Религиозна секта използва ученици от Кърджали, за да рекламира своята дейност и нарушава Закона за вероизповеданията в България. Затова се алармира в жалба до министъра на образованието Тодор Танев и Държавната агенция за закрила на детето. Тя е изпратена от Гражданско сдружение „Алтай" и касае дейността на Ордена на рицарите пазители на Йерусалим, Велик Приорат България-Командерия Св.Никита Ремесиански-Кърджали.
„С настоящата Жалба Ви уведомяваме за систематично използване на непълнолетни деца, в случая ученици от Кърджали, за рекламиране на религиозната секта или движение, наречена Велик Приорат България, Орден на рицарите пазители на Йерусалим /Командерия Св. Никита Ремесиански – гр. Кърджали/. На така наречения Конвент или тържествено-религиозен обряд по приемане на нови членове, проведен в центъра на Кърджали на 7-ми юни т.г.,  за реклама на сектата и религиозната й идеология са използвани непълнолетни деца-ученици от училище в Кърджали.
Не можем да скрием голямото си учудване от пълното премълчаване и липса на реакция от страна на държавните институции в България на допуснатото нарушение на няколко Закона, вкл. чл.7 ал. 5 от Закона за вероизповеданията, където ясно е записано: "Религиозните общности и институции не могат да включват в дейността си малолетни лица, освен с изричното съгласие на техните родители или настойници" и чл.11, ал. 4 от Закон за закрила на детето и Законите за образованието, касаещи Правата на детето, въпреки че това, за което Ви информираме, е публично достояние от началото на месец юни т.г.
Не бихме искали да повярваме на това, че Българската държава прилага избирателно Закона, според вида на религиозната идеология, която развива дейност в нарушение на законите на страната. Молим да предприемете необходимите Законови мерки и санкции по гореописаните нарушения, както и мерки за недопускане на такива нарушения занапред", се посочва в жалбата от сдружения „Алтай". Към нея е приложен текстов и снимков материал от публикации в медиите.
Припомняме, че на 7 юни, Кърджали бе домакин на провеждане на Велик съвет на Ордена на територията на България, на който е приета и стратегия за дейността на Велик Приорат България до 2020 г. Ритуалът се проведе в спортна зала „Арпезос", преобразена и пригодена за тамплиерската церемония.
Рицари и дами от България, Русия, Украйна и Сърбия участваха в 20-я юбилеен Конвент на Велик Приорат България. Преди началото на ритуала те преминаха със своите знамена в шествие от площада пред кметството на Кърджали до спортната зала.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/11/15 23:10

    Само това ни липсваше

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/11/15 04:15

    РИО едва ли ще реагират.
    Интересно ще бъде само да се видят, кои са членове на сектата!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/11/15 07:30

    Това сдружение Алтай кой го финансира? Да не би парите им да идват по ислямска линия, та вдига гюрюлтия срещу тамплиерите?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/11/15 07:43

    ХА СЕГА ДА ВИДИМ КМА ЛИ ИНСТИТУЦИИ И ДЪРЖАВА!?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/11/15 08:07

    Е, понеже липсваше, сега вече си го имаме.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/11/15 08:54

    Проблемът най вероятно е във вероизповеданието на тази организация.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/11/15 08:59

    "Секта" е силно казано за организацията на тамплиерите. Второ, тя е регистрирана в дирекцията по вероизповедания.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен6/11/15 09:30

    Голяяяям проблем, няма що. К`ви са тия пък Алтаевци бе, някой знае ли?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/11/15 14:41

      Сдружение Алтай-хора,с не реализирани болни амбиции готови на всичко само и само да са фигуранти в някакъв"спектакъл",независимо от "постановката".Пълен цирк...

      Изтриване
  9. Анонимен6/11/15 11:15

    da,te sa ot planinata na pradedite ni

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен6/11/15 20:56

    Някой знае ли какви са тия Тамплиери, От къде се взеха, и Каква е историческата им роля, Кой ги финансира????

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен6/11/15 21:26

    До 20:56 Щом не си чувал за историческата роля на тамплиерите,значи или си бъркал в носа си по време на този урок в училище, или си много тъп.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен6/11/15 21:43


    6/11/15 20:56 -България е на второ място в света по брой на рицарите тамплиери. У нас те наричат себе си православни тамплиери, като в същото време не пропускат да отбележат, че са „наследници на древната тамплиерска традиция”. Разбира се, излишно е да търсим в миналото и традициите на Православната църква следи, обясняващи произхода и популярността на новотамплиерската мода. Така или иначе, съвременната масова култура предлага неизчерпаем резервоар от културно-исторически отломки, символи и ритуали, чието произволно съчленяване е твърде изкусително и често води до съвместяването на всевъзможни вярвания и религиозни практики. По правило подобни синкретични форми виреят върху плиткия терен на религиозното невежество и често полагат себе си в сферата на комерсиалното и показното.
    Всъщност зад инициативи от типа на т.нар. ордени на рицарите тамплиери в България и прословутия Върховен архонтски събор стои стремежът на една определена класа да легитимира себе си като аристокрация. В повечето случаи става дума за хора със съмнителна репутация, успели да се замогнат в годините на прехода най-често благодарение на престъпни сделки и унаследени мрежи и влияния от тоталитарния период. В амбицията да реализират себе си като елит – не просто финансов, но и духовен и политически (властови) – те демонстрират нуждата си от сакрална санкция, от меродавен печат, който би препотвърдил тяхната знатност, правото им да бъдат „избрани”, „необикновени”, „нередови” хора. Потребността им да заличат миналото си на простолюдие и да се закичат със знаците на всепризнат престиж

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен6/11/15 22:20

    Точно щот съм бил на този урок ще ти кажа, че тамплиерите са заклеймени дори от католическата църква която ги е създала. А и имаш много поздрави от куманската конница

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен6/11/15 22:40

    ВСЪШНОСТ КУМАНИТЕ СА ПЕЧЕЛИЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ БИТКИ СРЕЩУ ВИЗАНТИЙЦИТЕ В СРАВНЕНИЕ СО БУГАРИТЕ...НАЛИ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен6/11/15 23:21

      Хич те няма. Куманската конница е използвана от цар Калоян срещу Ено Балдуин. А византийците сме ги плющели сами.

      Изтриване
  15. Анонимен7/11/15 00:15

    КУМАНИТЕ НЕ СА БИЛИ ПОДЧИНЕНИ НА БУГАРИТЕ, МОЖЕ ДА СА БИЛИ СЪЮЗНИЦИ ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ БИТКИ, ОТДЕЛНО Е ИМАЛО И ПЕЧЕНЕГИ, И ДРУГИ РАВНОСТОЙНО МНОГОБРОЙНИ НАРОДИ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/11/15 09:34

      Както и да е било,минало е. Темата е затова, че в абсурдната ни държава деца се използват за и от организации със съмнителни репутации.

      Изтриване
  16. Анонимен7/11/15 15:46

    ДА И ИНСТИТУЦИИТЕ СИ МЪЛЧАТ, КОГАТО ТЕЗИ ОРГАНИЗАЦИИ СА ХРИСТИЯНСКИ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.