Охранителна камера в района на Автогара „21 век" е заснела кражбата на 8 000 щатски долара, съобщиха за 24rodopi.com полицейски източници.
А. М. отнел чуждите движими вещи – 8 000 долара с левова равностойност 11 288 лева и мъжко яке от М. Ю. с намерение „противозаконно да ги присвои", се казва в мотивите на съда в Кърджали, който осъжда извършителя на престъплението на наказание „Лишаване от свобода" за срок от 6 месеца. Изпълнението на присъдата се отлага за срок от три години.
М.И.Ю. работeл като автобусен шофьор към транспортна фирма, която превозвала пътници от Джебел до Бурса. На 28 април м. г. той трябвало да извърши курс по това направление и докато се приготвял за работа взел 8000 долара от дома си и ги опаковал в една пачка. Банкнотите били захванати с ластик и до тях прикрепил собственоръчно написана бележка с надпис „8000 $". Тези пари ги сложил в малка, мъжка платнена чантичка, а нея поставил в по-голяма чанта с багаж. М.Ю. се качил в автобуса, който трябвало да шофира. Чантата си с багаж, в която се намирали осемте хиляди долара, оставил на най-задната седалка в автобуса. След като се приготвил, отпътувал за гр. Кърджали, а с него се возил и А.З.М., който работел в същата фирма, като неговите задължения били да почиства автобусите. Около 16.30 пристигнали на автогарата в Кърджали и автобуса бил паркиран там. Вратите му били отворени, за да се качват пътници, а турски гражданин на име Я., който бил стюард при това пътуване, помагал на пътуващите да се настаняват и да подреждат багажа си. Шофьорът бил в близост до автобуса отвън, но за кратък период от време отишъл до офиса на транспортната фирма в автогарата. Подсъдимият А.З.М. също бил в близост до рейса и в момент, в който никой от колегите му не го виждал, се качил вътре и забелязал чантата на шофьора на задната седалка. Той я отворил и вътре намерил пачката от 8000 долара. Взел парите и отново затворил чантата, след което се прибрал в квартирата си в Кърджали. Следващите няколко дни изхарчил 800$ от взетите пари.
На 8 май полицейски служители, след като изгледали записите от видеокамерата, извършили проверка на квартирата на подсъдимия, по реда на ЗМВР, и в негово яке намерили 7200 долара, заедно със саморъчно написаната бележка от шофьора с надпис „8000 $". Пред полицаите А.М. разказал, че именно той е взел парите на М.Ю., а в хода на разследването е възстановил и изхарчените от него 800 долара.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/1/15 16:57

    Ето това е, извършваш престъпление и то доказано по безспорен начин,и не за 100 или двеста лева, а 11 хиляди, но не влизаш в затвора. Що за съдебна система и реформи в нея.Как тогава да възпитаваме и младото поколение, когато сами виждат тази не наказаност.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/1/15 19:29

    малко му е на този ..... голям бунак, как може да остави толкова пари без надзор и то на последната седалка в автобуса
    ---------- нещо тук мирише на пране на мръсни пари

    ОтговорИзтриване
  3. бойко28/1/15 19:51

    БАШКАН СЪС ТЕБ СМЕ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/1/15 20:45

    pardon, v koi vek e stanala tasi istoria?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/1/15 00:55

    вина има собственика на парите. това момче ако е същото, което мие автобусите е голям сладур. красиво циганче. помага на баба си. има жена и две деца. непрекъснато иска от мен дрешки за децата. ако е същото момче-красавец,висок строен,със сини очи...,нямат пари,...неправилно е постъпил, но да оставим на органите на реда...жалко, ако е същото момче, за което се сещам. заедно с бабата чистят автобуси, то други няма, а жена му и тя помага на баба си, но имат малко дете...цигани са, но са хубави хора, но дано не е той.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/1/15 07:32

    А тоз шофьор откъде има 8000 долара? Къде е тръгнал с толкоз "джобни"? Тук ми намирисва на контрабанда....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.