www.24rodopi.com

Фестивал на чушката в Кирково! Ути Бъчваров ще яде на воля смлени домати, пипер и моркови, за да обяви чия е най-добрата лютеница в Родопите

събота, август 270 коментара

Община Кирково организира конкурс за „Най-вкусна домашна лютеница".
Всеки участник може да се представи с различни видове домашно приготвена лютеница, която ще се оценява по четири критерия- цвят, вкус, мирис и плътност. Комисия начело с Ути Бъчваров, най-известният телевизионен кулинар у нас, ще дегустира кулинарните шедьоври и ще оценява най-добрите, пише „Стандарт".
Както вече 24rodopi.com писа, на 10 септември – събота, в деня на традиционния есенен празник на Кирково ще бъде поставено началото на Фестивал на чушката.
Лично кметът на община Кирково Шинаси Сюлейман ще връчи грамоти и предметни награди на победителите. Желаещи от региона и страната могат да участват и с традиционни ястия, художествени предмети и сувенири, както и домашно приготвени продукти. За тях домакините ще предоставят щанд срещу предварителна заявка до 2 септември.
Организаторите на първото издание на Фестивала на чушката в Кирково са помислили и за най – малките участници. За тях ще има различни детски забавления. В специална шатра ще се проведе и конкурс за рисунка на тема "Плодове и зеленчуци".
Граничната община е сред най-големите производители на червена капия в Кърджалийско. Продукцията е добре позната и търсена в страната.
24rodopi.com
Снимка: "Готвач Бг"
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Харесайте ни...

Изпращане на мейл адреса ви:

 
24 родопи