„Много пари, много интереси, но и много тъмни субекти – това е истината за хотел „България". Много хора минаха през емблематичния комплекс в центъра на Кърджали, много обещания имаше, много пари се изсипаха, но така и не го видяхме отворен. Да не говоря, че трябваше да има светещи панорамни асансьори, казино, което да събере най-големите комарджии на
Балканите, лукс, изненади, магия за гостите на Кърджали – поне това обещаваше един от най-известните кредитни милионери в България, който даваше интервюта, че хотел „България" ще бъде „бижуто" на Южна България", разказва пред 24rodopi.com кърджалийски бизнесмен, който за кратко също преговарял за участие в ООД-то. Усетил „мириса на прецакването" и се отказал да налива пари.
Разговаряме с него след като споровете за собственост излязоха от съда и под формата на камъни се стовариха върху витрините на хотела. Както вече 24rodopi.com писа, полицията разкри, че 47-годишният Ерол Е. е потрошил трите витринни стъкла. Наскоро пък той и синът му, 20-годишен, пребили управителя на хотела Халил. Ерол загубил делото и в отчаянието си прибегнал към насилие.
„Реалният собственик е лекар, който живее в турския град Люлебургаз. Сагата обаче започна в зората на демокрацията, когато комплексът с хотелска част, ресторант и емблематичната сладкарница „България" бе продаден на Лютви Ахмед, Ферад и брата на Халил, който в момента е шеф на болницата в Люлебургаз. За Лютви Ахмед вероятно се сещате, той е бившият шеф на „Пазара на производителите", пояснява бизнесменът.
Община Кърджали е определила цена от 700 000 лева, а срокът на изплащане – 10 години.
„Не минаха и три месеца от подписването на договора и тримата станаха душмани. Ортаклъкът се развали. Нямали са пари. Тогава Ферад докара от Пловдив бизнесмена Георги Йовчев. Той вложил 40 000 лева на първо време. Човекът веднага събра журналисти и взе да обяснява какво чудо ще има в центъра на Кърджали и да си приписва активи. Скоро се разбра, че Ферат е докарал в Кърджали един от най-големите измамници на държавата. Теглел пари от банки, правел схеми и не ги връщал. Гъскарят от Раковски, както още наричаха Йовчев, беше в списъка на кредитните милионери. Сега май се укрива в САЩ", разказва бизнесменът.
В онези години Ерол още го няма на хоризонта. Йовчев успял да придобие дела на Лютви Ахмед в ООД-то срещу заплащане, а Ферат се опитал да изгони от дружеството Халил, който представлява интересите на доктора от Люлебургаз.
„Законът е на страната на Халил. По тази причина години наред не се правеше нищо в хотел „България". Страните се съдеха и всяка чакаше момента на победата, за да стартира инвестицията", пояснява бизнесменът.
Междувременно момчилградчанинът Ерол Е. прави удара на живота си с внос на лагери от Турция. Баща му е бил по тоталитарно време началник на склад за лагери и синът му се възползва от връзките му в България и Турция. Не е проблем за няколко дни да доставш цял ТИР с лагери. Бързо трупа пари, придобива 12 декара земя в района на комплекс „Резиденцията", купува 2 апартамента над сегашния офис на „Токуда банк".
„Не знам как, но Ферад успя да му продаде дела си в ООД-то и Ерол инвестира много пари в комплекс „България". Беше убеден, че е законен съсобственик. С негови средства са ремонтирани баните и тоалетните, сменена е дограмата и т. н. Ерол на своя глава загражда терасата на сладкарницата, за което Халил му се ядосва. Ерол казва, че сладкарницата и помещението, в което се намира „Офис уан", са негови и може да прави каквото си иска. От този момент насетне започна враждата", разказва бизнесменът, който днес доволно отчита, че навремето „нещата с „България" за него са претърпели фиаско".
В съда Ерол представил фактури за подобренията в комплекса, в частта, която била негова.За него остава една малка част от „България", но която по-късно се оказва собственост на митничар от Свиленград. Част от партерния етаж пък е купен от турска банка.
Ерол вече няма пари. Съпругата му се е поминала покрай семейните терзания с „България". Отчаян е и не вижда как може дори частично да си възвърни позициите на успял кърджалиец.
24rodopi.com
На снимките:
Сменят витрините след вандалския акт на Ерол
Заградената тераса
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/14 10:33

    Който му се разбере на всичко това, ряпа да яде. Всичко е навързано като свински черва. Я, иди и разбере...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/8/14 10:54

    Най-важното ,когато влагаш много пари, е да имаш добър адвокат.Ненапразно всички богати хора по света имат най-добрите адвокати.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/8/14 11:42

    az ne be6e brat mi be6e..sarı cizmeli memetaga

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/8/14 14:37

    абахти жълтия вестник, това ли ви е проблема да занимавате обществеността.публикувайте повече материали за новия парк, който се строи, за новите тротоари, за живота на хората по селата и т.н

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/8/14 23:57

    Erol e sabsvennikit driugite s a dalaveradjii ima dokumantatsiya

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/14 10:34

    Всичките са от един дол.Оставете ги да се съдят до живот.Измамници намерили село без кучета.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/14 11:25

    Алчни депесари! А знаете ле какво ви очаква, като спрем да гласуваме за престъпното ДПС ?!?!?!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/14 12:07

    10:54! Това го зная от моя адвокат. Всички богати хора на запад, а и в бг имат най-добрите адвокати, но явно някои мюсюлмани не знаят или не им се дават много пари. ХВАЩАЙТЕ СИ ДОБРИ АДВОКАТИ, ЗА ДА ВИ Е МИРНА ГЛАВИЦАТА. А не след дъжд качулка да се чудите, как стана, защо стана...Много добри адвокати има и в БГ,

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.