Ееех, какви кампании провеждаше Волен Сидеров в Кърджали!
Като тръгнеше от Софията за Кърджали всичко в града край Арда се променяше. Полицията даваше ход на поредната операция „Националистът". От дрямка се събуждаха и „нашите", и „вашите". Дори часовникът от кулата в сградата на полицията „пееше" по-тържествено възрожденските песни. А един мъдър жител на квартал „Боровец" отсичаше: „Този ако беше от наш`те, щяхме да живеем по-добре!".
Волен Сидеров вече не идва в Кърджали.
1.Защото неговите хора се разцепиха, заразени от мераклиите за власт, прескачащи от партия в партия. Достойните се оттеглиха, отвратени от пошлото мислене „Политиката е келепир, аз ще се боря със зъби и нокти". С гласовете от бума си в Кърджали, днес Сидеров щеше да има резултат колкото за около половин мандат, а системата „Хеър-Ниймайер" можеше да го сюрпризира дори с мандат чрез прехвърляне на гласове от други регион към така нар. „най-висок остатък".
2.Защото копията на „Атака" и на Волен Сидеров станаха толкова много, че не си струва оригиналът да си губи времето в регион със скромен потенциал за националистически вот. Всъщност, подражателите на Сидеров не идват за срещи с избиратели, а само ако ще има телевизионно мероприятие.
За кърджалийци Волен Сидеров си остава политикът, който в последните 25 години успя да „скъса по шефовете" театъра в Кърджали, без докарани с автобуси партийни активисти, без купени агитки. Той си остава първият и най-убедителният в доводите си срещу онези, които леят реч на омразата към българското. Знаеше, че Кърджали няма да се преименува на Слънчев град, но опонентите му го изслушваха, защото беше подготвен. Волен беше и куражлия момче, развяваше трибагреника под прозорците на кмета Хасан Азис.
Знаеше, че няма как в Кърджали да не получиш хляб, ако не го кажеш на турски – „екмек", но изигра и този предизборен трик когато му беше времето и хващаше дикиш.
Един от онези, които преди години наричаше Сидеров „фашист", обяви от телевизионния екран, че в Кърджали, ако не знаеш турски език, няма да ти дадат хляб. Елементарно се подценява избирателят в града край Арда, „такъв „Будала дюкян" просто няма. Ескимос да дойде, един „Заводски" винаги ще си купи. Иначе, това лято в Кърджали е модерно да залепиш на витрината на магазина табела „Търсим продавачка с гръцки език".
Днес епигоните на Волен Сидеров са като стар филм, който е излъчван по телевизията за N-ти път, защото няма какво друго интересно да се дава. Звучат като стара, изтъркана плоча – чува се нещо, ама никой не слуша. Изглеждат като здравеняк от ромска махала, който се бие в гърдите, че е Сандокан Втори, малките ромчета питат бащите си „Тате, тате, кой е Биринджи (първият) Сандокан?", а отговорът гласи: „Нерде Сандокан, нерде ментето Сандокан! Жалко, че в града няма кино".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/9/14 08:33

    Добре , че има турци в гази държава та можете преди избори нагнетявайки омраза навивате хората да гласуват.ОМРЪЗНА НИ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/9/14 08:39

    супер....

    ОтговорИзтриване
  3. инж.др.и.н. Гъди Грудев18/9/14 08:57

    Волен сидеров е политически труп,само той още не го е разбрал,който неистово драпа да се върне във власта .Едиствено болният му мозък и жалките амбиции го докараха до тук.Какво е Волен Сидеров ---ГОЛИ ОБЕЩАНИЯ И ЛЪЖИ.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/9/14 09:12

    Не "шеФове", а шеВове

    ОтговорИзтриване
  5. Волен Сидеров след като се одупи на АМЕТ Доган вече е един фес като нас.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/9/14 09:56

    Да живее Ахмед Доган.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/9/14 10:25

    Не сте ли разбрали че Волен Бареков Каракачанов , всички са на хранилка при Сокола
    От Българина по продажно племе няма

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/9/14 11:24

    Супертъпо писание,имайки предвид,че кандидатите за народни представители от ВСИЧКИ партии отиват там с идеята за собствено обогатяване,далеч не е само Сидеров.Чудя се кого точно дразнят възрожденските песни от часовниковата кула,да не би да мечтаете за маанета?От турците по-сервилни и угодливи лицемери няма.

    ОтговорИзтриване
  9. Аптикадир18/9/14 13:18

    11:24 Много сладки си писал, ама като лидера ти Волен Сидеров за за собственото ти благо пръв ще се одупиш на АМЕТ Доган.Така, че тези лакърдии дикиш не хващат вече.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен18/9/14 15:20

    Абе, фактът си остава факт. Не знак какви театри е пълнел воленчо, но на Ахмет агата се одупи.

    Факт е, че също така си продава дупето сега и на путин.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен18/9/14 18:56

    боленеее с какъвто легнеш такъв на сутринта ставаш...
    да живее FALCONа..

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/9/14 21:21

    kakav EKMEK BE TOVA TURCIQ LI E TUK EKMEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/9/14 21:51

    21:21І от мравката правите слон. омразна ми да чета глупости. не че аз пиша нещо смислено, но и с този екмек-хляб ставате смешни. Ние живеем в този град и не искаме да ни мразят. Отиваме понякога и си купуваме готова храна. Като разберат, от кои сме и хом повече чорба по-малко фасул, пример ви давам...и много такива примери има. Ако не живеете в този град излишно е да се напъвате...работната ръка е от тях, а Чернооченските кюфтета се пекат от роми. Млади момченза. Готини. Всички сме хора. А мога да ви дам един пример: Днес видях около 10 ромчета и една жена ги водеше на училище. Ахнах като ги видях, облечени с хубави дрешки, всички пееха някаква песничка на турски език, жената им направи забележка да не пеят и те спряха. Изводът какъв е. Немотията в бг не им е дала възможност да си изучат децата си, а сега родителите им работят на запад и се чувства. Така, че спрете вашия национализъм. На запад какви ли няма-черни,жълти,бели...Отправям апел към живеещите мюсюлмани в региона. Ние християните нямаме никаква вина, а кой нагнетява това с екмека и пр. питам аз...?!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.