Вежди Рашидов няма култура да бъде министър на културата. Кърджалиецът вече няма и нерви да носи с достойнство призванието „Почетен гражданин на Кърджали".
Този път оставката е най-малкото нещо, което трябва да стори, за да съхрани зрънцето, което може да закрепи концепцията на егото на твореца: Голям скулптор, голям човек!
*
Ако беше министър в Турция, щеше да подаде оставка още след скандала с депозираните милиони в „банката с големите лихви" КТБ. Да не открехваме архива за зловещите думи рашидови „Ще се самоубия, ако не си получа обратно милионите!". Да не отваряме и темата на последвалите цесии, които върнаха министъра обратно в списъка на милионерите.
Ако беше в Германия, никога нямаше да стане министър. Когато като общински съветник си ударил полицай и прокуратурата те е погнала за побой, и знаейки, че едно будно гражданско общество никога не забравя „черните" си бройки във властта, абсурдно е дори да мечтаеш за министерско кресло. Та даже правителството да изпитва остър глад за пълнеж с „твоята порода" (ако търсите в етно-религиозна посока – налучкали сте).
Ако беше в Русия, никога нямаше да стане министър заради неформалния приз „Мултак на годината". Да бъдеш на хранилка в бандитския „Мултигруп", звучеше доходоносно през 1996 година, но днес това петни горепосочената концепция на егото.
Ако беше в САЩ, никога нямаше да получи висш държавнически пост. Демокрацията не прощава на хора, подкрепили официално насилието, което лепна огромно петно на държавата. Подписът на Вежди Рашидов стои под емблематична декларация на лица, родени с турски имена, с която те подкрепят асимилацията на българските турци.
*
Всичко гореизложено може да се прости на Вежди Рашидов. Особено последното - направил го е от страх или по сметка (изпратили го в Париж).
Но надменното „Ще му дам на хориста 50 лева от джоба си да се успокои и да спре да пее" по адрес на хорист от „Йоан Кукузел", който с един пост във Фейсбук обезсмисли скъпоструващата пиар кампания на Рашидов по време на изложбата на тракийското съкровище в парижкия „Лувър", е твърде голям гаф. Да унижиш по този начин човек, труда му, семейството му, и на главата ти да не стои Тодор Живков, мутра, банкер високолихвеник и дори лошо гледащ полицай, е падение, от което не застрахован нито един човек.
На мястото на Рашидов някои ще изтичат бързо при хориста и ще поискат прошка, дори ще го направят в телевизионно студио. Други ще напуснат поста, който са оцапали, но ще си останат на твърдата позиция, че са били прави и ще извадят едни 50 лева от джоба си. Средното положение е мъка в стил „Наздраве! Колко умно го казах!" и изводът на безпристрастните странични наблюдатели как гасне една институция. Досущ като парите на Вежди Рашидов във фалиралата Корпоративна търговска банка – днешният милион никога няма да бъде като миналогодишния (Цесията е достатъчна да финтираш държавата, но не и да спасиш всичките си пари. Винаги има друг, който те е прецакал)!
24rodopi.com

P. S. В следобедните часове на 23 април Вежди Рашидов се извини на хориста от „Йоан Кукузел“ чрез медиите.
“За жалост, дни наред след изложбата трябваше да се обясняваме не за успеха на България, а за хонорарите. Това ми се струва дълбоко несправедливо и може би в едно от изказванията си бях рязък и се изразих твърде образно, което е засегнало тенора Георги Петров, за което моля за извинение“, се казва в писмото до медиите на министъра.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/4/15 15:08

    Извини се, бе, човек, извини му се. Всеки човек живее за изхранването на семейството си. Ти защо дялкаш с длетото. Да не е бедава.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/4/15 15:47

    Простичката истина е, че Веждичката не става за министър, най-малко за министър на културата.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/4/15 15:57

    Добър склуптор, лош човек.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/4/15 16:17

    Глупав АЛКОХОЛИК !!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/4/15 16:50

    mnogo si e taman ministara. za kvo im sa pari na angelite i na samodivite? ami plastat li vinetki? ami 20% dds?

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/4/15 17:18

    ВЕЖДИ Е СКАНДАЛЕН МУЛТАК

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/4/15 17:19

    ВЕЖДИ Е СКАНДАЛЕН МУЛТАК

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен23/4/15 17:20

    Много му дреме на агата. Той поне казва квото мисли. Тия дето мълчат, от тях да ви е страх.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен23/4/15 17:34

    Хората са лоши, Вежди !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен23/4/15 17:34

    Това може да де случи само в България

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен23/4/15 17:56

    Долен и миризлив алкохолик.....мекере крадливо....грам уважение няма към по бедните хора в държавата.....колко злини докара в КЪРДЖАЛИ с Карафидосова........ОСТАВКА и народен съд

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен23/4/15 17:58

    Факт е вече и Веждията е един от гладните, завистливи, крадливи, насрани герб КАЛИНКИ .......ОСТАВКА и чупката

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен23/4/15 18:22

    Мачкай Веждичка, мачкай червения башибозук! Тесногръди са и за позори на стават.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен23/4/15 19:29

