Част 4: „ГЕРБ – 6 мандата, Доган – 6 мандата… Защо Орешарски се оплака на Местан от Станишев"

Ако знаят Лютви Местан и Сергей Станишев какви съдбовни за партиите си шамари си бият, и двамата ще върнат времето назад и ще си начертаят нов дневен ред за две дати – 25 май и 6 юни 2014 година.
Местан никога няма да позволи на ДПС да спечели 4 мандата за Европейския парламент, защото тази победа ще се окаже пирова и десетилетия напред анализаторите ще дават за пример най-ненужните 4 гола в политически мач в България.
Сергей Станишев пък просто нямаше да отиде на работа на 6 юни и да просъска „Щом Местан иска избори през декември, ние сме готови на вот още през септември, но със задължително гласуване".
Не е необходимо човек да се казва Филип Димитров, Симеон Сакскобургготски или Сергей Станишев, за да тръби със силни аргументи, че ако в България се гласува масово, 400 000-те хиляди гласа за ДПС (при задължителен вот може да станат и 600 000) ще родят парламентарен продукт само с представителни функции, но ролята на балансьор ще бъде само мечта. Станишев обаче трябва да е наясно, че задължителното гласуване праща БСП твърдо на 3-та, че даже и на 4-та позиция.
Две трети от българите показаха среден пръст на сегашния политически елит и не отидоха да гласуват на евроизборите. Да приемем, че същият този политически елит ще ги принуди със закон и наложена глоба в размер на 50 лева да гласуват наесен за нови народни представители.
Кой колко ще вземе?
Първи ще е популистът. Нали си спомняте думите на Бойко Борисов: „Най-големият проблем на България е лошият човешки мат`риал в страната". По-точният израз би бил „елементарният избирател е мнозинство". Емоцията ще победи разума. Инерцията, самопровалянето на кабинета „Орешарски" и харизмата на Бойко Борисов, ще помогнат на ГЕРБ да са първи.
Втора ще е коалицията на десните формации - Реформаторският блок. Десните избиратели може да са били пасивни досега, но ако бъдат принудени да гласуват, ще го направят с мисъл.
На трето място се очертава коалицията на „България без цензура", особено ако се налеят пак толкова пари.
Едва на четвърто място ще бъде БСП.
Докато Станишев апелираше за задължителен вот, неговите другари от „Позитано" 20 коментираха последния виц, но повече с кахърни диалози, отколкото със смях.
Вицът е следният:
Бойко Борисов правел три в едно – четял некролозите във всекидневник, сръбвал турско кафе (каквото поиска в Кърджали, но не му предложиха) и хвърлял по едно око на графиките от изборите с предпочитанията за партиите по възрасти. Изпил си кафето, хвърлил вестника на кучето си и отсякъл:
-Тази седмица са починали още два мандата на БСП.
Не бива да се изключва и появата на нов популист, който да има подкрепата на по-мощен банкер от този на „България без цензура", а той да бъде по-умен и по-харизматичен от бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Тогава БСП ще отиде на 5-та позиция.

