4-членно семейство от Кърджалийско изчезна в нощта на водния ад, полиция и пожарна издирват трупове край село Винево. Това съобщиха за 24rodopi.com от Общинска администрация в Минерални бани.
Загинала е 29-годишната д-р Ширин Рамаданова, която е работела в областната болница в Кърджали. Тя беше най-младият лекар в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", работеше в Спешното отделение.
Призори в петък, близо до пострадалия от стихията мост, е открит лек автомобил „Опел", който е смачкан и най-вероятно е бил отнесен от водата при опит за преминаване през съоръжението.
Колата, в която са били д-р Рамаданова, 4-годишното й дете, родителите й, които са 56-годишни, потеглила към 22.30 часа от Винево. 4-мата били на гости при роднини.
Съседите разказаха, че в автомобила са пътували възрастно семейство - мъж и жена, дъщеря им и 4-годишното внуче Мерт.
Водолази претърсват близкия язовир.
Първо е намерено тялото на по-възрастната жена, посочиха колегите от Хасково инфо.
Мостът все още е затворен за движение, тъй като водата е подкопала основите му.  До село Винево се стига през обиколен маршрут през селата Ангел Войвода, Боян Ботево и Караманци, потвърди за 24rodopi.com кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер.
"Мостът във Винево беше под постоянно наше наблюдение, не сме и предполагали, че може да се случи такова нещо", коментира Искендер. Той допълни, че два пъти досега общината се е опитвала да спечели проект за ремонт на съоръжението, но тъй като част от площта, включена в проекта, попадала в землището на кърджалийското село Черноочене, от Фонд "Земеделие" не одобрявали проекта. Въпреки това ще се търси начин за спешен ремонт на моста, бе категоричен Искендер.  
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен25/4/14 13:27

    Намирате пари за бира,кюфтета и партийни мероприятия,а за пътища и подобни опасни мостове няма.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен25/4/14 13:42

    съда къде е закона все някой трябва да умре ли за да се направи нещо България една от от най корумпираните всички крадат

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен25/4/14 13:52

    От чиновническо безхаберие,гьонсуратлък и неграмотност пати народа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен25/4/14 13:58

    Allah rahmet eylesin.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен25/4/14 14:09

    Ha sega,da se sidi ob$tinata,za da vid9t horata,koy kum,koy svat.
    Jalko za zaginalite.
    Osnovite na mosta b9ha podkopani ot okolo 12-15 godini,no nikoy ne se interesuva$e.
    Sega kmetit da ne se opravdava.Sid i tolkova!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/4/14 14:30

    като е бил под постоянно наблюдение моста защо никой не ги е спрял или отклонил как са наблюдавали жалко за хората тия кметове по селата са само фигуранти политически за пари полза за хората и загриженост никаква

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/4/14 14:50

    Еко министерството и басейнова дирекция Пловдив със звено в Кърджали са виновни за подкопаване и отнасяне на съоръжения като мостове и др водни съоръжения От речните корита ежеседмично се изнасят и се извозват хиляди кубици / тонове/ баластра и речен пясък .Няма държава ,няма министерства ,няма басейнови дирекции ,а има само смъртни случаи и др.бедствия ,а както се вижда това ще продължи и бедствията от немърливостта и от безотговорноста на институциите ще се увеличат .И пак виновни няма

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/4/14 15:43

    Гарван гарвану око не вади !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/4/14 16:55

    каручката като се счупи пътища много. важното е преди да се счупи каручката да се вземат необходимите мерки

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/4/14 17:26

    Rodopi daite snimka na doktora ako moje....

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/4/14 17:52

    aldiniz 4 tane cani ratla oturun artik kahili koltuklariniza

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/4/14 18:22

    Az most ne vijdam,samo dve betonni kolceta

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/4/14 20:16

    mojeli snimka?

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен25/4/14 20:51

    Allah rahmet eylesin.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен25/4/14 21:33

    ужас ужас нямам думи лека им пръст на горките и майната им на всиьки кметове и сарлатани мръснитси

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен26/4/14 12:34

    bg injeneri - maistori?!
    pasi se eu! boyata tsapa!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.