    Развихриха се червените от бсп. Вежди бил гладен, завистлив, крадлив... Да пази Господ от такива коментари. Г-н Рашидов, нито е гладен, нито е завистлив, нито е крадлив. Той е човек с талант. А талантливите хора успяват в живота. Смея се на коментарите ви. Скулптор и гладен. Прост народ, бе. Пийте по една студена вода действа успокоително.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен23/4/15 19:55

    Тоя алкохолизиран малоумник, трябва да си подаде оставката незабавно. Срам ме е, че съм гласувал за ГЕРБ, но повече тази грешка няма да я правя.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен23/4/15 20:03

    точно този изрод, крадлив и завистлив се подиграваше с строителните бачкатори в София....убиждаше ги да ходят да садят тютюн....ОСТАВКА на този измислен скупторист....помним му мутренските и рекетьорските му времена кога беше банка МОЛЛОВ....ОСТАВКА ОСТАВКА

    ОтговорИзтриване
  17. 20:03
    нито е крадлив, нито е завистлив. нещастници...червени тролове. ееее нема да стане, това което искате ----- АНАРХИЯ. къде блеехте 25 г. до кога трябва да ви чакаме. бяхме пеленачета, сега сме девойки/мъже...какво ви е откраднал Г-Н ВЕЖДИ РАШИДОВ?
    абе Мише, не знаеш ли к`во, червените им шапки и фланелки...

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен23/4/15 21:08

    Оставка за Рашидов,Реджеб от с.Лисиците министер на куртурата!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен23/4/15 21:08

    Мястото му е в затворааааа

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен23/4/15 22:19

    Не го защитавайте защото не заслужава! Беше избран от Кърджали и не само че не направи нищо за избирателите си от тук, ами дори веднъж не дойде на среща с тях! Истински неблагодарник! Мисли само за парите си! Алчен сребролюбец! И този е министър?!?!? Боже, какво падение за България!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен23/4/15 22:36

    ех не се спира този мирослав попов. Заблудиха те човече, озапти се и спри да пишеш и възхваляваш червените подлоги

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен23/4/15 22:43

    Реджеб, ти какво мислиш по въпроса?

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен23/4/15 22:54

    Uj hilyadoletna darjava i narod pa si nyama svoy Ministar na kulturata !Tryabvashe li da turite edin koyto znae samo mayka si i e jivyal v siropitalista? Nyama li balgari da si ministerstvat kulturata si !? Sram nacionalen!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен24/4/15 08:49

    Оставка

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен24/4/15 10:17

    Това е най-добрия министър на културата след Людмила Живкова.Какво направи господин СтКефан Данаилов -"ЗБОГОМ".По-добре кадърен алкохолик, отколкото прост културен министър, като Ламбо.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен24/4/15 14:47

    bulgarskite angeloglasni peli na Holland v Paris na cherno.:-) nito daje eu dogovor za rabota sa imali po model na luxemburg i belgia, nito na holandia, nito na anglia, italia....:-) bulgarski chernorabotnici nachelo s bulgarski ministar i pemier i vicepremier, edin biluk bulgarski djurnalisti, baldizi, svatove, kumove, bratchedi i shuronaiki...i noto ep, nito uno, nito nato piskat ot chernorabotnici na bulgarskata cultura?!...ama sichkite vkupom da ostavili baia tejki jaltici v chekmedjetata na parijkite potainostitargovci, restoranti, prevozvachii dds sa platili navred kat armenski popove.:-)

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен24/4/15 15:00

    23/4/15 19:29 За 25 години, аз от червените не съм чул лоша дума за Рашидов. Напротив, винаги го припознават като свой! И когато беше в НДСВ и когато ГЕРБ го направиха министър. Него го ненавиждат ДПС, ама (ГЕРБ) нали сте си партньори (ДПС) и ортаци, опорните точки са срещу червените!

    ОтговорИзтриване
  28. Наджие25/4/15 10:17

    ВЕЖДИ АГА, КЪРКСАНА САКАЛАНЪ БА.ЧОК САРАРМЪШЛАДА.САКАЛЪ ИЛЕЗИР !

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен25/4/15 15:46

    не е вярно анонимен-15:00 часа. болни са комундетата, болни, че не са на власт. очите на хората за какво са дадени...събират се на групички и умуват, даже и по апартаментите се събират и обсъждат...най-много ги е страх от реформите...искат само те да са добре, а другите да мрат. няма смисъл да изреждам--мъж,жена,баща,майка,родствени връзки--25 г. не се наситиха--отсега се готвят за единна бюлетина на Президентските избори-бсп+абв= ???, защо ли е така. Ченгетата от АБВ (Първанов) продължават да дават акъл-докога.
    бат Веждичка, хич да не ти пука, с теб сме. много сме...ако вземем да събираме стотинки ум ще им зайде на културните ви работници. айде сега почвайте да грачите.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен25/4/15 20:37

    ВЕЖДИ ТИ СИ ПИЧ ДАВАЙ НАПРЕД Е-И ГИ В ГА.........А.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен26/4/15 20:48

    Хористите в Йоан Кукузел пеят на доброволни начала, не са на щат , така че не виждам за какви 50 и 100 лева иска въпросния певец , а ако иска хонорар да го иска от диригента не от министъра. Какви хора бе , ,не мисли ,че ще пее в Нотър Дам ,което едва ли ше му се случи някога , мисли как да вземе 50 лева..........срам и позор !!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.