*
Внимавайте с кафетата! Да не предозираме, вредно е за сърцето!
Това каза Янаки Стоилов, който в близко или далечно бъдеще, ще стане лидер на БСП. С тези думи насочи всички с претенции, че стават за политически синоптици – журналисти, социолози, анализатори и т. н., към истината за шамара на Местан по бузата на Сергей Станишев.
Всички вкупом потърсиха задкулисни игри на ДПС и ГЕРБ след кафето на Лютви Местан и Бойко Борисов на 22 март в Кърджали. Всъщност, в града край Арда Борисов дори не пи кафе, а вода. Едва ли е знаково това обаче (да пие Станишев една студена водица), просто в заведението нямаше турско кафе.
Кафе с тежки анализи какво би станало след оставката на кабинета „Орешарски", в последните дни са пили:
Ахмед Доган и Лютви Местан. Тема на разговора – „Южен поток" и какво ни казват от Брюксел и САЩ;
Ахмед Доган и Сергей Станишев. Тема – „Южен поток"; Сергей, какво ти казват в Брюксел за газопровода? Какво ще правим с кабинета „Орешарски"?;
Ахмед Доган и Делян Пеевски. Тема - „Южен поток"; Деляне, както става с руския природен газ? Държим ли още под контрол „България без цензура" или вече клони към Банката?;
Делян Пеевски и банкерът Цветан Василев. Тема - „Южен поток". Къде е България и къде сме ние?;
Лютви Местан и Пламен Орешарски. Тема - „Южен поток"; Лютви, Сергей не отстъпва, сякаш сънува Москва, говори от името на Москва! Европа и САЩ ще ни накажат!;
Лютви Местан и Сергей Станишев. Тема – „Южен поток". Сергей, сега ще разбереш колко е малка България и как ние сме пешки и единствената ни е утеха е в господарите, които ни местят. Да видим кой ход е по-полезен за България. Твоят или моят?
Кое ли кафе е натежало?

(Следва)

24rodopi.com
Снимка: Facebook
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

27 comments so far,Add yours

  1. Реджеб7/6/14 10:22

    А какво е мнението на инж Илиев по този въпрос

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/6/14 11:46

    Ако редакцията иска да информира нека да преведе и помести това интервю, нека хората не се заблуждават как изглеждат България и българите:
    http://vagabond.bg/interviews/2772-stephane-moisset.html

    Четете и се информирайте как ни виждат хората от вън - жалка картинка сме, ама ние сме си виновни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/6/14 11:54

    ГЕРБ + ДПС + РБ - ще управляват на следващите избори, казано, изчислено от математика във вестник "ВСЕКИ ДЕН". . .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/6/14 11:55

    Не мога да си го обесня защо при евентуален задължителен вот,ДПС ще получи само 400 хиляди гласове.На пример нашето семейство,майка,братя,сестри,пълнолетни деца сме 11 души от които до сега редовно гласуват само четирима.При задължително гласуване от нас имат още 7 гласа,а колко са като нас????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/6/14 12:33

    kafe tri v edno///////////////

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/6/14 12:45

    Писна ни от избори.Кога ще имаме възможност да живеен един нормален човешки живот?Никога нали

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/6/14 13:37

    С опита на Станишев да продаде България на Москва БСП казва завинаги Сбогом на властта. От Брюксел ще кажат, че следващите два мандата ще бъдат на коалицията РБ, ГЕРБ и ДПС. А на изборите партията на Първанов ще има много повече гласове от БСП със Станишев.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/6/14 13:43

    При задължителен вот ДПС ще мине със сигурност 4 процента и ще доближи 6 %. При презапределянието ще има между 10-12 процента минимум. Толкова ще има и БСП. С този минимум ДПС ще бъде вечна опозиция.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/6/14 13:45

    Извинявам се, не ДПС, а БСП ще бъде вечна опозиция.
    При задължителен вот ДПС ще мине със сигурност 4 процента и ще доближи 6 %. При презапределянието ще има между 10-12 процента минимум. Толкова ще има и БСП. С този минимум БСП ще бъде вечна опозиция. Бъгария ще се управлява вече от дясно центристко правителство. Дано РБ да са водещи, че на Бойко кадрите са едни разносвачи на кафе от Европа или куриери по министерства в България. Или път влюени като дебелото Лили.

    ОтговорИзтриване
  10. Реджеб от с.Лисицити7/6/14 13:57

    Инж. Илиев-Президент !

