Ученици от ПГЕЕ „Капитан Петко войвода" приключиха успешно поредната международна практика. Групата се завърна от стаж в австрийския град Волфсберг, финансиран от по програма„Еразъм+".
Приемащ партньор бе Fachberufsschule Wolfsberg, известно с високия стандарт на професионално образование. Училището е дългогодишен партньор на ПГЕЕ "Капитан Петко войвода" и подпомага развитието и утвърждаването на специалността „Автомобилна мехатроника". Обучението се базира на принципа на дуалната система. Тя предполага много тясна връзка между професионалното училище и бизнеса, което е предпоставка за високо качество на обучение.
Участниците, включени в групата, работиха на реални работни места със съвременна електронно-измервателна апаратура, техника за контрол и управление,  оборудване за компютърна диагностика на автомобили. Запознаха се на практика с пневматично и хидравлично управление на автомобили, компютърна диагностика, системи за цифрово-програмно управление. Партньорите им представиха и техниката за обработка на данни EDV-Technik. Учениците имаха възможност да се обучават с уреди за диагностика на Bosch и Gutmann и с осцилоскопи на FLUKE-най-новото ниво на професионална техника, използвана както в Европа, така и при азиатските автомобилни марки.
Практиката в Австрия осигури възможности за личностен и професионален напредък на участниците. Учениците се обучаваха в модерни фирми и се запознаха с европейските стандарти на качество.
Сертификатите бяха връчени на учениците на специална церемония в кметството, лично от кмета на австрийския град.
По време на престоя на групата бяха договорени и условията за реализацията на следващите два проекта на училищата. Единият е свързан с участието на учители от ПГЕЕ в международен конгрес, организиран от австрийското училище. Другият предвижда провеждането на нова производствена практика на ученици от 11 клас на Електрониката през месец юли следващата година. Участниците в нея ще бъдат 20, а дейностите в програмата са отново в областта на автомобилната мехатроника.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен27/7/16 20:47

    Браво на преподавателите от Електрониката,виждаме една чудесна реализация на учениците!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28/7/16 08:00

    браво фахри

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен28/7/16 08:01

    браво фахри

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен28/7/16 11:12

    БРАВО Мерт! Ти си нашата гордост!
    П.С.
    .. .. и да научиш немския :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен28/7/16 15:30

    Ти си номер 1 Хане. Гордеем се с теб.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.