Милионерът Кяшиф Кяшиф седнал зад волана на специално поръчания джип „Кадилак", който заради многото допълнителни екстри е сочен за един от най-надеждните автомобили в България, в пияно състояние. Той и съпругата му били на парти по случай рожден ден и към 01.00 часа решили да се приберат в Кърджали. Концентрацията на алкохол в кръвта на бизнесмен №1 на Източните Родопи е над 2 промила, разкриха за 24rodopi.com отлично осведомени източници.
Както вече писахме (четете тук и тук), при зверска катастрофа тази нощ на пътя спирка „Джебел" – Кърджали, до село Глухар, загина съпругата на милионера Кяшиф Кяшиф. Двамата пътували в джипа на бизнесмена „Кадилак". Катастрофата е станала на прав участък. По всяка вероятно Кяшиф е придприел изпреварване на лек автомобил, който се движил пред тях.
„Джипът се движеше пред нас с висока скорост. В един момент се удари в предната кола и изхвърча от пътя. Лекия автомобил остана на платното, но джипът изхвърча от от пътя като премина през канавките и спря на нивата. Всички еърбеци се бяха отворили, явно двамата са били с предпазни колани. Няколко коли спряхме за да окажем помощ на пострадалите. Обадихме се веднага на спешния телефон 112", разказа пред 24rodopi.com очевидец на пътния инцидент.
Както вече писахме, автомобилът е бил с много екстри, което го прави уникален. 
Кяшиф Кяшиф, който е собственик на „Джебел-96" (бившата „Пневматика" в Джебел), е настанен в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски". Няма опасност за живота му, заявиха пред 24rodopi.com медици.
В района на инцидента са въведени временни ограничения, които ще останат до края на деня.
Пътуването от спирка „Джебел" за Кърджали бе невъзможно в еднопосочната лента, заради следствените действия. В участъка между спирка „Джебел" и разклона за Глухар е въведен режим на двупосочно движение.
Компанията на Кяшиф Кяшиф е основана през 1979 година. Джебелската „Пневматика" е била държавно предприятие, към „Пневматика-Кърджали", в състава на тогавашното Държавно стопанско обединение „Хидравлика". През 1996 предприятието е приватизирано. През последните няколко години се развива динамично и е оборудвано с техника от високо ниво, в това число с прецизни японски машини. В „Джебел-96" работят над 250 души. Това е предприятието с най-високата средна заплата в Източните Родопи  - 1 800 лева.
„Джебел-96" доставя хидравлични цилиндри на водещи компании в машиностроенето в различни точки на света. В ход е проект за сътрудничество с един от световните лидери в производството на техника за добивната промишленост и строителството.
Кяшиф Кяшиф си е поставил цел да създаде и нов цех за големи цилиндри, като възнамерява през следващите няколко години да произвежда и модели с ход до 10 000 мм. Той е собственик и на сградата на фалиралата местна тютюнева фабрика, която е в съседство.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/11/15 13:40

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/11/15 15:11

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен21/11/15 15:51

      Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

      Изтриване
  3. Анонимен21/11/15 15:57

    Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/11/15 16:34

    Как са хората от другата кола?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/11/15 18:26

    Basiniz saolsun

    ОтговорИзтриване
  6. za drugata kola nyama li informatziya

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.