Традиционните награди „Даскеер", организирани от Ученическия парламент на СОУ „Петко Рачов Славейков", се превърнаха в събитие за град Кърджали. Голямата зала на театъра не можа да побере желаещите да присъстват на шоуто за награждаване на най-заслужилите учители в „училището за шампиони".
Както винаги, представлението започна с химна на Република България, който многобройната публика изслуша на крака. Водещите Йоанна и Николета зададоха темата на вечерта: „Това е моят живот" – живот на българи в родината. Споделиха, че учителите им ги учат на родолюбие и себеотрицание. Те не трябва да търсят своята любов към родината, те просто я чувстват, което доказа Радостина с изпълнението на „Къде си, вярна ти любов народна".
Правото да открие церемонията по традиция получи директорът Милко Багдасаров, който напомни за пореден път за значението на тези награди и изказа удовлетворението си от големия интерес на обществеността и изключителната ангажираност и самостоятелност на учениците.
И след това започна истинската забава, която само възпитаниците на „Славейков" могат да подготвят и реализират. Със скечове и с танцови изпълнения деца и младежи на различни възрасти обявиха победителите в различните категории. Малчуганите от 3 клас изиграха композиция „Весели танци и забава под ритъма на пайдушко хоро" и обявиха носителя на „Даскеер" за най-добър начален учител – Екатерина Бакърджиева. Ивана и Асен от 4 клас, както и шестокласникът-футболист Иван, изрецитираха тематични стихотворения и обявиха победителя в категория „Български език и литература" – Яна Лаплева. В скеч „На спирката" на английски, испански и „интересен" български бе обявен носителят на „Даскеер" за чужди езици – Драга Канева. Единадесетокласникът Бейхан изпълни хитовата песен "Let it go" на 25 езика.
Скечът с класа в очакване на час по математика и последващият вихрен танц буквално взривиха публиката, а посланието „Не можем да се откажем" бе прелюдия към награждаването на победителя по математика – Пепа Тодорова.
Алекс Кехайов от 11 клас се изяви като водещ на новините на „Славейков ТВ" с името Алексел Кадриев в две части, в едната от които награди победителя по информатика – Ивайло Щерев.
Песента „Stitches", изпълнена от дуета Елица и Радостина, допълнена с ефектен романтичен танц на Пламена и Йоан, бе последвана от награждаване на призьорите по биология – Димитрина Банева, химия – Стойка Пачеджиева и физика – Христо Банев.
Победителите в категориите „История и цивилизация и философия" – Димитър Димов и „География" – Венелин Башев, станаха ясни след театрален етюд на трите грации Магдалена, Супита и Микаела като участници, а Любомир и Сонер като водещи, на телевизионна игра с награди, предизвикала много смях с показаната изключителна актьорска игра.
Обновеният състав на ансамбъл „Родопея" изпълни танца със стомните, а на финала му децата наградиха победителите по музика – Мария Загорова и изобразително изкуство – Георги Шишков.
Танцова формация „Дрийм Тийм" спря дъха с новата си композиция "Mercy", в чиято хореография освен танцови умения публиката видя ефектни движения с нарисувани тела, които играеха със светлината. Баскетболистката Демет, участник в групата, обяви победителят за трета поредна година по физкултура и спорт – Димитър Димитров.
Най-деен учител тази година се оказа основателката на „Ръка за помощ" Снежана Сиракова. Името й бе обявено от Любо Точков, който изпълни песента „Fairytale Gone Bad" заедно с Алекс, а на този музикален тандем изявите са винаги бурно аплодирани.
Мажоретките от състав „Мистерия" изпълниха любимия си танц „Детска планета" и обявиха любимия учител на славейковци – Васил Визев.
Миналогодишният „талисман" от Даскеер-ите Ценко /Йоан Митев/ и синът му Сарасфати /Сонер Яшар/ „ограбиха" журналиста Вальо Облаката, като му откраднаха микрофона и обявиха най-забавния учител – Месут Али.
За втора поредна година кулминацията на вечерта беше награждаването на Христина Стайкова в категория „Учител за пример". Младата преподавателка отново трогна всички с искреността и неподправената човечност и борбеност, които излъчва. Тя покани всички ученици – организатори на проявата на сцената при себе си и им благодари за усилията, които полагат, за да направят такъв невероятен спектакъл, какъвто са наградите „Даскеер". За нея и хората като нея Бейхан изпя песента „Titanium".
Традиционното награждаване на най-добрите дванадесетокласници по предмети не бе пропуснато и този път. Директорът награди със статуетки и грамоти 14 бъдещи абитуриенти.
Официално в края на вечерта досегашният председател на Ученическия парламент Тодор Иванов предаде бухалчето-символ на властта на новоизбрания председател – Стиляна Аврамова. Не й даде съвети, защото според него тя няма нужда от такива, тъй като досега е била неговата дясна ръка и знае какво е да отиде в училище с първа смяна сутринта и да си тръгне вечерта след втора смяна. Стиляна благодари за оказаното доверие и обеща да го оправдае. Обяви, че средствата от продажбата на билети и постъпленията в поставената на входа кутия ще бъдат за лечение на малката Бориса. 1000 лева е сумата, която самата Стиляна в петъчния ден внесе в банковата сметка на името на майката на детенцето. Останалата част от постъпленията ще бъдат използвани за друга благотворителна кауза.
В края на словото си тя награди педагогическия съветник Нешка Шопова с „Даскеер" за принос към дейността на Ученическия парламент.
„It's my Life" прокънтя в залата и всички участници, предвождани от солистите, изпълниха сцената, а ефектните водещи поканиха директора, победителите и участниците до голямата торта под звуците на химна на училището „Шампиони".
Равносметката показа едно шоу на изключително високо ниво, на което са способни само ученици със самостоятелност, съзнание, с голям хъс и отдаденост.
Ръководството на Ученическия парламент и всички участници изказват благодарност на служителите на Театрално-музикалния център за съдействието и професионализма им!
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/2/16 06:37

    Чак пък събитие за Кърджали! Стига сте надували балоните!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/2/16 16:36

    Не ставайте завистливи! Това, че хората не се побраха в залата доказва всичко!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/2/16 10:12

    Шоуто беше страхотно! Славейковци показаха как се пълни залата на театъра. Не мога да разбера защо за хубави неща винаги се намират завистливи хора! Хубаво е да умеем и да се забавляваме, а на тези млади, талантливи и можещи хора да им пожелаем здраве и много успехи на сцената на живота!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.