Хиляди кърджалийци преклониха глава пред Паметника на освободителите в центъра на града в памет на всички отдали живота си за свободата на България. По традиция тържественото шествие за националния празник, водено от гвардейците, премина през централния булевард „България", за да вземе участие в ритуала по поднасяне на венци и цветя в Градската градина.
„На 3 март българската държава се връща на политическата карта на Европа. Това е преломната дата в нашата история. Тя е ново начало на националното самочувствие, проекция на стремежа на редица поколения за свобода. Освобождението е успех на колективното цяло на нашия народ. Две думи подхождат най-точно на тази дата-любов и свобода. Чрез тази голяма любов се ражда българската свобода. Битките при Шипка и реките от кръв не обезкървяват тази свята идея. Освобождението е едно българско дело. Чрез него нашите предци убедиха Европа, че могат да носят кръста си, да положат основите на свободна и демократична държава.
Нека днес почетем подвига на руските, финландски и български войни, мъжеството на нашите предци. Но това е и ден на равносметка. Какво взехме от миналото и как го пренесохме във времето. Дали ще съумеем да предадем на бъдещите поколения това, което ни обединява и мотивира да преодоляваме трудностите. Вечна слава на нашите герои!", заяви в тържественото си слово кметът на Кърджали Хасан Азис.
На церемонията присъстваха още областният управител Илия Илиев, зам.-министърът на финансите Фейзи Бекир, народният представител Цвета Караянчева, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Венцислав Момчилов и енорийският свещеник отец Петър Гарена.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/3/16 18:30

    Честит празник на всички носещи в сърцето си Майка България, независимо от етнос или религия!

    ОтговорИзтриване
  2. zaferiyus3/3/16 19:32

    zaferiyus3/3/16 09:00

    Честит празник братя Турци.
    Днес е чудотворен ден.
    При опит от имперска Русия за създаването на заддунавска губерния ние Турците сме освободени от Турската империя.
    При нашето освобождение са избити над 150 000 мирни Турци.
    Ограбени са земите на почти всички Турци.
    Каним всички Турци на площат Освобождение от Турците, шествието ще премине пред паметниците на главорезите желио войвода, чавдар воевода, хаджи димитър.
    Почетни гости са агент Сава и агент Павел със екипите им.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.