Гръцки гражданин се опитал да прекара през ГКПП „Маказа – Нимфея" голямо количество бяла пясъчна мида. В автомобила му са открити 37 килограма от рядката мида, съобщиха за 24rodopi.com от Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури" (ИАРА). Пристигналите на място специалисти от агенцията смятат, че вероятно бракониерският улов е бил осъществен в района на Созопол, където наскоро са задържани гръцки граждани.
Камионът, който не е бил специализиран за превоз на риба, се опитал да мине от България в Гърция към 10.30 часа вчера. По случая се води досъдебно производство, съставен е и акт на шофьора по Закона за рибарството. Той ще бъде глобен за добив на миди без разрешително, а вероятно и за стопански риболов със забранени от закона уреди. Други гърци от района на Ксанти вече били глобени у нас с 3000 лева.
От няколко години плажната ивица „Златната рибка" край Созопол се е превърнал в истински Клондайк за гръцките нарушители. Десетки жители на Ксанти и други населени места в Северна Гърция идвали в Созопол да ловят миди.
Най-силен е бил интересът към бялата пясъчна мида, която е застрашена от изчезване.
От 37-те килограма, заловени на „Маказа", бракониерът щял да спечели около 8-9 хиляди евро.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/2/14 11:17

    тези гърци много са нахални


    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/2/14 14:16

    Pusnite gi shto gi spirate

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/2/14 21:05

    Амчи, нали затуй напирахте да се отвори Маказа - да потръгне алъш-вериша, в случая - на гърците.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/2/14 13:29

    samo znaete da pluete i da zavijdate a znaete li 4e te si jiveqt po -hubavo ot nas

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/2/14 15:37

    Ne trqbvashe da otvarqt tezi granici

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.