С музика и евробайряк, над 500 протестиращи пробиха полицейския кордон край спирка „Джебел" и блокираха за минута пътя за Гърция.
Те блокираха международния път за минута в знак на протест срещу назначението в Държавно горско стопанство в Момчилград служителя Шукри Вели. Ловците отново обявиха, че няма да

допуснат разделянето на ловно поле „Равен“.
Както вече 24rodopi.com писа, сред протестиращите бяха депутатите Ердинч Хайрулла и Мустафа Ахмед. Ловците бяха подкрепени и от общинския кмет Акиф Акиф и кметове на населени места, общински съветници.
„Скъпи охранители, полицаи, братя и сестри. Няма нужда от сблъсъци. Позволете ни да затворим символично пътя и след минута ще го освободим. Нека не се получава така, че за едни да има, за други няма. Бяхме свидетели как някои организации с часове затваряха пътя“, заяви общинският кмет.
„Протестът е граждански, но назначението на Шукри Халид е политическо. С този човек в Момчилград се занимаваме от 2003 г. Назначаван е като политическа маша, за да плаши населението от Нановица. Трета седмица поред хората протестират. Призовавам хора от изпълнителната власт, от Горската дирекция в Кърджали и от Министерството на земеделието да дойдат и да разрешат този проблем. Ние сме си изпълнили задълженията като народни представители и сме задали въпрос за причините за разделянето на ловна дружинка „Равен“. Ще зададем въпрос в парламента и за този протест. Ние ще сме с вас винаги, когато има проблем“, обяви Ердинч Хайрулла.
Както вече писахме, протестът се организира инициативен комитет „За предотвратяване на репресиите в държавно горско стопанство „Момчилград“ с председател Ергин Емин. От 11.30 ч. до 12.30 ч. край спирка „Джебел“ се проведе митинг, на който бе приета протестна декларация.
„Ние, група жители на Момчилград, се обявяваме категорично против връщането на работа в ДГС – Момчилград на пенсионирания служител Шукри Вели Халид. За съжаление броени седмици се оказаха предостатъчни за г-н Халид отново да изземе функциите си и да продължи с тормоза над подчинените си целенасочено и селектирано да налагат санкции на местното население и да всява страх сред хората“, се казва в декларацията.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/12/14 14:08

    ще от Алеко-Константиново време е известно неписаното правило всяка партия, спечелила изборите, да настанява своите партизани по различните нива на управление, като с това осигурява реализацията на собствените си икономически интереси. Казано с други думи – облагодетелстване за сметка на държавата и народа, кражба, търговия с влияние и корупция.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/12/14 14:09

    Тези всички до един са най-големите активисти на дпс може да проверите

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/12/14 14:22

    kolko benzin krade toq shukri v gusv to beshe starhsinka

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/12/14 14:29

    Само двама трима знаят за какво са там
    Останалите са си под строй

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/12/14 14:30

    partiata dps dobre e predstavena a kide e naroda!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/12/14 15:07

    Ей, санки ДПС-то и БСП-то не правят политически назначения.
    Да бе моя воля, всички ловни дружинки ще забраня.

    Акиф, не се излагай, да подкрепяш куцо и сакато.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен16/12/14 15:21

    Според логиката на предишните управляващи - ДПС, БСП и АТАКА, само 500 човека в общината са против,останалите, които не са на протеста са за назначаването на този служител -нали така ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен16/12/14 16:51

    ey dps yarmajiiiiii misirki kolko tona ste vzemem taya godina neyarma bre...........

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен16/12/14 17:54

    NEvi li se struva 4e lovcite sa mnogo v Bulgariya spored men trqbva da se sakratqt napolovina to dive4 ne ostana

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен16/12/14 19:37

    Съдейки по коментарите останах с вчететлението ,че никой не казва истината за тази дандания

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/12/14 19:54

    шюкри тръгниси с мир иначе?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/12/14 20:53

    ıstınata e 4e novonazna4eniyat gospodın Sukrı Halit dırjı ızkıso yuzdıte ..sledovatelno brakonıerıte ot DUPESE ne mogat ot sega natatık da lovuvat srestu 35 leva / germacıte plastat 2000 evro / eto zatova ne go haresvat a ne zastoto e 'polıtıceskı' naznacen ılı 4e toy e pensıoner...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен16/12/14 21:42

      Do 20 53 dale4 si ot istinata.bokluka e slojen samo da globyava donosnichi i da plasi horata.nyama nisto obsto s lova.i negoviya apetit e za eleni i dalaveri

      Изтриване
  13. Анонимен17/12/14 08:51

    Язък на нас но и едно голямо ЯЗЪК на управляващите, уж искат младите да останат и да работят в България пък назначават пенсионери на работа без значения от коя политическа партия е, ПЕНСИОНЕР НЯМА ОТ ГЛАД ДА УМРЕ НО МЛАД БЕЗРАБОТЕН ЩЕ КРАДЕ ВМЕСТО ДА УМРЕ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.