8 месеца след жестокото двойно убийство в Джебел 18-годишният Мерт Шукрия Мехмед все още не e влязъл в съдебната зала като подсъдим. Обвинителният акт не е готов, защото прокуратурата все още очаква резултатите от ДНК експертизата. Тя трябва да докаже, че кръвта по брадвата, открита зад гардероб в дома на Мерт, е от жертвите му - 24-годишната Джейлян и 7-годишната  й дъщеричка Джейда.
Както първи 24rodopi.com писа тогава, кървавото убийство бе разкрито на 26 април. Двете жертви били насечени многократно с малка брадва, а цялата стая била в кръв. Според близки на жертвите задържаният Мерт търсел пари.
Първоначалната версия, по която работеше разследването, беше убийство от ревност и първият заподозрян беше бившият съпруг на Джейлян - Орхан.
Часове след откриването на двата трупа в РПУ в Джебел бяха повикани на разпит 11 мъже, с които жената е имала отношения. Сред заподозрените е бил и 18-годишният ученик в местния техникум Мерт Мехмед, който бил задържан няколко пъти за кражби. При разпитите му той направил пълни самопризнания.
Тийнейджърът разказал, че е влязъл в през терасата в апартамента на първия етаж в нощта на 20 срещу 21 април, в който са живеели Джейлян и Джейда, за да краде пари. Младата жена, обаче се събудила и се развикала. Тийнейджърът я ударил с брадвата и майката паднала върху спящото дете. То се събудило, след което Мерт му нанесъл удар с острието, който бил смъртоносен. Въпреки това ученикът ударил момиченцето повторно. Стените на стаята се оплискали с кръв. След като обезвредил жената и детето Мерт хвърлил върху телата им одеяло и преровил апартамента.
250 - 300 лева и два gsm апарата е задигнал Мерт Мехмед от апартамента.  С откраднатите пари тийнейджърът си купил чифт маратонки, gsm апарат и нова sim карта в деня след престъплението. След като съсякъл майката и дъщеричката, Мерт се прибрал в дома си и хвърлил окървавените дрехи за пране.
"Съгласен съм със задържането под стража. Мисля, че решението, което ще вземете, е добро за мен. Съжалявам много за деянието си. От същата вечер нищо не си спомням. Ще се радвам, ако смекчите присъдата ми", обяви Мерт пред Окръжния съд в Кърджали, който гледа мярката му за неотклонение. Магистратите решиха тийнейджърът да остане в ареста.
"Не съм очаквал, че ще стигне дотам. Мислехме, че се е кротнал малко. Полицията се занимава с него от 2 години", твърди шефът на Професионалната гимназия „Руска Пеева" в Джебел Георги Лесински. Според него момчето не ходело редовно на училище. Учило е в паралелка по кулинария и през месец май трябвало да бъде абитуриент.
"Майка му се притесняваше и се срамуваше от него. Непрекъснато го убеждавахме да бъде по-отговорен", допълва Лесински, цитиран от „24 часа". Както вече 24rodopi.com писа, жената отглеждала сина си сама. Тя работи като чиновник в местното Бюро по труда. Мерт на няколко пъти е хващан да обира магазини и частни домове. Употребявал трева, но в Джебел не изключват да е вземал и по-твърди наркотици.
"Господи, моля те, дай ми търпение, защото ако ми дадеш сила, ще ги избия всичките." или "Няма справедливост, няма мир! Майната й на полицията!", беше написал на английски в профила си във Фейсбук Мерт.
Малко след задържането си за двойното убийство, Мерт получи две условни присъди за кражби.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/12/14 23:34

    ОТНОВО ИГРИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен28/12/14 10:50

      taka ste bide dokato ludi prtututki komandvat direktora na polisiqta deto go mahna coveka deto razkri obiisvoto

      Изтриване
  2. Анонимен28/12/14 10:38

    Ще се окаже, че е излежал присъдата си както става винаги.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/12/14 11:05

    pone 100-120 godini zatvor,posle da go pusnat na svoboda...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/12/14 11:48

    Абе тия добре ли са,че го държат тоя пискюл в ареста.Такава млада булка не е за истърване.Мангалите в затвора вече натдават за него.В затвора ще му излекуват всякакви психо заболявания.И най-старата професия ще изучи,та като излезе след година-две,няма да стои гладен.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/12/14 19:05

    Sam da se obesi.nay dobre.ili litir benzin.da se samozapali.nay dobre

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/12/14 13:34

    Защото ге убеждавал Лесински затова Мерт не разбрал,че трябва да бъде по-отговорен.Той самият нямаше отговорност пък какво остава за учениците.Хай сега да не се правим на много отговорни след пожара.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/12/14 14:50

    Писах за безотговорния Лесински,но никой не го публикува,защото той е по безотговорен от Мерт.Та нали запали училещито преди да се пенсионира,за да изгори някои далавери.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/12/14 07:34

    Какво чакате бе тъпациииии????

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/12/14 07:34

    Какво чакате бе тъпациииии????

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.