Приспете това куче, ако не можете да го спасите!
Това призоваха журналистите от 24rodopi.com преди две месеца под снимки на куче в окаян вид - краставо, без козина, цялото в бълхи и кърлежи, с рани,с изкривени крака и разкъсано ухо.
Репортерите настояха за неговата евтаназия, защото било "опасно" и се "мъчело". На шията си кучето имаше каишка, което показваше, че някога е имало стопанин, който без никакво угризение го е прогонил на улицата.
Кучето го очакваше неизбежна  смърт, но за щастие, за него научиха Даян и Тони Роулз – семейство англичани, които държат приют за бездомни кучета  край Рудозем (RSDR) - и  веднага се притекоха на помощ.
Тони се отправи към Кърджали.
Болното куче, получило ласка и храна, с надежда се устреми към Тони, търсейки
от него спасение от нещастната си съдба.
Без капка колебание Тони прегърна горкото краставо куче, за да го прибере в колата си. Той твърдо беше решил да му даде шанс за оцеляване и излекуване. Кучето и Тони напуснаха Кърджали и поеха към приюта край Рудозем.
Даян и Тони прибраха кучето, което нарекоха Калеси, в кухнята си, а не при другите кучета,защото там нямаше място, а и за да могат да я наблюдават от близо. Калеси хапна с апетит и изтощена заспа на чиста постелка, вероятно за първи път в живота си.
Тя беше поставена на антибиотици, даваха й се болкоуспокояващи лекарства и препарати против паразити,  чистеха се многобройните кърлежи. Даян я къпеше с медикаментозен шампоан  и внимателно я изтриваше с чиста кърпа.
Калеси свикваше с новия хубав живот и дори един ден се качи на стола до кухненската маса, сякаш очакваше да й сервират да се храни.
Една сутрин след  разходката на двора, Даян качи Калеси на колата, за да я заведе на преглед във ветеринарната клиника "Провет"  в Пловдив.
След три часа и половина пътуване с колата Калиси и Даян се озоваха пред ветеринарната клиника в Пловдив.
Прекрасните лекари в клиника "Провет" положиха всички необходими грижи за Калиси, която геройски издържа медицинските манипулации.
Историята на Калеси получи голяма известност в интернет. Някои хора пратиха помощи за кучето от Кърджали. Калеси започна да получава прекрасни подаръци като легълце, играчки, панички, лакомства. Имаше стотици запитвания дали кучето се дава за осиновяване. Калеси все още се намира в приюта за кучета при Тони и Даян. Изглежда толкова красива…

Бистра Стайкова,
Кърджали - Рудозем
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/7/14 01:58

    Браво, огромна човечност!!! Горкото кученце, добре, че се е спасило!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/7/14 06:16

    Света се е побъркал, по-точно Гейропа е откачила. До тази снимка до кучето да бяхте сложили и на онази бременна женица от Славянск която беше обесена с кабел от фашистите в украйна.Но това не би трогнало гейропейците за това кучетата са по-ценни от бременни, деца и възрастни.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/7/14 08:56


    Анонимен
    6/7/14 06:16
    БЛАГОДАРЯ ТИ ЗА ТОЗИ КОМЕНТАР!
    Напълно си прав!
    СРАМ МЕ Е ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ европа.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/7/14 10:45

    Bravo na tezi hora! Da sa jivi i zdravi,a za kucheto- veche naistina krasavica,vaji prikazkata" rodi me ,mamo.s kasmet,pa me hvarli na smet". Nie nyamame milost nito kam hira,nito kam jivotni.Nie sme...Taka,che ne te ne sa dobre,a nie.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/7/14 13:03

    do 06.16 Po sveta umirat hilyadi hora na den, no tova ne znachi , che tryabva da gi prenebregvame jivotnite

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/7/14 13:22

    Добре че е ЕС и демокрацията в Европа, че ако ни оставят на червения баши бозук съдбата ни ще е като на куче в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/7/14 17:01

      Ха дано.За кучетата се грижат по-добре.

