За пети пореден път делото за отстраняване от длъжност на кмета на Неделино ще бъде отложено. Стоян Беширов отново няма да се яви на заседанието на Окръжния съд в Смолян утре, научи 24rodopi Предстои защитата на градоначалника да представи болничен, издаден от „Пирогов". Според представените медицински документи, здравословното състояние на Беширов не позволява явяването му пред органите на съдебната власт в срок от 20 дни, считано от 24 февруари.
Припомняме, че искането за отстраняване от длъжност бе внесено от спецпрокуратурата още в края на миналата година. Старт на делото обаче така и не бе даден, като най-вероятно обвинителният акт ще бъде внесен преди състав на съда да се произнесе дали Беширов ще може да продължи да изпълнява служебните си задължения в хода на процеса. Той е обвинен в злоупотреби с обществени поръчки, които са ощетили общината с 900 000 лева. В хода на досъдебното производство обаче бяха събрани доказателства за още престъпления по служба, заявиха от прокуратурата. От държавното обвинение посочиха, че се извършва натиск от страна на приближени на кмета към свидетели.
Както вече писахме, в Община Неделино пък е стартирала чистка на неудобни служители. Двама души с дългогодишен стаж в т.нар. „строителен отдел" в администрацията на разследвания кмет Стоян Беширов са били уволнени за „несправяне със задълженията". Ясно им е дадено обаче да разберат, че друга от причините е „изнасяне на информация".
„Принудиха ме да подпиша констативен акт за незаконно строителство на местно заведение. Аз отказах защото в него удобно бе спестено, че всъщност Общината има 10-годишен договор със собственика, който не е изтекъл. Целта бе да се събори сградата. На следващия ден ми връчиха заповедта за уволнение", заяви един от изгонените служители Яким Ръжев. Проверка на 24rodopi установи, че въпросното заведение е собственост на съпруга на общински лидер на партия, политически опонент на Беширов. В същото време Ръжев е в роднинска връзка с председателя на Комисията за корупция към Общинския съвет в Неделино, която бе създадена, за да пресече порочните практики в общинската администрация.
Според съветници в местния парламент, чистка се извършва и сред персонала на детски градини в региона. Именно от една от тях се тръгна разследването за злоупотреби срещу кмета Стоян Беширов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/3/15 20:19

    Ех чэ хитьр памак брё

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/3/15 20:38

    Бешир, набутай си един тебешир ти знеш къде.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/3/15 20:50

    Админо сыщо помаку,не пущяло мою комыентаро...почому що ета,розновидносты

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/3/15 21:02

    Хърсизина Безкирков отново заложи на хитра тактика,болнични с притежание на хермофродатъчни запечатъчни.Делото се отлага дами и гуспода,обвиненият не может да се явит по безболезниет причини,болест явилат ся по хеморидная област по гуза,зато ва си налагаят няколка шева по задната област,очен хорошо господин доктор Безшевний...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен4/3/15 21:02

    сигурно е на смъртно легло

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/3/15 13:03

    дпс-арски номера

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/3/15 14:32

    Реджеб от с.лисиците да го оправи тоя,държавата не може :)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/3/15 16:46

    Бай Ставри от Старазогорския ще го оправи хемороид няма да му остави .

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен6/3/15 11:06

    abe SABRİ ti pa si prekalil zaşto ne otkradna po malko za da ima za vseki den hitra lisitsa

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.