Шизофреникът отвлече дете, сега отново не пие медикаменти

Шизофреник накара кърджалийския квартал „Веселчане" да настръхне за пореден път. Фотьо Ф., който пробва да отвлече дете пред очите на баща му, отново е на свобода след лечение в психиатричната клиника в Кърджали. Тревожното обаче е, че мъжът не се е явявал на контролните прегледи и не е вземал необходимите медикаменти за лечението си, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето.
Те се обръщат с писмо до бащата на потърпевшото 4-годишно момиченце - Илия Илиев. В него се посочва, че е уведомена местната служба „Социално подпомагане", която трябва да сформира мултидисциплинарен екип от полицаи, психиатри и социални работници, които „да проучат възможността за предоставяне на социална подкрепа" на Фотьо Ф.
Припомняме, че психично болният Фотьо Ф. от "Веселчане" получи присъда от тримесечно задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали през юли миналата година. Както първи тогава 24rodopi писа, на 14 юни мъжът направи опит да отвлече 4-годишната К. пред очите на баща й Илия. Според таткото целта на психично болния човек е била да блудства с невръстното дете.
Драмата се разиграва надвечер. Бащата Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина в квартала. Фотьо обикалял наоколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямото от децата – К. После спрял случайна кола и се заканил на шофьора. Миг след това грабнал момиченцето и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотьо започнал да налага бащата по гърба и крещял „Мое е, мое е!". Жена се притекла на помощ и успели да изтръгнат детето от ръцете му. Психично болният пък влязъл в автомобила на паркиращ комшия и се развикал "Топло ми е!". Пристигналите полицаи го задържали и отвели в психиатрията.
Според бащата на момичето, Фотьо е с психично заболяване от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май м.г. Не пиел предписаните медикаменти. Няма кой да го лекува, защото и майка му също страда от душевно разстройство.
Районният съд в Кърджали постанови принудително лечение на мъжа. Сега обаче той отново е на свобода, а по данни на социалните работници не приема медикаменти за лечението си.
„Ще съдя държавата. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи", сподели малко след инцидента миналата година бащата на детето Илия Илиев.

На снимката: Служители от психиатрията в Кърджали придружаваха Фотьо (със синята фланелка) в съда през юли м.г.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/3/14 17:31

    закарайте го в народното събрание там му е мястото

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен26/3/14 20:15

    Prebiy go ot boy i posle ti se si vinoven

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен26/3/14 21:29

    Човекът няма вина, че е болен. Държавата трябва да си е на мястото и да не пуска психичноболните по улиците, ако те са опасни за хората и себе си!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен26/3/14 22:08

    На майка им дупката и на двамата !

    ОтговорИзтриване
  5. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;)26/3/14 22:36