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/6/14 15:12

    "Каквото каже ДПС, това става"-четох в някои във форумите. Щом математика мисля, че името му е Константинов е изчислил..той е по-започнат със случая-Герб-ДПС-РБ. На ДПС гласовете ще дойдат от турци, цигани,помаци, а на Бойко Борисов от големите градове-София,Варна,Бургас,Пловдив, а и някои малки градове и села, където няма бг турци, предполагам, че и те ще гласуват за него...Остават БСП, АБВ,ББЦ???, едва ли? Ако ЕС и Турция, кажат:Герб-дпс-РБ, това ще е...Само ние дето се самоизяждаме. Ако имаш подчертавам ДЕБЕЛИ връзки, я чичо,я леля Калинка,я баща,я братовчед ДЕПУТАТ, можеш да очакваш нещо, а за всички останали да отидем там, където не ни е мястото, но така е държавата - МАЙКА ЗА ЕДНИ И МАЩЕХА ЗА ДРУГИ. БОЙКО БОРИСОВ: "Най-големият проблем на България е лошият човешки мат`риал в страната". Харизмът на ББ, ще помогне Герб да са първи. Да обичаш ближния, да се обичаме, да си вярваме, а ние само съществуваме. От единия край се клатушкаме към другия край. Господ, като намрази някой, първо му взима акъла. Много е скучно, много е лошо. Все едно, че си в една килия 2:2. Има хора, които сами си играят шах, местят пешките ....Бог е милостив към нас. Само ни изпраща изпитание. Освен молитви, трябва и работа. Всеки млад човек иска да работи сега и тук в България, но има едно НО,,,,,,

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/6/14 19:13

    11:46...mersy za linka s materiala..tova e golata istina..jiveya i rabotya na zapad ot dosta vreme,i dokato gi ima tezi kradci narecheni "polotitci,deputati"nikoga ne se vrashtam v BG.turchin sam po proizhod,predi byah v reditcite na mladejkoto DPS, i moga da vi kaja samo edno..BYAGAITE I SE SPASYAVAITE ot kradlivata napast.Predvaritelno se izvinyavam za grubiya akcent.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/6/14 21:25

    Бойко Борисов: "Най-големият проблем на България е лошият човешки мат`риал в страната"! Тук не ни искат, а на запад ще ни чакат с цветя-рози и гербери. Бг, освен е да си изкопаем 2:2 и да легнем живи да се погребем - 11:46...може би да, може би не,,, си депутат, защото само те могат да ни изгонят, а и ние сами ще си тръгнем, ако имаме пари. Като нямаш работа, от дърветата ли да ги ... За да отидеш на запад ти трябват първоначално пари. Безплатен обяд няма никъде...Пари за пътни, пари за квартира, пари докато си намериш работа... Имам познати, децата им са завършили езиковата, с анг.език, в София СУ и по 6-7 месеца са ги поддържали от бг, докато почнат работа. И то работят там, като общи работници-бояджии...Дайте ни работа, да спестим някой и друг лев, а ние след това сами ще потеглим към някоя западна държава от бг. Колкото по далеч от бг, толкова ще е по-добре за политиците, депутатите., ще има работни места за техните хорааааааааааааааа от Стара Загораааааа...Бог да пази бг

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен8/6/14 08:04

    да кажем ДА на задължителното гласуване.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен8/6/14 10:38

    DPS GERB BSP SI4KI STE ZA BESILOTO TOVA E SAMATA ISTINA SEGA ZADALJITELNO GLASUVANE ZADALJITELNO TREPANE ZA VSI4KI PARTII VAV NARODNOTO SABRANIE TREBVA PUBLI4NO DA VI LEN4UVAT NO NA6IA NAROD E MNOGO PROST PROST GO PRAVQT POLITICITE TOVA E SAMATA ISTINA NO DO KOGA 6TE PRODALJI TOZ AD ZA NARODA

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен8/6/14 13:44

    08:04,,,, който е на работа да гласува, безработните няма да гласуваме

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен8/6/14 15:18

    NIKOI NE MOJE DA ME NAKARA DA GLASUVAM EBETE SI MAIKATA VAV BG NQMA JIVOT TVA E SAMATA ISTINA VSI4KITE VAV NARODNOTO SABRANIE STE ZA RASTREL

