www.24rodopi.com

16 пъти осъжданият Павел Х. с ново обвинение - за откраднати 1030 лева от таксиджия

четвъртък, август 250 коментара

16 пъти осъжданият Павел Х., отново влиза в съда. Както вече 24rodopi.com писа, той откраднал 1030 лева от таксиджия, докато пътувал в колата му.
Районна прокуратура-Крумовград внесе в съда обвинителен акт спрямо Павел Х., на 44 г., за отнемане на чужди движими вещи от владението на другиго без неговото съгласие с намерението противозаконно да присвои, като кражбата представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал. 1 във връзка с чл.29 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение.
Както вече 24rodopi.com писа, на 21 юли 2016 г. обв. Павел Х. наел такси от гр. Крумовград до с. Пелин. В колата пътували още две лица. Малко преди с. Пелин обв. Павел Х. успял, без никой да го забележи, да отвори чантата на шофьора, която била поставена през рамото му. Обвиняемият отнел от нея 1030 лева. Когато стигнали до с. Пелин, един от спътниците му платил 5 лева за курса и тримата слезли от автомобила. Водачът на таксиметровата кола разбрал за кражбата, когато се върнал в гр. Крумовград и качил друг клиент в таксито, след което подал сигнал  в полицията.
Припомняме, че до момента обв. Павел Х. е осъждан 16 пъти, като повечето от присъдите са за престъпления против собствеността. Освободен е от затвора през август 2015 г. след като изтърпял наказание "лишаване от свобода" за срок от 10 месеца за извършена кражба.
На 16 август 2016 г. Районна прокуратура-Крумовград е внесла обвинителен акт в Районен съд-Крумовград и делото е насрочено за разглеждане, се казва в съобщението на прокуратурата.
24rodopi.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи