Прокуратурата да започне проверка относно проведената тръжна процедура по продажбата на обекти-общинска собственост, намиращи се на Пазара на производителите. Това искат от Общинския съвет на БСП в Кърджали.
„Изнесените в медиите факти потвърждават съмненията, които ние като група съветници изразихме в позицията си по време на заседание на Общински съвет -Кърджали. Припомняме, че като партия и като група съветници след изграждането на т.нар „ Пазар на производителите" винаги сме защитавали тезата, че той трябва да бъде съхранен в неговата цялост за нуждите на нашите съграждани и да генерира дълготрайни приходи в Общинския съвет", посочват от БСП.
Както 24rodopi.com първи писа още преди провеждането на търга, самата процедура е предпоставка за порочни практики.
В деня на търга пък над 30 000 лева е раздал един от кандидатите за апетитен имот на пазара, с тази новина "излетя" търговец, на когото му било подшушнато "да не се натиска за обект, защото всичко било предварително разпределено". Според участници в търга, по време на процедурата са се явили много кандидати, които обаче са купили тръжна документация, за да "посочат на сочения за фаворит за закупуване на обекта да ги почерпи, за да не вдигат цената".
„Бордът на директорите е избран, за да носи цялата тази отговорност и да управлява общинското имущество, а не да го продава. Явно не такива са разбиранията на ПП ГЕРБ и ДПС, с чийто гласове бе избран сегашният Борд на директорите на  „Пазара на производителите" и с чиято подкрепа се даде началото на тази, както става ясно от медиите, опорочена тръжна процедура, целта на която вероятно е не да донесе повече приходи в общинския бюджет, а да се облагодетелстват определени хора.
ГЕРБ и ДПС в Кърджали заедно следва да носят политическата отговорност за случващото се, а прокуратурата да се произнесе в най-кратки срокове.
Жителите на община Кърджали трябва да знаят истината и ние ще настояваме за това!", посочват в позицията си от Общинския съвет на БСП в Кърджали.
24rodopi.com
Още шокиращи разкрития относно търга за обекти на Пазара на производителите четете по-късно само в 24rodopi.com!

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/5/16 15:11

    ТОВА БСП ДА СЕЗИРА ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ ДПС, НАИСТИНА Е МНОГО КОМИЧНО, НА ТУРСКИ МУ ВИКАМЕ "boyaci oyunu", ДЕМЕК ШОУ. ТЕЗИ ДВЕ ПАРТИИ СА ДОКААЛИ ЧЕ СА ЕДНО ЦЯЛО, НИКОЙ НЯМА ДА ПОВЯРВА НА БСП,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен27/5/16 15:13

    "винаги сме защитавали тезата, че той трябва да бъде съхранен в неговата цялост за нуждите на нашите съграждани и да генерира дълготрайни приходи"

    Другарите от БСП трябва да знаят, че едно нещо преди да носи приходи първо генерира разходи. На всички е ясно, че с тези приходи дружеството явно не може да върне заема и трябва банката да го обяви за изискуем и да поиска ликвидация на дружеството и разпродаване на цяло или на части.
    Някой запознат знае ли дали към тези обекти върви и земята под тях?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/5/16 15:42

    Няма такова нещо!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен27/5/16 16:14

    Вече сигурно не дават пая на съветниците от бсп

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен27/5/16 17:47

    Всяко чудо за три дни
    Човека взе парите ,и каза ша видим

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен27/5/16 18:56

    БСП като ядоха кюфтетата мълчаха, сега като няма -голям рев.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен28/5/16 18:21

    Ердинч и Рамадан бързо зад решетките

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.