Регионалният съвет за развитие на Южен централен район, в който влизат областите Кърджали, Хасково, Смолян, Пловдив и Пазарджик, подкрепи предложението на областния управител на Кърджали Илия Илиев за споразумение с Гърция, което да регламентира преминаването на автобуси (до 55 места) през ГКПП „Маказа". Обектът е въведен в експлоатация в края на 2012 г и от есента на 2013 г е отворен за движение с ограничение за автомобили до 3,5 т. Към настоящия момент „Маказа" е вторият по значение пункт по българо-гръцката граница по отношение на лекия трафик, като броят на преминаващите през него (предимно българи, гърци и румънци) продължава да расте. В средата на февруари, с писмо до Външно министерство, Илиев поде инициативата да бъде сключено споразумение с гръцката страна за допуск на автобуси през ГКПП-то, за да се улесни туристическия и културен обмен с южната ни съседка. От инженерно-техническа гледна точка от българска страна не съществуват проблеми това да се случи и това е упоменато в документацията за годност на строежа. Няма да им спънки и при осъществяването на граничния и митническия контрол. В предложението на областният управител е залегнало още изграждането на солиден метален навес над зоната за паспортен контрол и масивен санитарен възел, тъй като в момента проверките се извършват на открито, което създава неудобства и на служителите, и на гражданите при валежи от дъжд и сняг.
На заседанието на РСР, което се проведе в Кърджали под председателството на Илия Илиев, присъстваха трима заместник –министри – Иван Аспарухов на МРРБ, Валери Маринов на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Ирена Маринова на туризма, областните управители на Смолян – Недялко Славов, на Хасково – Добри Беливанов, на Пловдив – Розалин Петков и на Пазарджик – Трендафил Величков, представители на министерства, работодателски и граждански организации, синдикати, кметове на общини, браншовици.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/15 16:34

    А околовръстно на Кърджали поискахте ли?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/15 16:53

    Те като минат няколко пъти през разбитите пътища и сами ще се откажат

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/3/15 18:46

    редакцията , защо не ми публикувате коментара

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/15 20:01

    Не трябва 5 дущи да решават съдбата на половин България. Това се прави зада могат все определени хора да печелят пари

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/15 20:18

    OKOLOVRASTEN PAT TRIABVA INACHE DONIKADE.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/15 20:20

    TO XUBAVA IDEIA AMA NAPRAVETE OKOLOVRASTNO.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/15 20:27

    Bulevard Belomorski,,Avtogara Kragovo,,Kvartal Veselchanie shte e UJAS...INACHE KOTO IDEIA E DOBRE NO AKO IMA OKOLOVRASTNO OSHTE PO DOBRE.....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/15 20:50

    Първо да се пусне околовръстния път, така че нито едно МПС за Гърция да не влиза в Кърджали, след това автобусите през Маказа.
    Дотогава пък нека си останат дупките по пътищата, да няма само ние да си трошим колите.
    Чакаме скоро бум на делата за повредени коли...по европейските пътища в областта.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/15 21:36

    Консултирайте се с Реджеб от с. Лисиците по тези въпроси!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/3/15 22:39

    Napravete okolovrysten pyt. Jitelite po bul. Belomorski koi shte gi kompensira? Tova natovarvane na pytq nqma kak da stane.Da iZlizame na pretest. Okolovrystwen pyt!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/15 23:17

    Pitya Ardino - Kirdjali e okayano siztoyanie Pitnoto kide e?

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/15 23:46

    То лятото идва, преди това е Великден - румънците пак ще тръгнат. И на всичкия тоя зор - едни 5 човека решили, че това е малко и им се приискало и автобуси през града да вървят за и от Маказа. И Кърджали ще заеме първото място, ако има класация за "Най-лошият град за живеене в България".

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.