Изселникът продавал гевреци на гарата в Истанбул, след години е обяве за Крал на текстила
Имущество за над 2 милиарда щатски долара е оставил на наследниците си най-богатият български изселник Али Осман Сьонмез. Той почина на 12 октомври 2001 година. „Война за голямото наследство", гръмнаха тогава турските медии.
Съдът отсъди, че 2-те милиарда са за сина му Джелал Сьонмез, бизнесменът който вчера бе арестуван в Бурса за връзки с проповедника Фетхуллах Гюлен, сочен от Турция за организатор на опита за преврат.

Кой е Али Осман Сьонмез – един от най-успелите нашенци по света?
Защо бе арестуван Джелал Сьонмез?
От снощи това е най-коментираната тема в тримилионна Бурса. Градът е наричан „столица на изселниците". Хиляди нашенци са работели и продължават да работят във фабриките на „Сьонмез холдинг". Десетки жилищни кооперации са построени от фамилията, в които живеят нашенци. Хиляди деца са учили в школа, построени от фамилията Сьонмез.
Припомняме, че ръководителят на най-успешната изселническа компания и син на най-богатия изселник в историята на Турция е арестуван за връзки с организацията на сочения за организатор на опита за преврат Фетхуллах Гюлен – FETO. Това е 63-годишният Джелал Сьонмез, който е бивш председател на Търговско-промишлената палата в Бурса. Задържани са и двамата му синове.
За последно Джелал Сьонмез посети Кърджалийско на 26 юни 2013 година. Той подпомогна финансово реставрацията на джамията в село Могиляне. Самият ремонт беше извършен от фирма на богатия изселник.
Джелал Сьонмез е председател на Управителния съвет на създадения от баща му Алиосман холдинг "Сьонмез". Изселническата фамилия притежава телевизия и други медии, които са базирани в Бурса.
24rodopi.com
На снимките: Джелал Сьонмез (вляво) и Али Осман Сьонмез
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/16 11:20

    Рано или късно всичко се връща тъпкано! На такъв изедник така му се пада! Жените в неговите шивачници изнемогват.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/16 12:24

    Гечмиш олсун на ДПС и на ДЖЕБЕКЧАНИ а на Д О С Т Л А Р дьлги лета

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/16 14:46

    zaşto vinagi za vsicko i za vsicki mislıte otrisatelno da vi kaja zastoto vıe nemata nısto zstoto ste nula hranıte se ot zlobata nemam dumi nesnastnitsi i taka ste si umrete bez nısto

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/16 12:02

    .РОБИНИТЕ В НЕГОВИТЕ ФАБРИКИ СА ГО ПРОКЛИНАЛИ ХИЛЯДИ ПЪТИ. ШИВАЧКИТЕ В ДЖЕБЕЛ КОЛКО ПЪТИ БЯХА И ТРОВЕНИ С РАЗВАЛЕНА ХРАНА, И ...СЮРГЮНИ ИМАШЕ. СЕГА ПАТРОНА ШЕ ГО ХВАНЕ СЮРГЮНА В ТУРСКИЯ ЗИНДАН!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.