„Всеки трябва да търси правата си", казва краварят от село Петлино Айдън Юсеин.
Както първи 24rodopi.com писа, жалбоподатели №1 на републиката са Айдън Алиосман Юсеин и съпругата му Зекие. Те са завели 43 дела срещу различни институции в през 2013 и 2014-та г.
20 от делата на Айдън Юсеин са заведени през 2013-та, а 8 - през 2014-та. Жена му Зекие има през 2013-та 8 дела, а през 2014 – 7. Двамата не ползват услугите на адвокати, а сами пишат жалбите си, които са свързани основно с домашния им добитък.
Айдън стана е телевизионен герой в репортаж на Нова тв.
Той непрекъснато праща сигнали и жалби до всички възможни институции, обжалва актове и дори се представлява сам пред съда. Основното, за което се бори, е да му бъде дадена земя, където да отглежда животните си.
От няколко месеца насам Айдън Юсеин отглежда своите крави, без да има къде да ги прибере. Затова и те доста често се разхождат между къщите и пречат на останалите хора. А Айдън настоява да му бъде дадена земя, където да построи обор. Познат е на всички институции в региона. Не ползва адвокат, а някои от делата ги печели благодарение на пропуските на ведомства – като сгрешена дата в документите например.
Доскоро краварят е ползвал общинска земя, но тя била продадена на друг. Обвинява общината, че я е изгубил. И точно когато щял да вземе друг имот на търг, съседите му се оплакали, че кравите цапат близките чешми.
Айдън вече е обжалвал в съда и това. Правил го е десетки пъти, най-вече за актове на полицията срещу него. 
Жалбите на Айдън Юсеин не спират. Само в полицията през последните години те вече са над 100.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/11/14 08:59

    Тези крави и един бик дето се разхождат из Възрожденци негови ли са ?
    Хубаво е, че има и снимка на този идиот да знаем кой е за бой.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/11/14 09:12

    Този да бъде приет в Адвокатската колегия на Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/11/14 09:29

    Няма ли гладни хора в града ни.Намерете ги,натоварете ги в камион и си осигурите храна за години на пред.Щом ушната марка според съда не може да докаже че кравите са на Айдън,значи и той не може да докаже че кравите са негови.Така че според съда,който ги хване,негови са.Така че...... нека лова започнесега.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/11/14 09:56

    От друга гледна точка, ако всички си търсихме правата така усърдно като него България днес щеше да е по-различна.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/11/14 10:25

    Kravite na tozi idiot sa iz zelia grad,i nikoi ne moje da vzeme otnoshenie.Vzemete primer ot Momchilgrad tam jivotnite se pribirat i se zaplashta za vseki den prestoi,pone taka sam chuval ot mestnite...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/11/14 10:41

    Spored men tozi ima samo zaduljenia, sled vsi4ko koeto napraviha tvarite mu,v Petlino niaMa gradina ,koiato da ne e sus sh4upena ograda ot tezi jivotni.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/11/14 10:42

    Препоръчвам го на Хасан Азиз за юрист-консулт /личен/ към общината.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/11/14 10:57

    А аз като имам жалби в полицията и при кмета на селото, за това, че кравите му влизат по нивите и мачкат всичко, някой нещо направи ли???

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/11/14 11:21

    Айдънчо плаче за бой за това че не се грижи за животните си.
    Жалбите които пише няма да му решат проблема с обора. Готов обор от небето не пада.
    Като няма къде да ги гледаш добичетата не ги измъчвай поне. Откажи се от тази дейност и се преориентирай към нещо друго, което можеш да вършиш.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/11/14 11:50

    09.56 часа И какви са му правата на този господинчо в случая? Гледа крави, а няма дори къде да ги прибере вечер? Искам моля ви се, обор - това било негово право! Ами да си купи земя и да си построи! Някой длъжен ли е да му ги осигури? Ако това се случи в нормална държава, кравите на тоя токмак отдавна щяха да са конфискувани, а на него щяха да му скъсат задника от глоби задето ги оставя безпризорни да скитат из града и градините на хората. Иначе абсолютно прав е коментиращ в 09.29 часа - който може да хваща, коли и яде!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.