za silata koqto pritejava.Tq e jenata koqto ni e ucila da badem s visko vdignati glavi vapreki trudnostite na jivota.Tq ni nauci da badem smeli,silni,dostoini da ne se otcaivame,da sledvame mectitesi.Bqhme tolkova los klas karali se e da reve kato malko dete no vapreki vsicko tq imase silata da ni prostava.Nqma ucenik koito da ne q obica a ako ima takiva te sa tezi koito ne darjat na kritika za sebe si i ne sa otcenili neinata otkrovenost.Vapreki ce sam zavirsila vece men me boli za tova uciliste zastoto az sam porasnala tam,tam se naucih da bida COVEK i ne malko prast v tova ima AYSHE HADJISAID

    ОтговорИзтриване
  115. Анонимен10/1/14 17:16

    Ne sam sreshtal po spravedliv covek ot Hadjieva.Edin savet- prodaljavayte v tozi duh ,gospojo,vie ne delite horata.vazhishtavam vi se na samoobladanieto.Akat moje samo da vi zavijda ,ako ne beshe kasno za nego mojese i uroci da vzema ot VAS. Uspeh na ucitelite v tova koeto sa zapocnali.

    ОтговорИзтриване
  116. Анонимен10/1/14 17:42

    абе хора от това село ,кой се грижи за децата ви директора или учителите , кой според вас ще страда когато тоя се върне учителите или вашите деца дето ще избягат другаде от страх а вие ще се бръкнете дълбоко в джоба

    ОтговорИзтриване
  117. Анонимен10/1/14 20:46

    Nadji Akat ubiy vsi4ki glupaci s mil4anie.

    ОтговорИзтриване
  118. Анонимен10/1/14 21:13

    Мили хора,нека де се върнем назад във времето и да си спомним за конкурсът, които се проведе при назначаването на въпросниа директор.До колкото знам той дори не беше спечелен от него,а от едно учителка от Ардино,който принудиха да се откаше за да налозат него.Пошло нали?И в един момент търсим справедливост...а тук става въпрос за образование,пример,подрахание.Какво търсим в крайна сметка?

    ОтговорИзтриване
  119. Анонимен11/1/14 02:46

    Да, тогава Капка Присадова бе спечелила конкурса, но след натиск и заплашване от страна на ДПС, се отказа! Не мога да разбера само какво печели ДПС от такива бездарни хора като Акат!!!

    ОтговорИзтриване
  120. Анонимен11/1/14 16:19

    A sega6nata direktorka daje i na konkurs ne se e qvqvala, taka pravqt Gerb,te kakvo pe4elqt

    ОтговорИзтриване
  121. Анонимен11/1/14 17:48

    ne stiga 4e nakazva sega ste ubiva li ooooo akat kvo staa

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/1/14 01:28

      Aми от тaкъв човек всичко може дa се очaквa.Хорaaa!Спрете го.

      Изтриване
    2. Анонимен13/1/14 01:29

      Aми от тaкъв човек всичко може дa се очaквa.Хорaaa!Спрете го.

      Изтриване
  122. Анонимен12/1/14 23:01

    Връщам се мили колеги,родители и ученици! Много скоро!

    ОтговорИзтриване
  123. Анонимен13/1/14 00:25

    E, AKAT PROGOVORI,VE4E SME SPOKOYNI:KRAV NYAMA DA SE LEE.
    A KADRITE SABRALI GI?NYAMAM TARPENIE DA GI VIDYA,SIGORNO SA"KADARNI",KATO TEB

    ОтговорИзтриване
  124. Анонимен13/1/14 10:59

    Г-Н Акат даренията,на коя фондация да ги правим,или да Ви ги преведем на банковата ви сметка?Нали се връщате отново!!!-РОДИТЕЛСКИЯ КОЛЕКТИВ!!!

