Най-голямото в света находище на зеолити се намира край кърджалийското село Бели пласт. А зеолитите са в състояние да лекуват над… 100 болести, казват специалистите. Докато беше премиер Иван Костов редовно си пълнеше вода оттук, твърдят от селото, пише агенция Блиц. Не изпреварваше никого от опашката, стоеше си най-смирено край чешмата и разговаряше с простолюдието. Само веднъж сподели, че водата му помагала много.
Както вече 24rodopi.com писа, край невзрачната чешма, за която се смята, че е с вода, обогатена с минерала зеолит, по всяко време на денонощието се тълпят автомобили от къде ли не. Дори от чужбина. Хората са убедени, че живителната течност, която извира от недрата на земята, има лечебна сила. За съжаление няма и една табела на РИОСВ или РЗИ (бившето ХЕИ), която да им каже дали са на прав път или не.
Според експертите вода, преминала през зеолита, премахва всички вредни за човека вещества. „Структурата й е такава, че тя улавя и изхвърля от организма натрупаните отрови. Зеолитът е мощен антиоксидант и помага на тялото да премахне поне три-четири килограма „мъртво тегло". Обявен е от Световната здравна организация /СЗО/ за минерал на ХХ век. Лекува над 100 болести", отбелязва приживе инж. Петър Атанасов, възпитаник на ВМИ, конструктор, откривател, автор на няколко книги.
„Минералът, известен още като клиноптилолит, лекува и предпазва от най-различни заболявания – рак, язва на дванадесетопръстника, сърдечно-съдови проблеми, стомашно-чревни разстройства, колити и гастрити, хипертония, неврози. Той представлява фино „сито", което съдържа в себе си вещества с определена големина на молекулата, а пропуска други. По този начин човешкият организъм може да се прочисти от отровни вещества", сочат записките на инженера.
24rodopi.com
На снимката: Лековитата чешма край село Бели Пласт, област Кърджали се намира в непосредствена близост до най-голямото находище на зеолит в България. В селото, болестите са рядкост, а зеолит можете да си вземете и край пътя. Зеолитът е минерал, който се използва в народната медицина. Той притежава свойство на антиоксидант, абсорбира радиоактивни елементи, свързва се с амоняка и го елиминира и т.н. В близост до чешмата се намира и природна забележителност "Каменни гъби".
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/16 22:02

    дрън дрън, много важно, че един мухльо си пълнел от вашата вода.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен23/8/16 23:49

    Всичко това е така,но кой от управляващите ще се сети да оправи пътя до чешмата? А също и да постави някакъв резервоар с няколко чучура,за да не се чака по 5-6 часа на опашка...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/16 06:50

    Ако тази чешма беше в някоя бяла държава до тази чешма щеше да има асфалт с табели реклами в каталозите за БГ

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен24/8/16 08:27

    тая лековита чешма бая хора излекува ,бог да ги прости

    ОтговорИзтриване
  5. Rani list24/8/16 08:55

    Чешмата не невзрачна а е ремонтирана с парите на добър човек и фирма Евродекор бетон с.Ястреб.ЕВРОДЕКОР БЕТОН ЙАПАР.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/16 17:08

    ТАЗИ ЧЕШМА Е БИТА СОНДА 120 МЕТРА ПРЕЗ 1967г,ЗНАЧИ ТЕЗИ ПИСАНИТЕ НА ПЛОЧАТА СА Я КОПАЛИ СЪС КИРКА....БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТОДОР ЖИВКОВ..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.