      Изтриване
  7. Анонимен6/7/14 14:13

    ot jivotno ne chakai zlo,no ot chovek..da posegna na jivotno bih se zamislil,no kam horata koito se mislat za bogove bih im teglil kurshuma za sekunda.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/7/14 14:35

    ДОСКОРО СЪЧУСТВАХ НА УКРАИНЦИТЕ , НО СЕГА СЕ УБЕДИХ , ЧЕ РУСКАТА МЕЧКА ТРЯБВА ДА ГИ НАПЛЯСКА ЗДРАВО , И ЩЕ ГО НАПРАВИ ! ТЕ БИЛИ ГОЛЕМИ ФАШИСТИ - УКРАИНЦИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/7/14 16:42

    Ostavete ukrainsite
    Govorim za kutseto goliama krasavisa e Za vsiaka tvar ima miasto pod slanseto

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/7/14 16:42

    Bravo na anglisanite da sa jivi I zdravi

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/7/14 18:20

    НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ КУЧЕ , И ИДИОТ КАТО НЯКОЙ ОТ ТИЯ ОТГОРЕ ПИСАЛИТЕ !

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/7/14 19:02

    16:42. ТИ ЛИ ЩЕ МИ ДАВАШ СЪВЕТ ДА ОСТАВЯ УКРАИНЦИТЕ ? АКЪЛ ЩЕ ДАВАШ НА ТВОИТЕ ХОРА !

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/7/14 19:25

    Kam18:20 Abe,gamen takav,ti dori kuche ne moje da si,te pone sa priznatelnii blagodarni.Kopele mrasno,dano da te spoleti po- tejka sadba ot tazi na tova krasivo kuche!

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/7/14 20:21

    ДО 19:25. НИКАКВА ВИНА НЯМАМ , ЧЕ СИ ИДИОТ ! ОБЪРНИ СЕ С ВЪПРОСА КЪМ МАЙКА СИ И ТАТКО СИ , АКО ГИ ПОЗНАВАШ ДЕ !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен6/7/14 20:31

    Красавица е голяма! Мили хора, не се карайте, защо е тази злоба един към друг. Който не обича животните, той не мое да обича никого, нито хората, нито кое да е живо същество. Войната е най-лошото нещо на света. Нека да не допускаме нашите деца и родители, близки и приятели да гинат от куршуми заради интересите на големите в политиката. Както знаете, кой каквото и да ви разправя, винаги става дума САМО ЗА ПАРИ И ВЛАСТ!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен6/7/14 20:45

    20:31. НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛ" ПО-УМНИ " И ПО-ПРОЧУСТВЕНИ ПРИКАЗКИ ! ЧЕ НА ВСИЧКО ОТГОРЕ , И МНОГО НА МЯСТО !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен6/7/14 20:53

    19:25. ДА ТЕ СПОЛЕТИ СЪДБАТА НА ОБЕСЕНАТА БРЕМЕННА РУСКИНЯ В УКРАЙНА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ТЕБ , ИЛИ ДЪЩЕРИ И ВНУЧКИ !!!!! И АДМИНА ПАК ДА НЕ КАРА ИЗБИРАТЕЛНО , ЧЕ ВЗЕ ДА НИ ПИСВА !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен6/7/14 21:30

    Ей , ама тоя /тая/ от 19:25 , голям бунак /буначка/ !!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен6/7/14 21:38

    Do20:21 i 20:53 Az sam chovek na myasto i zatova obicham i jivotnite,i horata,ama vie ne popadate nito kam ednite,noto kam drugite,paryasnici i kopeleta.Yad vi e ,chechujdenci sa po- milostivi i po- chovechni,nesto,koeto vie go nyamata,za jalost Gospod vi e lishil it tezi chuvstva,mrasnici.Puknete se ot zavist i zloba,no tova ste vie- otrepki.Hayde chao,maloumnici!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/7/14 11:07

    ДО 21:38. МНОГО СИ ЗЛЕ С ГРАМАТИКА , ПРАВОПИС , АБЕ ВЪОБЩЕ СИ МНОГО ЗЛЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПО-ДОБРЕ НЕ ПИШИ , ЧЕ СЕ ИЗЛАГАШ ! ИЛИ АКО ВСЕ ПАК МНОГО ТИ СЕ ПИШЕ , НОСИ СИ КОМЕНТАРИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО В "БЕХИ" ЗА РЕДАКТИРАНЕ ! ХАЙДЕ ЧАО , НЕГРАМОТНИКО !

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/7/14 18:43

    "ЧЕЧУЖДЕНЦИ" - БУНАК НА ТРЕТА СТЕПЕН ! "МРАСНИЦИ " ! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.