    ОтговорИзтриване
  125. Анонимен13/1/14 11:48

    Вращам се мили колеги,родители и ученици.Много скоро. ......................................................................................Как да разбиреме
    изказа ви Г-Н?Заплаха ,атака,позор за колеги, родители и ученици?Това ли целите отново със краткия си изказ?Старата песен на нов глас?Позната за всички нас
    сцена -колеги,родители и ученици.Не се опитваите да ни впечатлавате наново ЗНАЕМ ВИ.Парадирате за интелект и имате критерии към личността си,но за сьжаление сте толкова прозрачен,та вие сами се издавате. Отново нота на заплаха Г-Н Акат.Маи е по добре да замалчите.Така поне не се издавате....

    ОтговорИзтриване
  126. Анонимен13/1/14 13:54

    абе хораааа, много сте плоски и елементарни!!! вече сами си пишете и отговаряте, само защото така ви се струва, че настройвате хората. Ако по горе беше писал Акат той щеше да се подпише с Google профила си. Толкова много вече ви треперят гащите, че се чудите какво да измислите и то не защото Акат ще ви направи нещо, просто ако се върне човека вие ще трябва сами да напуснете като знаете какви сте ги надробили за една година. Пък за Акат не берете грижа, вече за 1 година не се е чуло гладен да умира. Пукайте се от завист!!!

    ОтговорИзтриване
  127. Анонимен13/1/14 13:59

    sabota i nedelq bqhte utihnali, qvno ste nqmali internet po domovete. seda v svobodnite 4asove ili v mejdu4asiqta pi6ete. dobre 4e be6e nadji akat da vi sloji kompiutar v u4itelskata staq, 4e da se ogramotite malko. Zavistnici

    ОтговорИзтриване
  128. Анонимен13/1/14 15:57

    иди си Акат с мир иначе в сибир

    ОтговорИзтриване
  129. Анонимен13/1/14 16:04

    Акат ако знаеш какво ти се крои , настоящето ще ти се види като розов сън .Лека нощ господине.Желая ти лека нощ ,но без успокоителни.Скрий се в мечешка бърлога за да спиш дълбок сън.Иначе живота ти е ад.

    ОтговорИзтриване
  130. Анонимен13/1/14 17:22

    Yavno mnogo vi e strah i vi e zabolyalo za da zaplasvate taka yavno tezi kolegi,a zasto si mislite 4e ste gi uplasite ,te sa si kazali tejkata duma pred kogoto tryabva tova dokazva 4e ne sa strahlivi.Samo napred,kolegi.

    ОтговорИзтриване
  131. Анонимен13/1/14 17:45

    13:59 ti ot kide pi6e6???i ot koga minava6 za gramotna???

    ОтговорИзтриване
  132. Анонимен14/1/14 17:53

    nesi deri zadnika nerazbrali ce nyamas myasto v tova ucilise akatco nito pik tvoyte prokletnizi kideto komentirat nevinnite xora otkakto vasvi nyama uciliseto zifna nali vigdame koye praf ikoy kriv kadirnite da rabotyat bremee za pravosidiye itova sego napravim niye naseleniyeto na byal-izbor nyama da pozvolim dase dopusne druga greska omrizna ni ot prostotiyite na nyakoi mizernici na seloto krayno vreme bese da osiznae naroda kakvi dalaVERI se virsat

    ОтговорИзтриване
  133. Анонимен14/1/14 18:14

    na g-ga Ayse Dgivan ina direktorkata na uciliseto g-ga Hadgieva im pogelavam dilgogodisen stag v t ova ucilise imeno tesa xorata koito dirgat na krak tova ucilise nie kato roditeli na dezatani v tova ucilise segi podkrepyame do kray se virvim smelo napred naroda vidya nyama smisil za komentar niye

