Независимият депутат Шабанали Ахмед и районният мюфтия на Кърджали Бейхан Мехмед  били съквартиранти по време на следването в Турция, но не са свързани с организацията на сочения като най-опасният турчин в света – Фетхуллах Гюлен.
Това твърдят пред 24rodopi.com от екипа на депутата по повод разкритията на бившия началник на военното разузнаване ген. Кирчо Киров за връзките на български граждани с Гюлен. Генералът предупреди за опасност от пренасянето сред българската мюсюлманска общност на
конфликта Гюлен – Ердоган и призова българските служби да обърнат внимание на тези мюсюлмани у нас, които са учили в ислямски училища в Турция. „По непотвърдена информация в екипа на Лютви Местан има двама души, които са се обучавали в подпомагано от Фетхуллах Гюлен училище - Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов", твърди генералът.
Припомняме, че Турция обяви ислямския проповедник Фетхуллах Гюлен за организатор на опита за държавен преврат, а организацията му FETO за "терористична".
Засега депутатът Шабанали Ахмед отказва коментари. От екипа му смятат, че става дума за клеветническа кампания и посочват, че депутатът Хюсеин Хафъзов никога не е учил в Турция.
Двамата кърджалийски духовници – Шабанали Ахмед и Бейхан Мехмед, са завършили Селчукския университет в град Коня, който обаче е със статут да държавно висше учебно заведение.
Според властите в Анкара, 577 декани в Турция били свързани с организацията на Гюлен. Междувременно ръководството на Селчукския университет поиска 120 преподаватели да напуснат учебното заведение заради връзки с FETO.
Шабанали Ахмед Дурмушали е роден на 3 юни 1978 година в село Водач, община Черноочене. След като завършва началното и основното си образование в родното си село, е приет в мюсюлманското училище в Момчилград - СОИУ.
През 1999 г. по програма на Главно мюфтийство заминава за университетско обучение в Кралство Йордания. След изкарване на трисеместриален подготвителен курс по арабски език в Йордания, през 2001 г. се записва във Факултета по теология към "Университета Селчук" в Коня, Турция. През 2005 г. се дипломира от същия университет с успешна защита на дипломна работа по ислямско право.
На 1 януари 2006 година е назначен за заместник-районен мюфтия в Районно мюфтийство – Хасково, а на 10 ноември същата година е избран от Висшия мюсюлмански съвет (ВМС) за изпълняващ длъжността районен мюфтия на Кърджали. На 19 април 2008-ма Националната мюсюлманска конференция му гласува доверие като член на ВМС. На 20 май 2008 г. от ВМС е избран за районен мюфтия на Кърджали, а по-късно става председател на ВМС. В момента е народен представител. Той напусна ДПС и стана учредител на партия ДОСТ.
Бившият водач на мюсюлманите у нас Недим Генджев заяви в студиото на бТВ, че „някои от новата партия на Лютви Местан са завършили училищата на Фетхуллах Гюлен“. Той съобщи, че има и доста имами у нас, които също са учили в училищата на мюсюлманския проповедник.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/7/16 13:34

    Генералът да гледа коклко етнически българи министри,депутати,политолози,журналисти са на тлъсто хранилки на ЕвроГейските си господари и отвъд океанските си господари,които денонощно лъжат и манипулират обществото....те са опасни за националната сигурност на страната а не някак си турци които са се изучили в съседна Турция

    ОтговорИзтриване
  2. АТАКИСТ24/7/16 17:04

    АТАКА-ПОБЕДА !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/7/16 19:16

    А ПЪК АЗ СЪМ ПЕДРАЗ !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/7/16 21:42

    Нека си учат в съседна Турция.АМА ПОСЛЕ КАКВИ ГИ ПРИКАЗВАТ В НАШТА БЪЛГАРИЯ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/7/16 22:50

    родопи без да има потвърждение не пишете глупости
    дано не ви осъди депутата ШАБАНАЛИ
    че ще останем без медия в кърджалийско
    защото може да поиска голяма сума и да го дари на джамии църкви и т.н
    не пишете без потвърджение или си свалете публикуването
    защото в момента мислите че правите добро на оня от сараите но и той след две години след изборите няма да ива кой да му плаща тока и водата

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен25/7/16 09:52

    Тука не е Турция, така че не давайте съвети на независими вестници.Това със съветите и забраните - в Турция.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/7/16 10:34

    От тия държавата няма файда ,а само напрежение ,несигурности заплаха за страната .България да почне като Ердоган, срещу тия които подкопават и подринват устоите на демокрацията и държавата .Тия от ДОСТ и голяма част от ДПС ,които ,незнаят на кого служат са точно такива . т

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.