    ЗАЩО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ЗА ЧОВЕКА,КОГАТО НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ,А И НЕ ЗНАЕТЕ КАКВА Е ВСЪШНОСТ ИСТОРИЯТА?!?! ФОТКО Е ПРИНЦИПНО С ЛЕКИ ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ! НИКОГА,НИКОГА НЯМА ДА ПОСЕГНЕ НА ДЕТЕ,А КАМО ЛИ ДА ОТВЛИЧА ДЕТЕ! ВЪПРОСНИЯ ИЛИЯ ИЛИЕВ(ВИКАМЕ МУ ДЕБЕЛИЯ ИЛИЙЧО),В МОМЕНТА,А И ТОГАВА ОЩЕ,СЕ ОПИТВА ДА ИЗКАРА НЯКОЙ ЛЕВ,ЗАЩОТО Е МЪРЗЕЛИВ ДО БЕЗБОЖИЕ.ЖАЛКОТО Е,ЧЕ В СЛУЧАЯ ИЗПОЛЗВА СИТУАЦИЯТА ЗА ДА МУ ОБЪРНЕ НЯКОЙ ВНИМАНИЕ! ОТНОСНО ФОТКО(БРАТ МУ Е В ИТАЛИЯ,ПОВЕЧЕ ОТ ОКОЛО 15 ГОДИНИ,И МУ ПРАЩА ПАРИ И ДРУГИ НЕОБХОДИМИ НУЖДИ ЗА ДА ''СЪЩЕСТВУВА'' И ОЦЕЛЯВАТ ЗАЕДНО С МАЙКА СИ,КОЯТО СЪЩО Е С ПСИХИЧНИ ОТКЛОНЕНИЯ,НО ТЯ Е ОПРЕДЕЛЕНО ПО-ЗЛЕ ОТ ФОТКО! ФОТКО Е КРОТЪК,И НА НИКОГО НИЩО ЛОШО НЕ Е СТОРИЛ,А И НЯМА ДА СТОРИ... ТОВА,ЧЕ Е ПОИСКАЛ ШИШЕТО СИ С ВОДА(КОЯТО Е ПЪЛНИ ОТ ЕДНО ИЗВОРЧЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ НА ГРАДА) ОТ ДЕТЕТО,НЕ ОЗНАЧАВА ЧЕ СЕ Е ОПИТВАЛ ДА ОТВЛИЧА НЯКОГО! ЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО,ЧЕ ИМА ТАКИВА РОДИТЕЛИ ,КАКВИТО СА МАЙКА МУ И БАЩА МУ(ИЛИЙЧО ДЕБЕЛИЯ) - МЪРЛЯВИ И БЕЗОТГОВОРНИ! ПОЗНАВАМ ГИ МНОГО ДОБРЕ! ВЪПРОСНИЯТ ИЛИЙЧО,ПРЕДИ 12-13 ГОДИНИ ЗАМИНА ЗА ГЕРМАНИЯ,НО ПРИНУДИ МАЙКА СИ ДА ИЗТЕГЛИ КРЕДИТ,И С ПАРИТЕ(3 000 ДОЙЧЕ МАРКИ) ОТИДЕ ''ДА ЗАРАБОТВА,НО... ''НАШИЯ'' МЪРЗЕЛАН СИ ВЗИМАЛ СТАИ В ХОТЕЛЧЕТА,ХАПВАЛ СИ В РЕСТОРАНТЧЕТА,И СЕ НАСЛАЖДАВАЛ НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА ГЕРМАНИЯ ВОЗЕЙКИ СЕ В ТАКСИ!(ТОВА ГО РАЗКАЗВАХА МОИ ПОЗНАТИ КОИТО ТОГАВА БЯХА В ГЕРМАНИЯ) ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ,ИЛИЙЧО ИЗЯЛ И ИСПИЛ ПАРИЧКИТЕ,И СЕ ВЪРНА КАТО НААКАН,РАЗКАЗВАЙКИ ЧЕ,ВИДИТЕ ЛИ,РАБОТА В ГЕРМАНИЯ НЯМА!?!?!?!?!?!?! НЕ МУ СЕ РАБОТИ,И ИЗБЯГВА ДА ЗАПОЧВА РАБОТА ПО ПРИНЦИП... ЖЕНА МУ БАЧКА,НО И ТЯ НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИШЕНЕ... ВЗЕМАТ ПАРИ ОТ ТУК ОТ ТАМ(НАЗАЕМ),И ПОСЛЕ ВРЪЩАНЕТО Е ТРУДНО... ЖАЛКО ЧЕ ЩЕ ПОСТРАДА СЕГА ФОТКО ЗАРАДИ ТОЗИ БЕЗМОЗЪЧЕН МЪРЗЕЛ ИЛИЙЧО! КОГОТО И ДА ПОПИТАТЕ ОТ КЪРДЖАЛИ ,КОЙТО ЖИВЕЕ ВЪВ ''ВЕСЕЛЧАНЕ'',ЩЕ ВИ КАЖЕ ЧЕ ФОТКО Е НАИСТИНА ДОБРО МОМЧЕ,И КОГАТО НЯКОЙ ГО ИЗВИКА ,ДА ПРЕНЕСЕ ДЪРВА,ИЛИ НЯКАКВА РАБОТА ДА СВЪРШИ,ФОТКО ВИНАГИ Е ПОМАГАЛ,И ТО ЗА ЕДНА ПОЧЕРПКА ОТ ЧАЙ!!!!!!!!!!! В МОМЕНТА НЯМА КОЙ ДА ГО ЗАЩИТИ,ЗАЩОТО МАЙКА МУ НЕ Е ДОБРЕ ПСИХИЧЕСКИ,А БАЩА МУ Е ПОЧИНАЛ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 10 ГОДИНИ...БРАТ МУ Е В ИТАЛИЯ... ПАК КАЗВАМ,НЕ ПЛЮЙТЕ ПО ЧОВЕКА,НЕЗНАЕЙКИ КАКВА Е ИСТИНАТА!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/3/14 07:35