    ОтговорИзтриване
  134. Анонимен14/1/14 20:12

    Как си бе Наджи Джавер Акат по депесарски , а по бесепарси Николай Бозаджиев и присъдружните ти дружества ООД-Нюркян,кмета Зехни и прочие -видахте ли се,видяхте ли оценката на хората за вас и вашта банда.Колкото и да плашите хората че ще се върнеш хората се изправиха и ви казаха истината за вас и най-вече за тебе акатчо.Много ми е интересно защо ревете за натиск върху хората да подписват това писмо като в училището и бял извор всеки знае че женати акатчо -милиенцето се опитваше да оказва натиски върху хората да не подписват с думите" защото наджи ще се върне и ще си понесете последствията най-вече айше и еркан"..но уви умре марко! Вижте се какво сте в очите на хората акат и ако в тебе е останло поне нещо човешко,което в интерс на истината силносе съмнявам, остави хората намира да работят.достатъчно ги мачка . и да те върнат за някой и друг месец до пенсионирането ти ти пак ще останеш да живее в ак бунар и си помисли за това как ще гледаш хората в очите. дали ще искаш да си един от тях или ще бъдеш само табла-партньор на зехни емин.акатчо можеш да излъжеш правосъдието но хората не можеш да излъжеш недейсе изживявя като недосегаем ако се върнеш ще те чакат много въпроси за това какво си крал и как си го крал за справка кат..... как си направи асмичката в къщата винкелите от къде са и прочиие ... прочие.... или например училището в бял извор е единственото което има жизненонеобходим електрожен и прочие прочие.....

    ОтговорИзтриване
  135. Анонимен15/1/14 19:32

    Яааа селски кмет директор на училището в същото село табла партньори чинари брези имаше го и в нашето село далеверка обща

    ОтговорИзтриване
  136. Анонимен16/1/14 13:59

    molya publikuvajte komentarite

    ОтговорИзтриване
  137. Анонимен16/1/14 14:48

    ne tozi predisnite dva kade sa

    ОтговорИзтриване
  138. Анонимен16/1/14 17:47

    чакаме коментарите,които явно не са за пред хора,простотиите на този селски диктатор май нямат край

    ОтговорИзтриване
  139. Анонимен16/1/14 20:39

    vay ,vay gospodin bivsh sef shto za averi , musenicite ne tryabva da zaemat postove decata ni ne si gi davame vav vasi race stojte kadeto ste

    ОтговорИзтриване
  140. Анонимен17/1/14 08:24

    omrizna ni ot tezi depesari kideto se pisat na mnogo umni neseznae dali imat spezialnosti v rizete im a ako gi ima tesa stoprozena kupeni zasoto sigo dokazvat s glupostitesi edin obrazovan covek bitryabvalo da bide kato direktorkata na ucilisetoni ikato Ayse Dgivan deto tvirdo i sigurni stipki pravyat ane budalyavi posle dase izlagat ityaxnoto vreme pak se doyde no dali se specelyat sledvasiya mandat xubavo dasimu mislyat

    ОтговорИзтриване
  141. Анонимен19/1/14 19:31

    тва медиите са страшна работа праят чудеса а сега ако чуя че и акат го е срам ....

    ОтговорИзтриване
  142. Анонимен19/1/14 20:07

    V Germaniq,Direktora posre6a u4enizite na vratata i se zdravisva s vsqko pootdelno.A Akat minava kato dizon i viri 4erniq nos na visoko. Zabravetee go tozi eni4er.Ai6e Djivan ti i Direkrorkata i golqma 4ast ot u4itelite ste elita. au nqma semki v djoba.......

    ОтговорИзтриване
  143. Анонимен23/1/14 14:16

    admina ako 6te pravi6 revizii mahay vsi4ko be 6to taka izbiratelno

    ОтговорИзтриване
  144. Анонимен31/1/14 17:06

    на вниманието на РИО знете ли колко ефективно работи един учителски колектив .който е подложен на системен тормоз от страна директора или не ви пука за обучението на децата ни защо не взимате никакво отношение

    ОтговорИзтриване
  145. Анонимен31/1/14 22:15

    до Кмета на община Ардино СОУ Бял извор не сте ли заинтересовани от качеството на обучение на учениците.Защо не взехте никакво отношение относно публикуваното за директора .Кажете 16 УЧИТЕЛИ ЛИ СА ПРАВИ ИЛИ ЕДИН всевдо директор

    ОтговорИзтриване
  146. Анонимен31/1/14 22:18

    господин зехни емин нали беше тръгнал да го уволняваш а сега го защитаваш .да не би нещо..........................

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.