Сезонът за варене на ракия вече е открит, а по селата в „сакралния ритуал" се включват и жените. „Сама съм брала черешите, сама ги сложих в бидона, бърках и подготвих джибрите. За първи път правим от череши, а реколтата ще бъде изцяло мое производство", каза за 24rodopi 74-годишна жена, която чакаше да текне ракията от казана в село Петелово.
„Дядото правеше всичко преди години, но вече не може. Сега с внука се справяме. Това е като репетиция за гроздовата. Дано тази година е добра и имаме материал, защото миналата бе направо нулева. Гроздето стигна едва за малко вино", коментира жената, която изкара отлична черешова ракия.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/15 15:57

    ЕВАЛА ГОСПОЖА, ДА СТЕ ЖИВА И ЗДРАВА, Е ТОВА Е НАШЕНСКИЯТ НЕПРИМИРИМ ДУХ!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/15 18:37

    България ще пребъде !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/15 20:53

    МЛАДИТЕ НЕ СА ОБРЕМЕНЕНИ ОТ ТИЯ 45 ГОДИНИ...
    ТИЯ МЛАДИ ХОРА ЩЕ СТЪПЯТ ЗДРАВО НА ЗЕМЯТА ... !!!!!!!
    Без 10-те божии заповеди няма, как да оцелеем...
    Да не повтаряме грешките от преди години...
    18:37

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/15 21:43

    Даже въпросната Г/жа е закъсняла ,другите "черешови вече отлежават до джанковицата ,ами да и пожелаем успех да не я загори че язък за труда!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/15 22:02

    Като си пийва естествено ще трябва и да вари. Наздраве.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/15 22:08

    сега да не ходят да конфискуват на жената ракията

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/7/15 09:13

    22:08
    Бойко е разумен човек и ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.