Калеси – тежко болното куче от Кърджали, което се възстановява в Рудозем, най-вероятно ще бъде осиновено от американец. Това е желанието на един от дарителите на средства за лечението на кучето. Той живее в САЩ и иска на всяка цена да прибере Калеси в дома си.
Всъщност, хиляди са желаещите по цял свят да й дадат подслон, храна и любов. В момента адвокат изяснява как може да стане трансферът на четириногото от Родопите до Щатите, а мераклията е готов да хване първия самолет за България, стига да знае със сигурност, че Калеси ще бъде дадена на него.
Стотици европейци превеждат средства за лечението на кучето, което бе спасено от британци след наша публикация. Снимката на 24rodopi.com, на което се вижда умиращо куче, а зад него дебне птица мършояд, бе споделена в понеделник в 33 държави на 4 континента чрез социалната мрежа Фейсбук.
На 11 май т.г. наш репортер попадна на подходящото място в подходящото време. Гледката пред него бе най-тъжната и в същото време най-ужасяващата, на която се бе натъквал  някога.
„На една тясна, стара кърджалийска улица с разбити тротоари и рушащи се къщи, които някога са били пълни с детска глъч и радост, забелязах куче, което ме потресе с вида си. Невярващо слабо, с опадала козина, цялото в струпеи, рани и кърлежи, с окървавено ухо, част от което липсваше…Куцукайки то тръгна към мен, а аз никога не ще забравя безнадеждния му поглед. Сякаш ме молеше да го избавя от мъките, на които бе подложено", сподели тогава колегата. Разбира се, беше направил снимки на нещастното и измъчено животинче.
Първият ни призив към институциите бе да бъде спасено, а ако е невъзможно възстановяването му – да бъде приспано. Публикуваните снимки на кучето бяха споделени в социалните мрежи стотици пъти, и за наша радост се намериха британци, които пропътуваха стотици километри, за да го прегърнат и да се погрижат за него. Днес Калеси е повече от щастлива. Получава всеки ден храна, вода, баня, обич, лекарски грижи и много колети с играчки. Хиляди по света следят възстановяването й, хиляди споделят, че са влюбени в нея и искат тя да е част от живота им.   
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/5/14 10:10

    Това сме ние!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/14 10:35

    A iskahte da bide umirtveno...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/14 10:38

    трябва да признаем че ако не беше сайта,никой нямаше да помогне на това куче.защото това куче не е било за първи път на улицата, така е живяло дълго време,но никой не е помогнал,а го е подминавал

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/5/14 11:10

    10.38 часа-Подкрепям мнението ти напълно.За да се стигне до мъртвешкия вид на това куче значи то сее мъчило в продължение на месеци и никой не му е обръщал внимание. Призива на сайта за умъртвяването му ако не може да бъде спасено по друг начин аз го приех като благороден жест защото понякога смъртта е избавление от мъките.Наистина никой нямаше да чуе за това куче ако не бяха журналистите на сайта и сега навярно то щеше да е мъртво. Така че за пореден път се намериха такива които да не признаят направеното. Браво на сайта, браво и на хората прибрали кучето. Аз колкото и да обичам животните нямаше да посмея в тоя вид да го взема вкъщи при две малки деца.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/5/14 12:31

    Задайте си въпроса,дали ние Българите сме хора и дали не сме най -лошите в Европа.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/5/14 14:14

    Boje mili,kolko e vyarna prikazkata:"Rodi me ,mamo s kasmet,pa me hvarli na smet". Boje Gospodi,kak nyamame nikakvo chovesko otnosenie ni jam hora,ni kam jivotni,ta chujdenci osinovyavat dori jivotnite ni.Tolkiva li,be hora,zagubichme choveskiya si oblik!? Kolko tajno!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/5/14 14:17

    Bravo na redakciyata! Bog da vi pojivi!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/5/14 14:27

    България под всичко!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/5/14 14:53

    Това ще го ядат ли тия бе какво са го сложили в тази тава - тея май са виетнамци кат гледам

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/5/14 19:51

    EI ZLOBI KOI STE JADE KUSETO
    TOVA SME NIE ZAVISLIVI ZLOBNI I GADNI

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/5/14 19:51

    Da vidi pone to rahat skoro I horata ste skitat mizerni po ulisata

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/5/14 19:52

    Kasmet kusense
    Ti go zasluzavas

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/5/14 19:54

    Koi e kazal qe niama dobri hora
    Bez tiah sveta ot odavna da bese se svarsil

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/5/14 19:57

    IMA DOBRI HORA I V NASIA GRAD
    MINALATA GODINA ZAGUBIH PROKMONETO SI V PARKA DO RUSALKA DVE BABI S DVE BLIZNASETA BEBETA GO NAMERILI I MI GO VARNAHA
    GOSPOD DA GI PAZI
    VSEKI DEN SE MOLIA

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/5/14 22:07

    Do14:53 Ti i v legen ne posmya da go slojis,be budala!

    ОтговорИзтриване
  16. илияна1/6/14 02:08

    кучетата и котките са по-важни в нашия град,а колко много млади хора си отидоха от този свят заради лекарски грешки да не говорим те и за ветеринари не стават дори

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен1/6/14 22:25

    а знаете ли,колко несретници завиждат на Калеси?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.