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен8/6/14 16:13

    Do-08:04,,,,napilno te potkrepyam i az sim bezrabotna za tezi koito nyamat vrazki po partiyite nyama rabota dori i5 pati da glasuvas takace ne me interesuvat nikakvi partiyi

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/6/14 17:22

    niama da glasuvame.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен8/6/14 17:27

    Hey Allahim znam ce zabavyas no ne zabravyas molya se ot vse sarze vece ne zabavyay molya se vece da se promeni neshto neka vece da se usmihne naroda tezi gladnizi ot parlamenta da se mahat te ni dokaraha na tozi hal vece ne izdarjame

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен8/6/14 19:48

    RASTREL ZA VSI4KI DO 1 VAV PARLAMENTA GERB LI BIL DPS LI BSP LI ATAKA LI SI4KI SA ZA RAZTREL I SEGA ISKAT DA VAVEDAT ZADALJITELNO GLASUVANE EBETE SE VAV GAZA NEMOJE NIKOI DA ME NAKARA DA GLASUVAM BALGARIA E DEMOKRATI4NA DARJAVA KOITO ISKADA GLASUVA ZA TEZ KRADCI KOITO I DA DOIDE NA VLAST 6TE GLEDAT TE DA SA DOBRE A ZA NARODA NIKOI NE GO EBE TVA E SAMATA ISTINA

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен8/6/14 20:51

    ,,Да, така е анонимен 19:48, жалко за обикновените хорица. Искам да дам на тези горе на снимката двамата 500 лева, хайде нека да са 1000 лева и да видим, как с тия пари биха осигурили прехраната на семейството си. Познавам седемчленно семейство, карат с по-малко от 1000 лева...само за 3 месеца и тогава искам да ги попитам: Как е...Сълзите на хората ....няма такава държава, която не мисли за народа си...криза, криза 25 години за едни, а за други глад и мизерия...Приятно пиене на сладкото и горчиво кафе хх,,

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен9/6/14 10:31

    Raztrela za tyah e spasenie priyateli iskam i te kato nas da se micat sas godini ga mislyat kak ste izkarat meseza da pratyat dezata si na gurbet i da mislyat dali ste se varnat.i oshte kup neshta zaradi tyah namrazihme jivota allahim yetis

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен9/6/14 16:22

    При задължително гласуване ДПС няма да има настоящата тежест и няма да има възможност да прави мръсотии,че утре да съжаляваме от това,че сме им дали тази възможност.Вижте кадрите на ДПС от неграмотни по неграмотни,тези хора диктуват живота на по кадърните от тях.Техния лозунг е "Ако си с ДПС ще имаш работа ,ако не си ще умреш от глад".За това,колкото по далеч е ДПС от властта толково е по добре за страната като цяло.Всички партии които са били в коалиция с ДПС са се опарили,така,че нито един нормален политик от сега нататък ,ако мисли за България не трябва да се коалира с ДПС.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен21/6/14 13:45

    не ДПС е проблема. Проблема сме си ние,че избираме хора който ако ги сложат да управляват тоалетните на автогарата в Кърджали ще фалират за две седмици.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен21/6/14 13:50

    ами така е. Ако Станишев беше много кадърен, щеше да напише дисератция как Германия от напълно разрушена държава за двадесет години се превърна в икономически гигант, а не за копчетата по униформите на Руските(съветските) войници, и със сигурност щеше да знае,че крушата ражда круши , тиквата тикви , комуниста ......и т.н.

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/8/14 15:59

    Трябваше още през 1989г. да избият всички комунисти от ЦК на БКП както направиха румънците с Елена и Николае Чеушевско превърнали Румъния в частна собственост а народа на крепостни селяни...Сега вече е късно, те нас ще ни уморят от глад, затова никога вече БСП и ДПС в управлението на държавата....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.