    Rodopi news, pro4itayki posledniq komentar mi se struva 4e ste tendenciozen vestnik, tarsite senzacii za da vi procita nqkoy, a ne pi6ete za ne6tata takiva kakvito so ili vobste ne se interesuvate ot drugata gledna to4ka....

    EDIN GOLQM MINUS ZA VAS......

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен27/3/14 08:08

    бащата е виновен че оставя детето си без надзор. пълна безотговорност.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен27/3/14 09:12

    Уважаема редакция на ваше място не бих публикувал конетари подобни като "ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ" които обижда хората.Аз не живея в квартала но бях там когато стана случката .Но вместо хората да станат и да помогнат на бащата те гледаха сеира е това ако не е нахалство незнам .Седяха в близкото кафене .Или коментара на 22:08.Моля занапред такива коментари да не се публикуват обиждащи хората

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен27/3/14 10:05

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен27/3/14 10:07

    Да не стане като в Лясковец

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен27/3/14 11:45

    Фотко го знам от 20 години, абсолютен добряк!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен27/3/14 13:33

    да се отнемат родителските права на безотговорните родители. къде са институциите. тоя родител вместо да се скрие в дън земя той щял да съди държавата. смешник и некадърник.

    ОтговорИзтриване
  13. ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;)27/3/14 18:00

    ДО :
    Анонимен
    27/3/14 09:12
    НЕ ЗНАЯ ДЬЛИ СТ БИЛИ СВИДЕТЕЛ/КА НА СЛУЧКАТА ТОГАВА С ФОТКО,НО... НЕ ОБИЖДАМ НИКОГО И ПО НИКАКЬВ НАЧИН,ТВЬРДЕЙКИ ИСТИНИ ЗА ХОРА КОИТО ПОЗНАВАМ ПОВЕЧЕ ОТ 20 ГОДИНИ! СЬСЕДИТЕ(КАКТО СЕ ИЗРАЗИХТЕ ВИЕ - СИИРДЖИЙТЕ) С ГЛЕДАЛИ БЕЗУЧАСТНО! ЗАДАДОХТЕ ЛИ СИ ВЬПРОСА,ЗАЩО ЛИ СА ГЛЕДАЛИ БЕЗУЧАСТНО? ИМЕННО ПОРАДИ ФАКТА,ЧЕ НИКОЙ НИКОГО НЕ Е ИСКАЛ ДА ОТВЛИЧА,А ФОТКО СИ Е ВЗЕЛ ШИШЕТО С ВОДАТА,ТВЬРДЕЙКИ ЧЕ СИ Е НЕГОВО! ДБЕЛИЯ ИЛИЙЧО СИ ГО ЗНАЕМ ЩО ЗА СТОКА Е,А И ЖЕНА МУ СЬЩО! С ДРУГИ ДУМИ - ГЬРНЕТО СИ НАМЕРИЛО ПОХЛУПАКА ;)

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен27/3/14 22:17

    kato vzemama edna sopa fotko li xmmmmm

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/3/14 14:10

    kak mojete da pi6ete takiva glupospi za 4ovek kogoto ne poznavaa po dobre ot sestra mu toi e dobro mom4e i ni6to lo6o ne e napravil toi ne moje da napravi takova ne6to

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.